Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Innen olyan ismerős a Walking Dead új, brutális főgonosza

  • TV GO
  • 2016. 05. 05., 17:00
  • Akció-Kaland, Dráma, Sci-fi, Vígjáték, Akkor és most

Nemrégiben debütált a népszerű horrorsorozat, a zombiapokalipszist immár 2010 óta megéneklő The Walking Dead hatodik évadának záró epizódja, benne egy új, de kifejezetten ismerős arccal. De vajon hol láthattuk a Negant játszó Jeffrey Dean Morgant korábban?

NANCY ÜL A FŰBEN

Mielőtt eljátszotta volna a The Walking Dead eddigi talán leghátborzongatóbb negatív figuráját, Jeffrey Dean Morganre a magyar néző szintén egy sorozatban figyelhetett fel. A 2005 és 2012 között futott Nancy ül a fűben című szériában a címszereplő főhősnő, Nancy Botwin a Breaking Bad Walter White-ját jócskán beelőzve vágott bele teljesen oda nem illő kívülállóként a drogbizniszbe.

(Forrás: Fórum Home Entertainment)

A kertvárosi, kétgyermekes háziasszony ugyanis hirtelen megözvegyül, és úgy dönt: családja megélhetéséről egyedülálló anyaként úgy tud a legjobban gondoskodni, ha marihuánakereskedő lesz. A váratlanul elhunyt férj pedig a sorozatban nem volt más, mint Morgan, aki ugyan csak két rész flashback-jeleneteiben formálta meg Judah Botwint, de mivel a családi fotókon a háttérben állandóan látható volt, ismerős arcává vált a szériának.

P.S. I LOVE YOU

Ez a Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével készült 2007-es, egyszerre könnyfakasztó és kacagtató romkom/melodráma volt a színész első fontosabb nagyjátékfilmes megjelenése. A P.S. I Love You-ban maga az elhunyt férj (Butler) segít halála után feldolgozni a gyászt feleségének (Swank), mégpedig olyan furmányos módon, hogy előre megírt leveleket, előre összeállított csomagokat, jól időzített üzeneteket küld neki „a síron túlról”. Az egyik levél a halott férj szülőhazájába, Írországba küldi az asszonyt, aki a borzalmas tragédia után először itt kerül intim kapcsolatba egy másik férfival. Az ellenállhatatlanul sármos ír kocsmazenészt pedig ki más játszhatta volna, mint az ellenállhatatlanul sármos Morgan?

(Forrás: Jonathan Hession / Kobal / The Picture Desk)

ODAÁT

Nem a Nancy ül a fűben Judah Botwinja volt az egyetlen tévés apuka, akit a színész az évek során eljátszott. Ő volt ugyanis a 2005-öt óta futó természetfeletti sorozatban, az Odaát-ban a két démonvadász fivér, Sam és Dean Winchester édesapja, John. És a drogdíler mamit szerepeltető szériához hasonlóan itt is ő indította be az eseményeket, hiszen az általa megformált karakter eltűnése-felbukkanása-halála vezette a Winchester fiúkat arra, hogy apjuk nyomdokaiba lépve belevágjanak a szellemirtásba.

(Forrás: The WB)

Morgannek az Odaát-on kívül is voltak természetesen más fontosabb sorozatai. A Grace klinika második évadának szívbetegeként például nemcsak Izzie, de az egész világ szívét elrabolta – és összetörte. Közvetlenül a The Walking Dead előtt pedig a színész A férjem védelmében című ügyvédes sorozatban (az anyukája kedvenc műsorában!) játszott, nem túl meglepő módon egy ügyvédet.

WATCHMEN: AZ ŐRZŐK

Morgan a The Walking Dead előtt is megvillanthatta már sötét oldalát, hiszen az Alan Moore kultikus képregénye alapján készült 2009-es rendhagyó szuperhősös moziban is negatív figurát alakított. Ő volt az „őszintén erkölcstelen” Komédiás, aki a kormány megbízásából, de céltalanul is szívesen gyilkolászik, ezenkívül szabadidejében nőket erőszakol meg. A film egyik legemlékezetesebb jelenetében például ahelyett, hogy szétoszlatná őket, őszinte élvezettel lő szét garázda, de alapvetően fegyvertelen tüntetőket.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

BATMAN SUPERMAN ELLEN – AZ IGAZSÁG HAJNALA

A Watchmen: Az őrzők után hat évvel Jeffrey Dean Morgan újabb szuperhősmoziban tűnt fel – bár a felvillant talán jobb szó lenne rá, hiszen Zack Snyder (ő rendezte a Watchmen-t is!) Batmant és Supermant egymásnak eresztő crossover filmjében tényleg csak egy villanás erejéig jelent meg. Ő játszotta Thomas Wayne-t, Bruce Wayne, azaz Batman apukáját. Igen, egy újabb sorsdöntő apuci szerep, és igen, szegény sztárunknak megint rövid úton rossz vége lett.

(Forrás: InterCom)

Ám a mindössze egyperces jelenet a legjobb példa rá, hogy „nincs kis szerep, csak kis színész”, hiszen Morgan ebben az apró cameóban is emlékezetes tudott lenni (igaz, nagyrészt jellegzetes fizimiskájának és szuggesztív kisugárzásának köszönhetően). A jó hír pedig, hogy hihetetlen, de a színész már ötvenéves, így lassan talán megérik a nagypapi szerepekre is. Izgatottan várjuk, de természetesen csak a The Walking Dead hetedik évadja után, melynek első epizódja októberben debütál – és annyi biztos, hogy kedvencünk is benne lesz.

JEFFREY DEAN MORGAN FILMJEI A TV GO-N:

- Vesztesek bosszúja
- Démoni doboz
- Gyilkos ösztön
- A 657-es járat

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: AMC

Kategóriák: Akció-Kaland Dráma Sci-fi Vígjáték Akkor és most