Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nagyon vad Trónok harca-elmélet igazolódhat be

  • TV GO
  • 2016. 05. 09., 05:00
  • Trónok harca

A népszerű fantasyszéria hatodik szezonjának beindulásával az eredeti regények és a sorozat rajongóinak vadabbnál vadabb elméletei látszanak beigazolódnia. Havas Jon származása mellett sokan Tyrion Lannister valódi szüleire vonatkozóan is új bizonyítékokat véltek felfedezni a sorozatban.

Mint arról nemrégiben mi is beszámoltunk, egyesek szerint most már bármikor beigazolódhat az egyik legnépszerűbb Trónok harca-teória, hiszen a nemrég indult hatodik évad második epizódjában még a korábbinál is sokkal több utalás volt elrejtve arra nézvést, hogy Havas Jon édesanyja Lyanna (Ned Stark rég halott húga), édesapja pedig az Őrült Király fia, Rhaegar Targaryen.

A második rész a jelek szerint szinte tobzódott a rejtett célzásokban, hiszen egyesek egy még vadabb teória alapjait vélték felfedezni az epizódban: sokan úgy gondolják, nemcsak Havas Jon, hanem valójában Tyrion Lannister is egy Targaryen. Íme az a négy nyom, ami arra utal, hogy kedvenc dorbézolós törpénk valódi származása felér egy szenzációval.

AZ ŐRÜLT KIRÁLY ÉS JOANNA VISZONYA

A sorozat eredetijéül szolgáló A tűz és jég dala szerzője, George R.R. Martin a regényciklus 2014-ben megjelent kiegészítő kötetében, A tűz és jég világa – A Trónok harca és Westeros ismeretlen históriája címűben leírja, hogy az Őrült Király, azaz Aerys Targaryen bele volt bolondulva Joannába, Tyrion apjának, Tywin Lannisternek a feleségébe. Aerys neje, Rhaella állítólag ezért bocsátotta el Joannát az udvarhölgyei közül – ahogy Tywin is sejthette a dolgot, hiszen a sorozat folyamán többször is elmondja, hogy Tyrion nem is az ő fia, csak nem tudja bebizonyítani.

Tywin Lannister (Forrás: HBO / Archives du 7eme Art / Photo12)

A Trónok harca fiktív történelme szerint pedig Joanna, Tywin és Aerys mind ott voltak azon a lovagi tornán, ami után egy évvel Tyrion megszületett, Joannának és Aerysnek tehát számtalanszor nyílhatott alkalma rá, hogy együtt legyenek, és a gyermek megfoganjon.

GYANÚS GYERMEKÁGYI HALÁLESETEK

Többször említik a sorozatban azt is, hogy Tyrion születésekor Joanna meghalt – és ugyanez történt Daenerys Targaryen édesanyjával és Havas Jon szülőanyjával, Lyannával is. Egy ilyen aprólékosan kidolgozott és különös gonddal megírt szériában ez nem lehet véletlen. A második évad záró epizódjában (Valar Morghulis) ráadásul Dany azt a jóslatot kapja, hogy a sárkánynak három feje van, ami arra utal, hogy három Targaryen van, aki meg tudja lovagolni a lány sárkányait.

Daenerys Targaryen (Forrás: HBO / Archives du 7eme Art / Photo12)

Az egyik nyilvánvalóan maga Daenerys, a „Rhaegar + Lyanna = Jon”-elmélet szerint a második Havas Jon, de ez még csak kettő, tehát muszáj hogy legyen egy harmadik Targaryen is – Tyrionnak pedig (ahogy azt a hatodik évad második epizódjában is láthattuk) különleges kapcsolata van a sárkányokkal. További speciális kapcsot jelent Tyrion és Dany között, hogy a Targaryen lány szerint a családjuk immunis számos fertőzésre, amelynek a hétköznapi emberek szervezete nem áll ellen. A sorozatban is láthattuk (de a könyvekben még érzékletesebben van megjelenítve), hogy csodálatos módon Tyron nem kapja el például a szürkehámot a kőemberektől, amikor a vele utazó Ser Jorah megfertőződik.

TYRION KINÉZETE

Szintén az eredeti könyvekben olvasható, hogy Tyrion nem úgy néz ki, ahogy a Lannister család többi tagja – és ezzel nem törpenövésére célzunk. Testvéreinek, Jaime-nek és Cerseinek aranyszőke hajuk és ragyogó zöld szemük van, míg Tyrion hajszíne sokkal fakóbb, amire az lehet a magyarázat, hogy a Lannister-féle arany- és a Targaryen-féle ezüstös szőke keveréke. Ehhez hasonlóan a férfinak a könyvben leírt különböző színű szemei is a vérkeveredés miatt alakulhattak ki, ahogy Joanna terhessége is azért volt nehéz, mert a Targaryen gyermekekkel viselős nőké mindig az.

(Forrás: HBO)

TYRION VONZÓDÁSA A SÁRKÁNYOKHOZ

Az említett VI/2-es epizód egyik legfontosabb jelenete az volt, amikor Tyrion úgy dönt: szabadon kell engedni Dany sárkányait, hogy ne éhezzenek tovább. A fenevadak pedig meglepő módon nem támadnak rá az őket kiszabadító törpére, aki korábban egyébként el is mesélte, hogy mindig is különösen vonzódott a sárkányokhoz – gyerekkorában például akart egy sajátot. Az eredeti regényekben az is szerepel, hogy Tyrion gyakran álmodik sárkányokkal. A Targaryeneket pedig köztudottan szoros viszony fűzi ezekhez a lényekhez, így talán az összes felsorolt érv közül ez a legerősebb, ami azt bizonyítja, hogy Tyrionnak Lannisterről Targaryenre kéne változtatnia a nevét…

(Forrás: HBO)

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Apák és lányaik
- Az Igazság Ligája a Tini Titánok ellen
- Holtpont
- Macbeth

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)