Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nézd ingyen a Vajna-korszak hazai filmjeit a TV GO-n

  • TV GO
  • 2019. 01. 25., 09:10

Közel egy hétig ingyenesen nézhettek meg a nem régiben elhunyt Andy Vajna nevéhez fűzhető hazai alkotások közül többet is a TV GO-n.

Életének 75. évében hosszú betegséget követően elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar kiemelkedő alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Vajna András György 1944. augusztus 1-jén született Budapesten. 1956-ban 12 évesen egyedül emigrált Kanadába, majd Los Angelesben kötött ki, ahol fodrásznak tanult, majd a Kaliforniai Egyetemen (UCLA) mozgókép tanszékén kezdett el dolgozni, aminek hallgatója is volt.

Karrierjét egy parókakészítési szabadalma és a koptatott farmerek gyártására szakosodott távol-keleti cégének sikere alapozta meg. Később Hongkongban mozit is üzemetetett, majd a nyolcvanasévek elején megalapította az Amerikai Filmpiackutató Társulást.

Vajna-korszak filmjei TV GO-n és a Videotékában:
- Saul fia
- Az állampolgár
- Soul Exodus (feliratos)
- Testről és Lélekről
- Tiszta szívvel
- Liza, a rókatündér
- VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Filmproducerként lett végül világhírű. Nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Rambo-filmek, a Terminator-filmek vagy az Evita. Ismeretségi körébe csupa világsztár tartozott, mivel Hollywood legnagyobbjaival dolgozott együtt úgy, mint Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Anthony Hopkins, Gary Oldman és Robert de Niro.

A nemzetközi sikerek után Magyarországon is kamatoztatta szakértelmét, és miután átvette a magyar filmipar vezetését a hazai filmek több rangos elismerést is begyűjtöttek. Elég csak Nemes Jeles László filmjét, a Saul fiát megemlíteni, ami Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is kapott.

Andy Vajnára emlékezve több, a nevéhez fűződő hazai filmet is díjmentesen nézhettek meg 2019. január 25 - 31. között.

Keressétek a Vajna-korszak filmjei nevű kiemelt mappát a Videotéka felületén és TV GO-n a linkre kattintva vagy a Film menüpont almenüjében.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: MTI

Filmek Neked!

Saul fia

Színes, magyarul beszélő, magyar filmdráma (2015)

Az állampolgár

Színes, magyar dráma (2016)

Soul Exodus (feliratos)

Színes, feliratos, magyar dokumentumfilm (2016)

Tiszta szívvel

Színes, magyar akció-vígjáték (2016)