Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

De rusnya egy… film vagy Te! – A ragadozó

  • TV GO
  • 2019. 01. 22., 11:38

Tényleg nem akarjuk a kisujjeltartós filmkritikust adni, de ha egyszer rákényszerít minket Shane Black és az általa rendezett Predator – A ragadózó, akkor nincs mit tenni.

Minden olyan szépen kezdődött. A pocsék Alien Vs. Predator filmek után végre egy olyan személy került franchise és így a kedvenc űrbéli vadászaink közelébe, akiről feltételezni lehetett, hogy van valami fogalma, hogy miben is foglaltatik egy igazi Predator film. Hiszen szerepelt az első, az igazi, az 1987-es a Ragadozóban. Igaz, Shane Black volt az első, aki elhalálozott – nem számolva a guatemalai gerillákat ugye. Shane Black, mint Rick Hawkins volt felelős a film vicces beszólásaiért, amiket a már említett filmes haláláig szállított is rendesen.

Azóta pedig igen nagy utat tett meg, mert egyszerű eldobható mellékszereplőből egy igen jó rendezővé vált, olyan címekkel a neve mellett, mint a Durr, durr és csók, Rendes fickók vagy a Vasember 3.

Így tehát mindenki azt gondolta, hogy a csillagok tökéletes együttállásáról van szó, és egy olyan ember szolgáltat végre igazságot a Ragadozó szériának, akinek nem csak tapasztalata van elég ehhez, de ott volt a kezdeteknél is.

Nagyobbat tévedtünk, mint az egyszeri trófeagyűjtő csillagközi Whoopi Goldberg, mikor Arnold Schwarzeneggerrel kívánt újat húzni.

A Predator – A ragadozó egy látványos, de mind hangulatában és történetvezetésében egy kaotikus katasztrófa. Ez pedig elsősorban pont Shane Black-nek köszönhető, mivel az azóta védjegyévé vált könnyed és beszólogatós buddy comedy stílust nemhogy nem tudta kizárni az ettől elég távol álló Predatorból, hanem elárasztotta vele azt. Nekünk a legfájóbb leírni, de olyan szinten nem érezte, hogy vissza kéne vennie a humorizálásból, hogy egy ponton még egy kakálós viccet is belezsúfolt a filmbe.

Twentieth Century Fox

A történet, vagyis az a zagyva valami, annak van eladva még egész oké módon indul. Újfent egy katonai küldetés közepén találjuk magunkat, amit egy a sajátjai elől menekülő Predator szakít félbe. A főszereplőként fellépő Quinn McKenna mesterlövész (Boyd Holbrook) pedig mindössze annak köszönheti életét, hogy egy elég peches űrvadásszal találja szembe magát, aki néha nagyobb veszélyt jelent magára, mint a nála fejlettlenebb emberiségre. Persze még így simán eltakarítja McKenna két társát, de a mesterlövésszel már nem bír. Ráadásul szegény Ragadozó tényleg annyira szerencsétlen, hogy miután a saját fegyverével kiütik, még le is nyúlják a cuccát, majd egy titkos állami szerv jól begyűjti tanulmányozásra.

Az űrcumóval kereket oldó McKenna pedig miután érzi, hogy a nyomában van a fél katonai elhárítás jobbnak látja postára adni az általa elcsórt idegen eredetű cuccot, de nem ám valami megbízható veterán haverjának, hanem az Asperger-szindrómás fiának.

És innen kezdünk el igazán gyorsulni a lejtőn. Az aspergeres kissrác, aki azzal a bizonyos „Esőember” típusú szellemi fogyatékkal rendelkezik, tehát mindenkinél jóval okosabb, sőt egy ponton kijelentik róla, hogy ő az evolúció új lépcsőfoka. Ami azt jelenti, hogy egy másodperc alatt rájön, hogyan használja a Predator-felszerelést. És ez persze azt is jelenti, hogy egy ponton a kisrác simán kinyír minimum egy embert, akkor is, ha a film próbála nekünk eladni, hogy nem ez történik.

Mindeközben McKenna kvázi halálsorra kerül egy csapat másik kiselejtezett katonával, akik valamiért állandóan „a te anyád olyan…” viccekkel mulattatják magukat, amivel akár baj se lenne, ha nem lenne mind borzalmasan kínos. A harmadik szálon pedig a B-filmek kötelező elemét követhetjük, a hihetetlenül jó csaj tudóst, Casey Brackettet (Olivia Munn), akit behívnak megvizsgálni az elfogott Predátort. Aki persze pont ekkor lép meg és ér ide az őt üldöző über-Ragadozó, de még a selejtes katonákat, élükön McKennával is idecipelik, hogy legalább ezek a szállak egybeérjenek, így a film 40-ig percénél.

Twentieth Century Fox

Persze egymásra találnak, akiknek egymásra kell, de csak, mint kölcsönösen egymásra utalt emberek, semmi szex meg szerelem. Nem is hiányzik. Csak hát eléggé úgy van felépítve McKenne és Casey karatere, hogy mégis azt hinné az ember, de igazából ezt is csak simán elvicceskedik.

A tagságát illetően véglegesesdő csipetcsapat pedig elindul az aspergeres csodagyerek irányába, mert hát a Predátorok végülis azokat a cuccokat szeretnék vissza, amik nála landoltak.

Ennél tovább már nem ecseteljük a történetet, hiszen van még pont egy órányira belőle, szóval, aki mégis tenne egy próbát annak van miért leülnie elé. Lesz még predator kutya meg nagy leszámolás a végén, szóval a tipikus akciófilmes körök.

És még annál is sokkal több követhetetlen, de mérhetetlenül elviccelt jelenet, amik nem is nagyon vezetnek sehova, csak egy közepesnél kicsit rosszabb?/jobb? filmhez, ezt már döntsétek el ti.

Mindenesetre azt meg kell adni a film castingjának, hogy nem akármekkora teljesítmény egy igazi ragadozót felvenni egy Predator filmre, még akkor is, ha nem az űrbéli, hanem a szexuális fajtából való – keressetek rá, nem viccelünk.

Nézd meg a Predator - A ragadozó című filmet a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Twentieth Century Fox

Filmek Neked!

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)