Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Három horroralapvetés a Moziklub kínálatából

  • TV GO
  • 2019. 01. 22., 16:26

Ugyan, kinek ne támadt volna már ingerenciája a Fűresz-filmekben látott módszerekkel megrendszabályozni a moziban horrorfilmek alatt röhögcsélő, félhangosan eszmecserélő és popcornos zacskóval zörgő embertársait? Csakhogy ezt a BTK továbbra sem teszi lehetővé.

Lássuk be, a horror klasszikus házimozi-műfaj! Ennek szellemében a Moziklub kínálatából ajánlanánk két klasszikust, valamint egy újabb keletű, ám kétségtelenül élvonalas művet.

Az 1989-es Kedvencek temetőjét már csak azért is érdemes felidéznünk, mert idén áprilisban debütál a régóta ígérgetett remake, mely trailere alapján több mint ígéretesnek tűnik. Stephen King a Pet Sematary című regényt 1983-ban publikálta, a sztorit pedig szegről-végről valós események inspirálták. King 1978-ban a Maine Egyetemen kapott állást tanárként, ezért családjával Orringtonba költözött egy forgalmas út mellé. Mint megtudta, újdonsült házuktól nem messze egy kisállat-temető helyezkedik el, melyet hamarosan egy szomorú apropóból kifolyólag meg is látogattak: egy autó ugyanis elütötte lánya macskáját.

King még ebben az évben nekiállt a regénynek, ám végül ő maga is annyira megrázónak találta, hogy aztán csak évekkel később fejezte be. Ebből született meg az 1989-es klasszikus, melyben maga a mester is feltűnik egy jelenet erejéig. Az író 1981-ben újabb bestsellert írt egy házikedvenc főszereplésével, aki idővel teljesen megfeledkezik jóindulatú mivoltáról: Cujo egy méretes, ám csupaszív bernáthegyi, ám egy veszett denevér jóvoltából előjön belőle Mr. Hyde sátáni kutyaalakban, akit Cesar Millan sem lenne képes megnevelni. Bár a könyvváltozat jóval durvább, mint az 1983-as film, nincs az a gazdi, aki a Cujo megtekintése után valaha is hajlandó lenne elsinkófálni a veszettség elleni védőoltást.

A mai dömingben már mikroszkóppal kell keresgélni a minőségi horrorfilmeket, és ha van is ilyen, az inkább tekinthető lélektani művészfilmnek. Nos, az Oculus nem tartozik ebbe a kategóriába, mégis van némi pszichológiai vonatkozása. Ráadásul a főgenya nem egy cápafogú bohóc, nem a pincében felkoncolt extulaj és nem is egy előhalott biztosítási ügynök, hanem egy szimpla tükör. Egy olyan példány, melyért komoly zsozsót lehetne leakasztani a Klapka-üzletházban, azonban az új tulajdonos igen rosszul járna vele. Tudniillik amolyan átjáróként funkcionál a gonosz entitások számára, a testvérpár, Tim és Kaylie pedig biztos benne, hogy az antik dög szerepet játszott gyerekkori tragiédiájukban is.

Kedvencek temetője

Cujo

Oculus

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Kedvencek temetője

Amerikai horror (1989)

Stephen King: Cujo

Amerikai thriller (1983)

Oculus

Színes, szinkronizált, amerikai horror (2013)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)