Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Lemerülhetne végre Jigsaw diktafonja

  • TV GO
  • 2019. 01. 15., 11:54

John Kramert egyszerűen nem hagyják nyugodni, és ismét előrángatták a sírból, új elemet raktak a diktafonjába, még a kis biciklis bohócot is megtalálták a sufniban, és lám így készült el a Fűrész - Újra játékban.

A Fűrész-sorozat a lehető legtökéletesebb iskolapéldája annak, hogy is működik a bőrlehúzó gépezet Hollywoodban. Hogyan lesz egy párforintos zseniális ötletből kultfilm, és hogyan tud ez néhány tehetségtelen rendező és pénzéhes producer kezében egészen a ZS-kategóriáig siklani. És soha véget nem érni. Mert a franchise-zal pontosan ez történt. James Wan és Leigh Whannell, két kezdő ausztrál filmes minimális költségvetésből egy jó ötlet nyomán készítette el az első részt, amely azóta is etalon a horrorfilmek között. Ebből aztán trilógia lett, amelyben még többé-kevésbé részt vettek az eredeti alkotók is, ám utána megkezdte mélyrepülését a széria. A trancsírozós-moralizálós horror egyre inkább kezdte átadni a helyét az öncélú gyilokpornónak, aztán a hetedik résznél már mindenki úgy gondolta, ez akkor itt a vég is lehet – nem véletlenül lett az az angol alcíme, hogy The Final Chapter. Főleg azért, mert a főgonosz már a harmadik rész végén meghalt, és még így is a következő négy részen át ő volt a szálak mozgatója. Hét évig hagyták is szunnyadni Krameréket, aztán mégis előrántottak egy nyolcadik részt.

Naivan azt gondolhatnánk, hogy ilyen hosszú pihenő után talán okkal támasztanak fel egy ilyen mítoszt: biztos olyan betonerős forgatókönyvet írtak neki, amitől még Wan és Whannell is elismerően hümmög csak. De szó sincs ilyenről.

A Fűrész - Újra játékban a lehető legrosszabb, ami a Fűrész-mítosszal történhetett. Sikerült mindent kiölni belőle, ami a lényege volt a sorozatnak, és ostoba ZS-kategóriás trancsírmozit csinálni belőle. Ez pedig nem is olyan meglepő annak fényében, hogy Pete Goldfingerre és Josh Stolbergre bízták a forgatókönyv megírását, akiknek, ha a nevük nem is mond semmit, a filmjeik annál inkább: ők írták a Piranha 3D és a Piranha 3DD nevű remekművek sztoriját. A rendezést a Spierig-testvérek vállalták, akik neve azért bizakodásra adhat okot, hisz ők jegyzik az Időhurkot vagy a Daybreakerst, de van az a mondás ugye, hogy miből nem lehet várat építeni.

A történet szerint John Kramer már jó tíz éve a föld alatt szendereg, amikor már megint felharsan a hangja egy diktafonból egy elég para szobában, ahol néhány szerencsétlen delikvens vödörrel a fején ébred. Innentől megint egy sor csapdán kell átverekednie magát a kis csapatnak, hogy végül ismét legyen egy „nagy” csavar, és benyomhassák a jól bejáratott finálézenét.

A Fűrész - Újra játékban minden létező hibát elkövet, amit csak lehet: bugyuta forgatókönyv, ostoba párbeszédek, ócska színészi játék, gyenge karakterek – de mindez kit érdekel, csak a csapdák legyenek minél véresebbek (a motorbiciklire szerelt óriási turmixgépre hajazó spirállal az élen)! Sokat elmond, hogy az egész részben az az egyetlen izgalmas csapda, egyben az egyetlen olyan pillanat, ami valamennyire megidézi a régi Fűrész-filmek hangulatát, amely csak egy puskát tartalmaz és a döntés nehézségét.

A filmet nagyon okosan próbálták úgy promózni, hogy elejét vegyék az összehasonlítgatásnak: ez már nem AZ a sorozat, ez egyáltalán nem a nyolcadik rész, ez már a Jigsaw-éra, egy új vonal. A végeredményt elnézve – hiába utálta nagyjából mindenki, sok pénzt hozott – még jó sokszor meg lehet erőszakolni John Kramer szerencsétlen mítoszát, és már be is lengették a közelgő kilencedik részt. Nyugdíjba kellene már küldeni a kis biciklis bohócot és a diktafont is – ideje volt ennek már 7 éve is, most meg már pláne.

A Fűrész - Újra játékban elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: Brooke Palmer - © 2017 - Liongate

Filmek Neked!

Fűrész: Újra játékban

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2017)

Fűrész 6.

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai horror (2008)

Fűrész 7.

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai horror (2010)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)