Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Majdnem Tarantino - Húzós éjszaka az El Royale-ban

  • TV GO
  • 2019. 02. 08., 12:38

Drew Goddard filmjét rendkívül könnyű szeretni, csakhogy pont ennyire könnyű utálni is.

Onnan lehet tudni, hogy egy rendező végérvényesen szintet lépett, hogy más rendezők kezdik el utánozni a munkáját. Ennek a trendnek általában, mi a nézők szoktuk meginni a levét, mivel így néha kénytelenek vagyunk átszenvedni pár kóklerségig menő másolatot, ahelyett, hogy azeredetit élveznénk. Így van ez Tarantinóval is. Se szeri se száma, hogy hányan próbáltak már a múltban az ízlés határain túli mértékben elcsenni a mestertől, hogy aztán más tollának szépségével édesgessék a nézőket a mozikba.

Azonban van az a szintje, hívjuk így: az ihletettségnek, ami már nem szimpla másolás, hanem főhajtás, sőt kicsit fricska is. Ezt már a néző is tudja szeretni, mert legalább annyira jó, mint az eredeti, sőt még össze is lehet vele kacsintani, mert láthatóan legalább annyira jól ismeri az eredti forrást, mint mi.

Ez utóbbi kategóriába esik a Húzós éjszaka az El Royale-ban, ami egyértelműen Tarantino stílusában készült, de közben azt kicsit tovább is gondolja. És így jutunk el oda, hogy lesznek, akik nagyon szeretik majd ezt a filmet, mert mégiscsak olyan helyről jön az ihlet, ami kár tagadni, zseniális filmeket adott nekünk eddig is. Viszont lesznek, akik utálják majd, mert eleve vannak, akik nem szeretik Tarantinot, akkor meg ezt miért szeressék, vagy ha szeretik is őt, a Húzós éjszaka az El Royale-ban pont annyival másabb, mintha egy eredeti Tarantino-filmet néznék, hogy az fogja elvenni a kedvüket.

Twentieth Century Fox

A magunk részéről szinte mindent megkapunk, amit szeretünk: jó karakterek és még jobb színészek (Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson, Jeff Bridges), társadalmi kommentár, de nem tolakodó stílusban, annyi rengeteg erőszak, hogy a film stílusának kereti közt inkább parodisztikusan hasson – akárcsak Taratinónál. Egyedül talán a szövegkönyv az, ami nem ér fel a mesterhez, de panaszra így sincs okunk. Talán csak a film legvége az, ami szétesik kicsit, mintha nem lenne a lezárás teljesen kitalálva, pedig Goddard volt a zseniális lezárással operáló Ház az erdő mélyén írója.

Hét titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol – szól a hivatalos leírás. És ez tényleg jó összefoglaló, mert minden ennél több könnyen spoileres lehet, és azt nagyon nem akarjuk, mert ezt a filmet egyszerre és egészében kell befogadni, és ezen az élményen még a legkisebb információ morzsa is csak rontani tud.

A Húzós éjszaka az El Royale-ban elérhető a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Twentieth Century Fox

Filmek Neked!

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)