Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Látványos dokumentumfilmek a régi Budapestről

  • TV GO
  • 2019. 01. 24., 12:00
  • Dokumentum

Szívünkben őrizzük a sejtelmes neonfényben pompázó modern metropolisz emlékét.

A II. világháborúban leigázott Budapest újjáépítésével párhuzamosan számos új problémával találkoztak a város üzemeltetői. A század derekán egy sor kisebb települést csatoltak a formálódó városmaghoz, amiket valahogy be kellett emelni a központi vérkeringésbe. Az új kerületek felzárkóztatása jelentős erőforrásokat igényelt, mindeközben a modernizált városrészek igényeire is oda kellett figyelni. Kihívást okozott a tömegközlekedés, a teherforgalom és a gombamód szaporodó személygépjárművek elvezezetésének megszervezése. A mintegy 50-60 évvel ezelőtt meghozott döntések mindmáig hatással vannak a főváros mindennapjaira. Az újszerű gondok mellett persze örömteli élmények is jutottak az átalakulófélben lévő város lakóinak életébe.

Foto: Europress / Getty images

A Budapest Retro kizárólag archív felvételekkel dolgozik. Küldtetése megmutatni, hogy miként éltek a fővárosiak a hatvanas, hetvenes években, milyenek voltak az étkezési, öltözködési szokásaik, hova jártak szórakozni. Visszaköszönnek a korabeli filmkészítési szokások is, így a nézőt szinte azonnal beszippantja a képernyőre idézett időkapu.

Keresd a Budapest Retro epizódjait a Moziklub kínálatában!:
- Budapest Retro 1.
- Budapest Retro 2.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / Gyorgy Lajos - Getty images

Kategóriák: Dokumentum

Filmek Neked!

Budapest Retro 1.

Színes, magyar dokumentumfilm (1998)

Budapest Retro 2.

Színes, magyar dokumentumfilm (2003)

Amikor lehunyod a szemed

Színes, magyarul beszélő, angol horror (2018)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)