Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Rá sem ismerni a kedvenceinkre a kilencvenes évekből

  • TV GO
  • 2016. 05. 09., 05:50
  • Akkor és most

Húsz évvel ezelőtt még szexszimbólumok vagy ügyeletes szívtiprók voltak, de ma már szinte felismerhetetlenek a kilencvenes évek legnagyobb sztárjai. Nézze meg a legdurvább „ilyen volt-ilyen lett”-képeket!

VAL KILMER

A jelenleg 56 éves sztárnál kevés vonzóbb férfiszínész tevékenykedett a kilencvenes években: mindig nagy műgonddal belőtt sérójával és telt, mégis férfias ajkaival olyan szerepeket játszhatott el, mint Jim Morrison, Doc Holliday, Batman vagy maga az Angyal, azaz Simon Templar. Habár karizmája a régi, Kilmer fizimiskáján már semmi sem az: a róla készült friss képeken olyan, mintha kétszer akkora fejet növesztett volna magának, mint régen. Talán nem számít túl vad találgatásnak, ha azt írjuk: minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy mára korábbi főszereplőből állandó mellékszereplővé fokozták le.

Val Kilmer az 1995-ös Mindörökké Batmanben és 2013-ban (Forrás: Warner Bros. / Collection Christophel és Kevin Winter / Getty Images North America / AFP)

STEVEN SEAGAL

Val Kilmertől eltérően a kilencvenes évek egyik legkeményebb akciósztárja nem annyira fejre, mint inkább testre hízott, azt azonban nem aprózta el, így konkrétan úgy néz ki, mintha lenyelte volna saját magát – mintha egyenesen két Steven Seagallal állnánk szemben. Igaz, ami igaz, a színész már 64 éves, de azért jobban is figyelhetne magára: ma már nehéz benne felismerni az Úszó erőd, a Lángoló jég, a Száguldó erőd vagy a Tűz a mélyben fenegyerekét.

Steven Seagal az 1995-ös Száguldó erődben és a múlt ősszel (Forrás: Kobal / The Picture Desk és Maksim Blinov / RIA Novosti)

Seagal külseje a munkájára is kihat, hiszen a mai napig akciófilmek sztárjaként tűnik fel, ám azokban a korábbinál sokkal komótosabban adja elő a küzdelmeket. Ezzel együtt biztosak vagyunk benne, hogy képzett harcművészként még így is meg tudna ölni minket puszta kézzel, így inkább rövidre is zárjuk fizikai megjelenésének elemzését.

MELANIE GRIFFITH

Az eddigieknél sokkal szomorúbb Melanie Griffith története, hisz míg kollégái – azzal együtt, hogy figyelhetnének jobban táplálkozási szokásaikra – nagyrészt az időnek és a természetnek köszönhetik a rajtuk végbement pusztulást, addig a színésznő saját hiú ostobaságának. Az évek során róla készült képeken jól dokumentáltan jelenik meg, ahogy a lassan 59 éves sztár plasztikai műtétek tömkelegével próbált küzdeni az öregedés ellen. A színésznő viszont enyhén szóval is túltolta a dolgot, így mára sokkal jobban hasonlít a néhai Joan Riversre, mint saját időskori verziójára.

Melanie Griffith az 1996-os Mulholland – Gyilkos negyedben és idén februárban (Forrás: Largo Entertainment / MGM / Collection Christophel és Tibrina Hobson / AFP)

MIKE MYERS

Az eddig felsorolt sztároktól eltérően azzal, hogy abbahagyta a hajfestést, az 53 éves komikus inkább az előnyére, mint a hátrányára változott. Hófehér hajú nagyapaként viszontlátni a Wayne világa sztárját ugyanakkor még így is elég szokatlan, legyen az új hajzat bármennyire előkelő és stílusos. Ezenkívül gondot okozhat az is, ha szerepben akar maradni, hiszen ha esetleg tényleg megvalósul az újabb Austin Powers-folytatás, ilyen megfontolt külsővel nem lesz túl hiteles a barna séróval megszokott lökött kém szerepében. Vagy legfeljebb átnevezik a karaktert Ezüst Rókának…

Mike Myers az 1992-es Wayne világában és idén márciusban (Forrás: Kobal / The Picture Desk / és Ron Sachs / DPA / AFP)

HALEY JOEL OSMENT

A Hatodik érzék egykori gyerekszínésze esetében teljesen természetes, hogy nagyot változott, hiszen az 1999-es filmben szende tízévesként ismertük meg, ma meg már meglett 28 éves fiatalember. Ezzel együtt elég rossz látni, milyen elhanyagolt felnőtt lett abból az édes kisfiúból. Osmenttel nem is az a legnagyobb probléma, hogy nem tartja a diétáját, hanem hogy a nyilvános eseményeken rendszeresen ápolatlan külsővel, kócos hajjal, többnapos borostával, előnytelen ruházatban jelenik meg. Úgy látszik, egy életre kihatott az a sokk, hogy gyermekként halott embereket látott…

Haley Joel Osment az 1999-es Hatodik érzékben és tavaly nyáron (Forrás. Archives du 7eme Art / Photo12 és Kevin Winter / Getty Images North America / AFP)

EDWARD FURLONG

Az egész lista talán legmegdöbbentőbb változása, ami a Terminátor 2 – Az ítélet napja és az Amerikai história X szimpatikus gyerekszínészével történt. Az esetében ráadásul nemcsak a külső, de a belső változás is meglehetősen dicstelen. Friss képein a még mindig csak 38 éves színész táskás szemeivel és ápolatlan arcbőrével leginkább egy gyakorló junkie-ra emlékeztet – ami sajnos nem is áll messze az igazságtól. Az emellett rendszeresen nőket is bántalmazó Furlong a mélypontot valószínűleg 2012-ben érte el, amikor Twitterén adományozásra kérte rajongóit, mert állítása szerint májtranszplantációra volt szüksége. A jó hír, hogy a babaarcú 13 évesként megismert színész még életben van.

Edward Furlong az 1991-es Terminátor 2-ben és 2013-ban (Forrás: Frederick M. Brown / Getty Images North America / AFP)

LARA FLYNN BOYLE

A Twin Peaks egykori üdvöskéjének a kilencvenes években töretlen volt a karrierje: egymás után kapta a mozis szerepeket a Wayne világá-tól kezdve az Édeshármas-on át a Promenád a gyönyörbe című szatíráig. Boyle emellett pedig egyszerűen gyönyörű volt – nem véletlenül díszítette kamaszfiúk tízezreinek falait a képe. Biztosak vagyunk benne, hogy ma már senki sem rakna ki egy Lara Flynn Boyle-posztert a szobájába, hiszen hol van már a régi bababőr? Igaz, hogy a színésznő már 46 éves, de azért nem kéne úgy kinéznie, mint egy kiélt prostituáltnak. Melanie Griffith-hez hasonlóan vélhetően ő is plasztikai műtétekkel érte el ezt az eredményt – csak ő a jelek szerint másik sebészhez jár, aki a koponyává faragás helyett inkább felpuffasztotta sztárunk arcát.

Lara Flynn Boyle az 1990-91-es Twin Peaksben és 2013-ban (Forrás: ABC és Valerie Macon / Getty Images North America / AFP)

JAMES SPADER

A Feketelista című sorozat jelenleg 56 éves sztárja Mike Myers mellett az egyetlen a listán, akire nem kínszenvedés ránézni jelenlegi formájában sem. De mivel a kilencvenes években független kultfilmekben (Karambol) és fősodorbeli produkciókban (Csillagkapu, Farkas) egyaránt feltűnt színészt kifejezetten kisfiús arccal ismertük meg, így is drasztikusnak tűnik az a változás, amin átment. Mindezt elsősorban a korábban dús hajkorona elvesztése okozza, amit a sztár stílusos keménykalapok viselésével kompenzál, míg az apró, szem alatti táskák ellen napszemüveget vet be. Vicces, de új külsejével egyébként Spader egyáltalán nem emlékeztet saját fiatalkori énjére – elkezdett inkább Pee-Wee Hermanre alias Paul Reubensre hasonlítani.

James Spader az 1994-es Farkasban és tavaly tavasszal (Forrás: Kobal / The Picture Desk és Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP)

A NAGYOT VÁLTOZOTT SZTÁROK FILMJEI A TV GO-N:

- Az utolsó meló
- Halálod napja
- Automata
- Zöld darázs
- Csillagkapu

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)