Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nagyon vad Trónok harca-elmélet igazolódhat be

  • TV GO
  • 2016. 05. 09., 05:00
  • Trónok harca

A népszerű fantasyszéria hatodik szezonjának beindulásával az eredeti regények és a sorozat rajongóinak vadabbnál vadabb elméletei látszanak beigazolódnia. Havas Jon származása mellett sokan Tyrion Lannister valódi szüleire vonatkozóan is új bizonyítékokat véltek felfedezni a sorozatban.

Mint arról nemrégiben mi is beszámoltunk, egyesek szerint most már bármikor beigazolódhat az egyik legnépszerűbb Trónok harca-teória, hiszen a nemrég indult hatodik évad második epizódjában még a korábbinál is sokkal több utalás volt elrejtve arra nézvést, hogy Havas Jon édesanyja Lyanna (Ned Stark rég halott húga), édesapja pedig az Őrült Király fia, Rhaegar Targaryen.

A második rész a jelek szerint szinte tobzódott a rejtett célzásokban, hiszen egyesek egy még vadabb teória alapjait vélték felfedezni az epizódban: sokan úgy gondolják, nemcsak Havas Jon, hanem valójában Tyrion Lannister is egy Targaryen. Íme az a négy nyom, ami arra utal, hogy kedvenc dorbézolós törpénk valódi származása felér egy szenzációval.

AZ ŐRÜLT KIRÁLY ÉS JOANNA VISZONYA

A sorozat eredetijéül szolgáló A tűz és jég dala szerzője, George R.R. Martin a regényciklus 2014-ben megjelent kiegészítő kötetében, A tűz és jég világa – A Trónok harca és Westeros ismeretlen históriája címűben leírja, hogy az Őrült Király, azaz Aerys Targaryen bele volt bolondulva Joannába, Tyrion apjának, Tywin Lannisternek a feleségébe. Aerys neje, Rhaella állítólag ezért bocsátotta el Joannát az udvarhölgyei közül – ahogy Tywin is sejthette a dolgot, hiszen a sorozat folyamán többször is elmondja, hogy Tyrion nem is az ő fia, csak nem tudja bebizonyítani.

Tywin Lannister (Forrás: HBO / Archives du 7eme Art / Photo12)

A Trónok harca fiktív történelme szerint pedig Joanna, Tywin és Aerys mind ott voltak azon a lovagi tornán, ami után egy évvel Tyrion megszületett, Joannának és Aerysnek tehát számtalanszor nyílhatott alkalma rá, hogy együtt legyenek, és a gyermek megfoganjon.

GYANÚS GYERMEKÁGYI HALÁLESETEK

Többször említik a sorozatban azt is, hogy Tyrion születésekor Joanna meghalt – és ugyanez történt Daenerys Targaryen édesanyjával és Havas Jon szülőanyjával, Lyannával is. Egy ilyen aprólékosan kidolgozott és különös gonddal megírt szériában ez nem lehet véletlen. A második évad záró epizódjában (Valar Morghulis) ráadásul Dany azt a jóslatot kapja, hogy a sárkánynak három feje van, ami arra utal, hogy három Targaryen van, aki meg tudja lovagolni a lány sárkányait.

Daenerys Targaryen (Forrás: HBO / Archives du 7eme Art / Photo12)

Az egyik nyilvánvalóan maga Daenerys, a „Rhaegar + Lyanna = Jon”-elmélet szerint a második Havas Jon, de ez még csak kettő, tehát muszáj hogy legyen egy harmadik Targaryen is – Tyrionnak pedig (ahogy azt a hatodik évad második epizódjában is láthattuk) különleges kapcsolata van a sárkányokkal. További speciális kapcsot jelent Tyrion és Dany között, hogy a Targaryen lány szerint a családjuk immunis számos fertőzésre, amelynek a hétköznapi emberek szervezete nem áll ellen. A sorozatban is láthattuk (de a könyvekben még érzékletesebben van megjelenítve), hogy csodálatos módon Tyron nem kapja el például a szürkehámot a kőemberektől, amikor a vele utazó Ser Jorah megfertőződik.

TYRION KINÉZETE

Szintén az eredeti könyvekben olvasható, hogy Tyrion nem úgy néz ki, ahogy a Lannister család többi tagja – és ezzel nem törpenövésére célzunk. Testvéreinek, Jaime-nek és Cerseinek aranyszőke hajuk és ragyogó zöld szemük van, míg Tyrion hajszíne sokkal fakóbb, amire az lehet a magyarázat, hogy a Lannister-féle arany- és a Targaryen-féle ezüstös szőke keveréke. Ehhez hasonlóan a férfinak a könyvben leírt különböző színű szemei is a vérkeveredés miatt alakulhattak ki, ahogy Joanna terhessége is azért volt nehéz, mert a Targaryen gyermekekkel viselős nőké mindig az.

(Forrás: HBO)

TYRION VONZÓDÁSA A SÁRKÁNYOKHOZ

Az említett VI/2-es epizód egyik legfontosabb jelenete az volt, amikor Tyrion úgy dönt: szabadon kell engedni Dany sárkányait, hogy ne éhezzenek tovább. A fenevadak pedig meglepő módon nem támadnak rá az őket kiszabadító törpére, aki korábban egyébként el is mesélte, hogy mindig is különösen vonzódott a sárkányokhoz – gyerekkorában például akart egy sajátot. Az eredeti regényekben az is szerepel, hogy Tyrion gyakran álmodik sárkányokkal. A Targaryeneket pedig köztudottan szoros viszony fűzi ezekhez a lényekhez, így talán az összes felsorolt érv közül ez a legerősebb, ami azt bizonyítja, hogy Tyrionnak Lannisterről Targaryenre kéne változtatnia a nevét…

(Forrás: HBO)

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Apák és lányaik
- Az Igazság Ligája a Tini Titánok ellen
- Holtpont
- Macbeth

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Meg - Az őscápa

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2018)

Az apáca

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)

Apróláb

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Fák jú Tanár úr! 3.

Színes, magyarul beszélő német vígjáték (2017)