Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Q-ügyosztály a rengetegben - Második felvonás

  • TV GO
  • 2019. 02. 04., 09:42

Jussi Adler-Olsen, mint az emberi elmét, a pszichológia eszközeivel zseniálisan megpiszkáló író, ismét ingoványos területen kísérti meg Carlt és Assadot. A két nyomozó, miközben hevesen küzdenek saját démonjaikkal, ezúttal egy több, mint 20 éve történt, látszólag kibogozhatatlan tűnő ügybe keverednek, amiben egy halott ikerpár, egy kétségbeesett apa, Dánia legdrágább védőügyvédje és egy a múltja elől menekülő lány is felbukkan. Ők pedig mind együtt alkotják meg a Fácángyilkosok valódi sztoriját.

Carl ezúttal lelkiismereti alapon választja meg ügyét, miután egy apa, pár órával azután, hogy kétségbe esve felkeresi őt, öngyilkos lesz. A két nyomozó, Carl (Nikolaj Lie Kaas) és Assad (Fares Fares) egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, miközben a Q-ügyosztály feje fölött Domoklész kardja lebeg. Egy ikerpárt 20 évvel korábban meggyilkonak, az ügyet pedig lezárják, miután az állítólagos tettes feladja magát. A gyerekek apját azonban mindez nem hagyja nyugodni és élete hátralévő részét az ügynek szenteli. Dátumok, napok, számok és esetek, rengeteg feljegyzést hagy hátra a Q-ügyosztálynak. Carl és Assad, ahogy egyre mélyebbre merülnek az ügyben, sorra fedik fel a nyomasztóan bizarr és megmagyarázhatatlan eseményeket. A korábbi tettesről például egy lábjegyzetből derül ki, hogy Dánia egyik legjobb és legdrágább védőügyvédje védte, bűntetése pedig, tettéhez képest elenyészően méltányos volt. A szálak ezúttal is két idősíkon futnak, a múlt és a jelen lehengerlően fonódik össze, miközben szörnyű titkok kerülnek a felszínre.

A Fácángyilkosok illusztris címe mögött, egy internátus sötét titkai sejlenek fel és egy társaság, akik a modern kor Amerikájában simán beillenének egy amolyan koedukált, "Delta, Gamma, Kappa" szövetségbe.

https://filmtrailer.hu/film/facangyilkosok-magyar-elozetessel/

Szabályaik szigorúak és ezeken az évek múlása sem változtat.A 4 fiatal, Ulrik Dybbol (David Denik), Ditlev Pram (Pilou Asbæk), Lars Bjorn (Morten Kirkskov) és Kimmi Lassen (Danica Cucic) igen kegyetlen hobbit és szenvedélyt választanak maguknak: csukját öltve magukra, szellemként élik ki erőszakos hajlamaikat bárkin, aki az útjukba kerül.

https://filmtrailer.hu/film/facangyilkosok-magyar-elozetessel/

De mint mindig, a sorból mindig kirí valaki, esetünkben éppen Kimmi. Az egyetlen lány a csapatban, akiben bár van kurázsi az erőszakra és a kisugárzása is démoni, vehemenciája mégsem határtalan. A töréshez pedig nem kell más, mint egyetlen szerelmi csalódás... S mivel tudjuk, hogy egy szerelmes nő haragjánál nincs vadabb dolog az univerzumban, ezért a srácok eme féktelen és szadista hobbija, amely egyébként a pszichiátria zártosztályán is megállná a helyét, nem maradhat megtorlás nélkül.

https://filmtrailer.hu/film/facangyilkosok-magyar-elozetessel/

A következményekkel persze senki sem számol mindaddig, amíg Carl és Assad a nyomukba nem ered, felkorbácsolva ezzel minden létező indulatot a múlt árnyainak lelkében.

http://cornandsoda.com/jussi-adler-olsen-regenyek-a-filmvasznon-duplakritika/

A két nyomozó korábban már mozsolgatott pszichés viselkedése mind egymáshoz, mind a társadalomhoz, ezúttal újabb szintet lép: a Carl-féle "nincs szükségem rád", "majd szerzek parancsot" stílusú, lepattintós mondatok - amiket korábbi társának elvesztése indikál - , csodával határos módon, mind közelebb hozzák őt és Assadot, felébresztve bennük azt a bizonyos, hírből sem ismert szociális érzéket, no meg a lelkiismeretet. A "Ha más megtette, mi miért ne tehetnénk meg?" hozzáállás azonban már minden eddiginél komolyabb határokat feszeget a rendőrség kötelékeiben is. Így amellett, hogy meg kell küzdeniük azokkal, akiknek a törvénykezés és az igazságszolgáltatás is a zsebükben van, saját igazuk és egymás mellett is ki kell állniuk, fényt derítve egy olyan erőszakos öldöklési hullámra, ami már majdnem a feledés homályába merült.

Ez a film az elveszett lelkek csatája, amiben mindenki keres valakit, vagy valamit. Ki a törvény útján járva, ki pedig azt megkerülve a maga mentális problémáinak útvesztőjében bolyongva.

JUSSI ADLER-OLSEN "FILMJEI" A TVGO-N:
- Fácángyilkosok
- Palackposta

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: www.plejmo.com

Filmek Neked!

Palackposta

Színes, magyarul beszélő, dán-német-svéd krimi-dráma (2016)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)