Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Végre kiderülhet, kik valójában Havas Jon szülei

  • TV GO
  • 2016. 05. 05., 01:20
  • Trónok harca

Amíg április végén el nem kezdték vetíteni a Trónok harca hatodik évadát, az egyik nagy kedvenc, Havas Jon karakterével kapcsolatban folytak a legnagyobb találgatások: vajon túléli-e a borzalmas merényletet? A legújabb történések fényében most újabb teóriák kaptak szárnyra.

Az első rész laza bevezetése után a második epizóddal végre igazán beindultak az események a népszerű fantasysorozatban. SPOILER! Vérebek marcangoltak szét embereket, Tyrion sárkányokkal haverkodik – és végre Havas Jon is életre kelt.

Miután ezzel sokak elmélete bizonyult helyesnek (hiszen korábban többen is arra tippeltek, hogy az Éjjeli Őrség parancsnokát a vörös boszorkány, Melisandre fogja visszahozni a halálból), most már koncentrálhatunk egy újabb, pontosabban egy újra előkerült teóriára: miszerint kik is valójában a hivatalos verzió szerint Ned Stark fattyaként ismert Havas Jon igazi szülei?

(Forrás: HBO)

Egy népszerű rajongói teóriát tavaly mi is alaposan kiveséztünk: ennek alapján kedvencünk valójában nem Ned Stark és egy ismeretlen nő gyermeke, hanem Ned Stark húga, Lyanna az anyja, apja pedig nem más, mint Rhaegar Targaryen, az Őrült Király, Aerys Targaryen fia. Sokak szerint pedig minden jel arra vall, hogy az előttünk álló szezonban végre kiderül, igazak-e ezek a híresztelések. Négy alapos okunk van ezt gondolni.

A HATODIK ÉVAD KÖZÉPPONTJÁBAN HAVAS JON ÁLL

Miután az ötödik évad végén kegyetlen és fájdalmas halált halt az Éjjeli Őrség áruló tagjainak keze által, most viszont visszatért halottaiból, elég egyértelmű, hogy a Havas Jonhoz kapcsolódó a legforróbb cselekményszál jelenleg az egész szériából. A körülmények egyelőre arra utalnak, hogy Jont Melisandre támasztotta fel, de egyesek máris úgy gondolják: kiderülhet, hogy a vörös boszorkánynak talán nem is volt semmi köze az egészhez, ehelyett a benne csörgedező Targaryen-vér miatt sikerült a visszatérés az Éjjeli Őrség parancsnokának. Ez pedig a készítőknek remek alkalom lehet arra, hogy lerántsák a leplet most már nemcsak Havas Jon jövőjéről, de múltjáról is.

(Forrás: HBO)

ELKEZDTÜNK A MÚLTBA TEKINTENI

A Trónok harca forgatókönyvírói eddig szándékosan kerülték a flashbackek használatát, most azonban egy új lehetőséget találtak arra, hogy a múltba tekinthessünk, méghozzá Bran szemeivel. A fiúnak a Háromszemű Holló segít, hogy kibontakoztassa „látó” képességeit. Ennek keretében a hatodik évad második részében Bran már el is látogatott a múltba, ahol szívmelengető emlékeknek lehetett a szemtanúja, hiszen látta saját apját, Ned Starkot gyermekként. Logikusnak tűnik, hogy nem ez marad a fiú egyetlen látogatása…

MEGISMERTÜK LYANNÁT

Egészen eddig csak meglehetősen ritkán hallhattunk a sorozatban Ned húgáról. Bran maga is megemlíti, hogy az apja alig beszélt neki róla. Lyannához kapcsolódik viszont a röviden fentebb már ismertetett elmélet, miszerint ő lehet Havas Jon szülőanyja (Rhaegar Targaryen pedig az apja). Sok apró jel utal arra, hogy ez a kifejezetten logikus magyarázat lesz a valódi megfejtés. És ha igen, akkor az alkotók talán pont ezért tartották fontosnak most bevezetni Lyanna karakterét a sztoriba.

(Forrás: HBO)

A KÖVETKEZŐ RÉSZ ELŐZETESE IS SOKAT SEJTET

A fentieken kívül igen árulkodó az HBO rövid tartalomismertetője is, amit a hatodik évad következő, azaz harmadik epizódjához készítettek. Ha jól figyelünk, a mindössze félperces klip végén elcsíphetünk egy olyan pillanatot, amikor egy ismeretlen harcos azt mondja, „most kezdődik”, mire egy másik azt feleli, „most zárul le”. Az eddig még nem szerepeltetett, de ismerős arcú második férfi minden bizonnyal a fiatal Ned Stark, így a felvillantott esemény az Öröm tornyánál zajlott csata lehet.

Ezt követően ment el Ned megkeresni a húgát, akit korábban Rhaegar rabolt el (vagy szöktetett meg, ezt még nem lehet pontosan tudni). A férfi ekkor talált rá már a halálos ágyán Lyannára, aki megígértetett vele valamit. A „Rhaegar + Lyanna = Jon” elmélet szerint a nő a gyerekszülésbe halt bele, a megszületett csecsemő pedig nem volt más, mint Havas Jon, akit ezután Ned Stark mint a saját fattyát vitt haza Deresbe, édesgyermekeivel együtt nevelte, és – a Lyannának tett ígéret miatt – soha senkinek nem árulta el valódi származását.

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Holtpont
- Egy szobalány naplója
- Macbeth
- Legújabb testamentum

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO / Archives du 7eme Art / Photo12

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)