Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Végre kiderült, miért kínozza magát Az ébredő Erő főgonosza

  • TV GO
  • 2016. 05. 02., 00:20
  • Akció-Kaland, Sci-fi, Star Wars

Sok nézőnek szemet szúrt, hogy a hetedik Star Wars-filmben Kylo Ren a főhősökkel való harca közben saját magát ütlegeli. Vajon miért? A kulcsszó a fájdalom, a lényeg pedig a kapcsolat a sötét oldal erőivel.

Habár a Star Wars: Az ébredő Erő-t már múlt decemberben bemutatták, még mindig vannak olyan rejtélyek és kérdések, amelyek fél évvel később is izgatják a rajongók fantáziáját. Ráadásul mindezt a film DVD- és Blu-Ray megjelenése csak tovább fokozta.

Ennek kapcsán mostanában megtudhattuk, pontosan miért is állt át Han Solo fia, Kylo Ren a sötét oldalra, illetve hogy miért használ egy bizarr, hamuval teli tálcát sisaktartó gyanánt. Az apró rejtélyek sora azonban ezzel még természetesen nem ért véget, de most a Star Wars Minute egyszemélyes csapata arról is lerántotta a leplet, hogy vajon miért csapkodja saját magát a film főgonosza.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

A szóban forgó jelenetben Kylo épp Finn-nel és Reyjel küzd, és eközben elkezdi kényszeresen csapkodni saját magán azt a sebet, amit korábban egy lézervető számszeríjtól szerzett. A furcsa jelenségen szemmel láthatóan maga a vele párbajozó Rey is megrökönyödik – de vajon mi lehet az oka?

A Star Wars Minute szerint a mazochista gesztusnak nem pusztán az az oka, hogy Kylo így piszkálja fel magában az adrenalint a csatához. A magyarázat ennél összetettebb. Ifjú főgonoszunk ugyanis – saját apja meggyilkolásával – a filmben végérvényesen magához öleli a sötét oldalt. A sötét oldalt pedig többféle képpen lehet táplálni: a félelem, a harag és a gyűlölet mellett a fájdalom is tökéletes "adalék".

A fent látható videó egyéb példákat is hoz arra, amikor egy-egy sith nagyúr saját fájdalmát használta fel az erő táplálására. Darth Bane például azért volt képes túlélni a mérgezést egészen addig, amíg nem talált ellenmérget, mert a fájdalom megnövelte az erejét. Ahogy Darth Maul is annak köszönheti, hogy életben maradt, miután gyakorlatilag félbevágták, hogy a borzalmas kín megsokszorozta a benne rejlő sötét oldal erejét.

Ennek megfelelően tehát minél jobban szenved sebe ütögetése miatt Kylo, annál nagyobb lesz az ereje, amit fel tud használni a vele párbajozó Finn és Rey ellen. A rövid videó végén ugyan készítője beismeri, hogy magyarázata egyáltalán nem a hivatalos álláspontot képviseli, de beláthatjuk, hogy ettől függetlenül kifejezetten logikus és értelmes a megfejtése.

Darth Maul a Star Wars: Baljós árnyakban (Forrás: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12)

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Kobal / The Picture Desk

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi Star Wars