Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az irgalmatlan nővér eredettörténete - Az apáca

  • TV GO
  • 2019. 02. 11., 16:09

A horrorfilmes spin-offnak minden esetben megvannak a kötelező védjegyei: az előzetesen megismert karakter akár okot is adhatna reménykedésre, ám a mellé kirendelt nevenincs rendező és forgatókönyvíró gondoskodik róla, hogy a végeredményre a „középszerű” jelző már-már dicséretként funkcionáljon.

Hogy James Wan horrorrendezőént az újgenerációs élbolyba tartozik, azt senkinek nem jutna eszébe vitatni. Bár sem az Insidious, sem a Démonok között nem reformálta meg a műfajt, azért az idegtépő zenére táncoló szellemfiúcskával vagy a szekrény tetején kuporgó, ragyás képű boszorkánnyal kétségtelenül beírta nevét a tehetséges paráztatók közé. Ráadásul elgyötört arcú, varánuszfogsorú karakterei köré is kisebb kultusz épült. Nem történt ez másképp a Démonok között 2. főgenyájával, a Valakkal sem, törvényszerű volt tehát, hogy a Marilyn Manson kontaktlencse-szettjében rémisztgető apáca előbb-utóbb megkapja az őt megillető előzményfilmet. Ugyanakkor az égvilágon semmi katasztrófa nem történt volna, ha ez sosem következik be – legalábbis művészi értelemben. (A 360 millió dolláros bevételtől most tekintsünk el, lévén nézőként egy centet sem profitáltunk belőle, épp ellenkezőleg.)

1952-őt írunk, helyszín egy kolostor Fogarasföldön, valahol Drakula gróf és Nosferatu telekszomszédságában. Irene nővér és Burke atya személyében egy kéttagú küldöttség érkezik a természetes D-vitaminban tobzódó épületbe, hogy kivizsgálja a rejtélyes haláleseteket. A „bizottságnak” rögtön szemet szúr, hogy a helyi apácák meglehetősen távolságtartóak, és viszonylag ritkán perdülnek táncra úgy, ahogy azt Whoopie Goldbergtől látták a vonatkozó filmalkotásban. Erre pedig jó okuk van, a falak között ugyanis egy partygyilkos démon, Valak ólálkodik, akinek főnöke a szóbeszéd szerint maga a Sátán. Kellően elcsépelten hangzik? Talán mert az is. Colin Hardy pedig a rendezői székből nemlézető stílusjegyeiben is tökéletesen asszisztál a sztori középszeűségéhez, és teremti meg azt a vérfagyasztó, tévéfilmes atmoszférát, melynél nyomasztóbbat erősebb X-Akták-részekben volt szerencsénk megtapasztalni. Az apáca csak fanatikusoknak ajánlott, nekik sem nagyon!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Az apáca

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm (2018)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)