Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nézd ingyen a Vajna-korszak hazai filmjeit a TV GO-n

  • TV GO
  • 2019. 01. 25., 09:10

Közel egy hétig ingyenesen nézhettek meg a nem régiben elhunyt Andy Vajna nevéhez fűzhető hazai alkotások közül többet is a TV GO-n.

Életének 75. évében hosszú betegséget követően elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar kiemelkedő alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Vajna András György 1944. augusztus 1-jén született Budapesten. 1956-ban 12 évesen egyedül emigrált Kanadába, majd Los Angelesben kötött ki, ahol fodrásznak tanult, majd a Kaliforniai Egyetemen (UCLA) mozgókép tanszékén kezdett el dolgozni, aminek hallgatója is volt.

Karrierjét egy parókakészítési szabadalma és a koptatott farmerek gyártására szakosodott távol-keleti cégének sikere alapozta meg. Később Hongkongban mozit is üzemetetett, majd a nyolcvanasévek elején megalapította az Amerikai Filmpiackutató Társulást.

Vajna-korszak filmjei TV GO-n és a Videotékában:
- Saul fia
- Az állampolgár
- Soul Exodus (feliratos)
- Testről és Lélekről
- Tiszta szívvel
- Liza, a rókatündér
- VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Filmproducerként lett végül világhírű. Nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Rambo-filmek, a Terminator-filmek vagy az Evita. Ismeretségi körébe csupa világsztár tartozott, mivel Hollywood legnagyobbjaival dolgozott együtt úgy, mint Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Anthony Hopkins, Gary Oldman és Robert de Niro.

A nemzetközi sikerek után Magyarországon is kamatoztatta szakértelmét, és miután átvette a magyar filmipar vezetését a hazai filmek több rangos elismerést is begyűjtöttek. Elég csak Nemes Jeles László filmjét, a Saul fiát megemlíteni, ami Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is kapott.

Andy Vajnára emlékezve több, a nevéhez fűződő hazai filmet is díjmentesen nézhettek meg 2019. január 25 - 31. között.

Keressétek a Vajna-korszak filmjei nevű kiemelt mappát a Videotéka felületén és TV GO-n a linkre kattintva vagy a Film menüpont almenüjében.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: MTI

Filmek Neked!

Saul fia

Színes, magyarul beszélő, magyar filmdráma (2015)

Az állampolgár

Színes, magyar dráma (2016)

Soul Exodus (feliratos)

Színes, feliratos, magyar dokumentumfilm (2016)

Testről és Lélekről

Színes, magyar játékfilm (2017)