Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nem az a baj, hogy sötét, hanem az, hogy nem vezet sehova

  • TV GO
  • 2019. 02. 22., 15:54

A Sötét folyosók meglepően jól indul, aztán mintha hirtelen rácsaptak volna a stáb kezére, hogy a lehető legrövidebb idő alatt fejezzék be a filmet.

Valakinek egész biztosan megindul a képzeletbeli nyáltermelődés a fejében, mikor meglátja az „Alkonyat producereitől” feliratot az előzetesben, de így működik a showbiznisz, valószínűleg negyedannyi ember sem nézte volna meg a filmet, mondjuk pusztán az előzetes alapján vagy a címe miatt, amely nem feltétlenül hajt a világ legizgalmasabb filmcím-versenyének dobogójára.

A Sötét folyosók nem egy újabb forgatókönyvírói agyszülemény: az amerikai írónő, Lois Duncan még 1974-ben írta meg a regényt, amelyet az Alkonyat-könyvek szerzője, Stephanie Meyer szeretett volna leginkább a vásznon látni. Az ő közbenjárásával jutott el a moziig a történet, de persze az sem volt hátrány, hogy nem ez volt az első Duncan-adaptáció: ő írta például a Tudom mit tettél tavaly nyáron című film alapjául szolgáló regényt is. Bizakodásra adhatott okot, hogy Rodrigo Cortésra bízták a rendezést, a spanyol rendezőről pedig leginkább azt kell tudni, hogy még 2010-ben ő ásta el Ryan Reynoldsot, hogy aztán Élve eltemetve címmel egy egész korrekt filmet készítsen erről.

Kit tipikus tinédzser a legbalhésabbik fajtából, épp ezért anyjának kapóra is jön, hogy egy titokzatos bentlakásos iskola érdeklődik iránta. Gyorsan be is zsuppolják Kittet az ódon falak közé, amiről kiderül, hogy a hozzá hasonló balhés tinilányok gyűjtőhelye. Nem mellesleg pedig egész sok sötét folyosó van benne, amik ugye általában rengeteg titkot meg szellemet szoktak rejteni, és itt sem lesz ez másként. Menet közben kiderül, hogy az iskola tényleg csodákat művel: a nehezen kezelhető szociopatákból pikk-pakk festőművészt, írót, matekzsenit vagy zongoravirtuózt faragnak. Ha pedig egy ilyen filmben túl szép valami ahhoz, hogy igaz legyen, akkor ott természetfeletti erők állhatnak a háttérben, meg persze sötét folyosók!

A Sötét folyosók érdekes hullámvasút lett: a film első fele egész ígéretes, és bár a karakterekkel elég mostohán bánt a forgatókönyvíró (csak a mellékszereplő Veronica karaktere lett olyan, akiért izgulni tudunk), mégis a vásznon jól működő közegbe pakolta őket a rendező. Emellett pedig olyan témákat feszeget - a tehetség és a múzsa kérdését -, amit azért nem gyakran látunk horrorfilmekben. Ebből még akár valami jó is kerekedhet – gondolnánk, aztán minden kisiklik, a „csavar” zavaros, a finálé összecsapott és sablonos, így végül totális érdektelenségbe fullad a történet. De legalább az elbaltázott finálé is szépen van fényképezve!

Katarzist tehát ne igazán várjunk, ám ha el tudunk tekinteni Uma Thurman borzasztó francia akcentusától, akkor még akár jó szórakozásban is lehet részünk – az a film első felében biztosan, a második meg még így is belefér az „egynek jó lesz” kategóriába.

A Sötét folyosók elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: Lionsgate Premiere

Filmek Neked!

Sötét folyosók

Színes, magyarul beszélő amerikai-spanyol horror-dráma, fantasy (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)