Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Látványos dokumentumfilmek a régi Budapestről

  • TV GO
  • 2019. 01. 24., 12:00
  • Dokumentum

Szívünkben őrizzük a sejtelmes neonfényben pompázó modern metropolisz emlékét.

A II. világháborúban leigázott Budapest újjáépítésével párhuzamosan számos új problémával találkoztak a város üzemeltetői. A század derekán egy sor kisebb települést csatoltak a formálódó városmaghoz, amiket valahogy be kellett emelni a központi vérkeringésbe. Az új kerületek felzárkóztatása jelentős erőforrásokat igényelt, mindeközben a modernizált városrészek igényeire is oda kellett figyelni. Kihívást okozott a tömegközlekedés, a teherforgalom és a gombamód szaporodó személygépjárművek elvezezetésének megszervezése. A mintegy 50-60 évvel ezelőtt meghozott döntések mindmáig hatással vannak a főváros mindennapjaira. Az újszerű gondok mellett persze örömteli élmények is jutottak az átalakulófélben lévő város lakóinak életébe.

Foto: Europress / Getty images

A Budapest Retro kizárólag archív felvételekkel dolgozik. Küldtetése megmutatni, hogy miként éltek a fővárosiak a hatvanas, hetvenes években, milyenek voltak az étkezési, öltözködési szokásaik, hova jártak szórakozni. Visszaköszönnek a korabeli filmkészítési szokások is, így a nézőt szinte azonnal beszippantja a képernyőre idézett időkapu.

Keresd a Budapest Retro epizódjait a Moziklub kínálatában!:
- Budapest Retro 1.
- Budapest Retro 2.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / Gyorgy Lajos - Getty images

Kategóriák: Dokumentum

Filmek Neked!

Budapest Retro 1.

Színes, magyar dokumentumfilm (1998)

Budapest Retro 2.

Színes, magyar dokumentumfilm (2003)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)