Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Zene a mozivásznon – John Ottman

  • TV GO
  • 2019. 02. 09., 07:02

Kéthetente szombatonként arra vállalkozunk, hogy bemutassuk korunk legnagyobb, leg(el)ismertebb zeneszerzőit, akiknek fő alkotói területe a mozivászon. Egy kicsit belapozunk életükbe, de természetesen szemezünk alkotásaik közül is. E heti filmzenészünk John Ottman.

Az eddig megismertetett zeneszerzők közül talán Ottman az, aki hasonlíthat hozzánk: fiatalként rádiójátékokat írt, s rögzítette ezeket kazettás magnójával – meg a szomszédban élő barátok segítségével. De innen jön a filmzenék iránti szeretete is…

"Nincs annál jobb érzés, mint amikor tudod, hogy bíznak benned, és minden ötlet csakis a tiéd. Ez inspirál engem." (John Ottman)

… merthogy kedvenc filmes aláfestőiből válogatta ki azokat a szerzeményeket, amit aztán maga is felhasznált ötletei megvalósításához. Igen, még a kazettás magnós korszakában.

De nem is hagyott fel ezzel a nagyszerű elképzeléssel, olyannyira, hogy negyediktől nagyon sokáig szaxofonozott, így egy hangszer ismeretét ki is pipálhatta. A suli mellett el kezdett kopogtatni a nagy filmstúdióknál is, ami azért sem volt nehéz számára, mert egyedüli osztályelső volt rendezésből, így már egy szaktárs vizsgafilmjének átvágása és újrahangszerelése is óriási sikert hozott számára: 1987-ben megkapta a Student Academy Awardot.

Bryan Singer neve nem ismeretlen a filmek iránt érdeklődőknek: nos, a díjra ő is felfigyelt, és ennek köszönhetően Ottoman olyan produkciókban vehetett részt, mint amilyen a "Közönséges bűnözők", "Az eminens", "X-Men 2" vagy a "Superman visszatér" voltak – és ezekben nem csupán mint komponista vett részt, hanem vágóként, sőt társrendezői feladatokat is ellátott. Ja: és csak ezek után diplomázott… Lényeg, hogy specialitása közé tartoznak a képregény-adaptációk, valamint más, többnyire rémisztő, feszültséggel teli művek: ha ilyen filmet látunk, nyugodtan gondolhatjuk, hogy akár az Ő keze műve is benne lehet a produkcióban – akárcsak a millenniumi "Rémségek könyve 2." volt, ahol egyaránt zeneszerzője és vágója is volt a filmnek…

ZENE A MOZIVÁSZNON - JOHN OTTMAN FILMES MUNKÁI:
- Húszezer mérföld a tenger alatt
- X-Men: Apokalipszis
- Non-stop
- Az óriásölő
- Ismeretlen férfi
- Astro Boy

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Forrás: Filmzene.net
Illusztráció: TV GO

Filmek Neked!

X-Men: Apokalipszis

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2016)

Non-stop

Színes, szinkronizált, amerikai-francia akcióthriller (2014)

Az óriásölő

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2013)

Ismeretlen férfi

Színes, magyarul beszélő, angol-német-francia-kanadai-japán-amerikai akciófilm (2011)