Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A fityulát öltött gonosz

  • TV GO
  • 2019. 01. 21., 17:01

Van, amikor egy gonosz karakternek akkor illan el minden varázsa, ha külön filmet erőltetnek rá.

A Démonok közt 2-ből valószínűleg mindenkinek a paraszemű apáca maradt meg a leginkább. Így gondolták ezt a készítők is, mert a gonosz nővér olyannyira népszerű lett, hogy univerzumépítés felkiáltással (hisz a Démonok közt egy ideje már franchise-osodik) kapott is egy spinoffot. A koncepció viszont sajnos kimerült abban, hogy oké, itt ez a jól működő karakter, szóval mindegy mit teszünk, úgyis jól fog működni a vásznon. Aztán mégse.

A történet szerint az ’50-es években egy romániai kolostorban apácakrízis van, a Vatikán pedig ki is küld oda egy harci papot meg egy apácanövendéket, hogy oldják meg a valószínűleg démoni erők által generált káoszt. Az állandó félhomályban úszó kastélyban az a Valak ütötte fel a fejét, aki a Démonok 2-ben kukucskált ránk a festményen keresztül, aki egyébként a gonosz megtestesülése.

Az apáca jó példája annak, hogy egy jól sikerült főgonoszt hogyan lehet kiherélni azáltal, hogy kap egy belemagyarázós eredetfilmet. Az apácabőrbe bújt Valakról nagyjából annyi derül ki, hogy már ósdi könyvek is írtak róla, valamint nagyon szeret folyosókon siklani és a kompozíciók üres részében hirtelen felbukkanni.

Unalmas és hasztalan dolog egy horrort azért szidni, mert klisés, és nem mutat semmit a csilliárdszor bejáratott műfaji eszközökön kívül, ám Az apáca esetében nehéz ezt megkerülni. Semmi eredetiség nincsen benne: pontosan tudod, honnan fog előugrani a gonosz, hogy mitől kell megijedni, csak éppen az ijedtség marad el. Pedig az apácás történethez biztos, ami biztos kapunk egy mellékszálat egy teljesen súlytalan ördögűzős-kisfiús vonalat is, meg Krisztus vérét, késként használt feszületeket és szemeket kivájó varjakat.

Egyetlen erénye, hogy a pocsék alapanyag egész szép képi megvalósítást kapott – nem mintha ez jelentősen tudna javítani a filmélményen. Az apácafanatikusok és a sötétebb lelkivilággal rendelkezők viszont biztosan szívesen kiragadnának egy-egy beállítást, hogy egérpadra nyomtassák. A többieket azonban nem igazán fogja kielégíteni a film, még akkor sem, ha várták Valak felbukkanását: az apácabőrbe bújt gonosz ennél többet érdemelt volna.

Az apáca elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)