Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Tudja, melyik filmben játszott együtt Demi Moore a lányával?

  • TV GO
  • 2016. 05. 19., 06:05
  • Akció-Kaland, Dráma, Horror, Krimi-Thriller, Romantikus, Sci-fi, Vígjáték, Sztárcsemeték

Nehéz lehet az élete a sztárok gyerekeinek, hiszen a híres szülővel nemcsak a csillogás, de a nem kívánt figyelem is együtt jár. Még sanyarúbb a dolog, ha a sztárcsemete maga is színészkedésre adja a fejét, hiszen számos esetben a neves anyucitól vagy apucitól még a vásznon sem szabadulhat.

ANGELINA JOLIE ÉS JON VOIGHT

Habár a valóságban sokáig haragban voltak (nem utolsósorban azért, mert a híres apa otthagyta a családot, amikor Jolie még egyéves sem volt, és a későbbiekben sem volt épp mintaszülő), a 2001-es Lara Croft: Tomb Raider című akciófilmben Jon Voight és Angelina Jolie apát és lányát játszottak. Azóta egyébként (elsősorban az unokáknak köszönhetően) a két színész kapcsolata nagyjából normalizálódott.

(Forrás: UIP-Duna Film)

ANGELINA JOLIE ÉS VIVIENNE JOLIE-PITT

A közös szereplés családi hagyományát Jolie tovább is vitte, hiszen a Demóná-ban saját kislánya, a mindössze ötéves Vivienne játszotta el Aurora hercegnőt pici korában. A (mellék)szerepre egyébként egyszerűen azért választották a Jolie-Pitt csemetét, mert senki más nem tudta eljátszani – minden gyerek nagyon félt ugyanis a színésznő rémisztő jelmezétől és sminkjétől.

Demóna (Forrás: Walt Disney Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12)

„Olyan gyereknek kellett lennie, aki szeret engem és nem rémül halálra a szarvaimtól, a szememtől és a karmaimtól. Így esett végül Vivre a választás” – nyilatkozta annak idején Jolie, aki egyébként azt is elmondta, hogy mókás dolognak tartja berakni a filmjeikbe egy-egy apró mellékszerepbe a gyerekeket, de azért azt nem szeretnék, ha ők maguk is előadóművészek lennének. A buliból amúgy az apa, Brad Pitt és egy másik közös gyermek, Shiloh Jolie-Pitt sem maradt ki: ők a Benjamin Button különös életé-ben alakítottak apát és (csecsemőkorú) lányát.

TATUM ÉS RYAN O’NEAL

Az egyik első szülő-gyerek mozis párost az 1973-as Papírhold című drámában a Love Story sztárja és akkor mindössze 9 éves kislánya alkotta, aki alakításával egyúttal nemcsak a papa büszkeségét vívta ki, hanem egy Oscar-díjat is – a legfiatalabbként a filmtörténelemben. A harmincas évekbeli gazdasági világválság idején játszódó sztoriban a Ryan O’Neal megformálta figura úgy követ el sorozatosan csalásokat, hogy ahhoz kihasználja a kislányának hazudott Addie-t. Tatum O’Nealnek ezzel kicsit összecsengve a valóságban is meglehetősen problémás a kapcsolata az apjával.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

GWYNETH PALTROW ÉS BLYTHE DANNER

A Jolie-Pitt és O’Neal gyerekektől eltérően Gwyneth Paltrow már nem olyan zsenge korában állt közösen a kamera elé édesanyjával, hiszen addigra már Oscar-díján is túl volt. A 2003-as Sylvia című, a tragikus sorsú költőnő, Sylvia Plath életéről mesélő életrajzi filmben Paltrow a címszerepet, mamája, a leginkább az Apádra ütök-filmek révén ismert Blythe Danner pedig a költőnő anyját, Aureliát formálta meg. A Szerelmes Shakespeare sztárjának egyébként édesapja is a film világában tevékenykedett: a 2002-ben torokrákban elhunyt Bruce Paltrow producer és rendező volt, aki a 2000-es Tuti duók-ban rendezte is a saját lányát.

(Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12)

KIRK ÉS MICHAEL DOUGLAS

Dannerhöz hasonlóan a 99 éves mozimatuzsálem, a Spartacus sztárja is éppen 2003-ban követte fiát, Michaelt a vászonra: egy Túl nagy család című szatírában játszottak együtt, nem túl meglepő módon apát és fiát. Az egy diszfunkcionális família tagjainak összebékítéséről szóló vígjáték ezenkívül további pillanatokat is rejtett a családi mosolyalbum számára, hiszen a filmben a Michael Douglas alakította figura fiát saját fia, az azóta drogkereskedés miatt börtönbüntetését töltő Cameron Douglas játssza. A koronát pedig az teszi fel az egészre, hogy a Túl nagy család-ban Cameron nagyanyja, Michael édesanyja és Kirk volt felesége, a 2015-ben elhunyt Diana Douglas is szerepelt: volt férje (filmbeli) feleségét formálta meg.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

SUSAN SARANDON ÉS EVA AMURRI MARTINO

A 2002-es Örök lányok című vidám „öreglányvígjáték” egyik nevezetessége, hogy itt láthattuk utoljára nagyjátékfilmben az azóta a jelek szerint a filmezéstől visszavonult Goldie Hawnt. Az egykori groupie-k újra egymásra találásáról mesélő komédia másik szenzációja pedig, hogy együtt szerepelt benne anya és lánya, azaz Susan Sarandon és Eva Amurri – természetesen anyát és lányát játszottak.

Örök lányok (Forrás: InterCom)

A Sarandon lány pedig nem csupán a fizikai hasonlóság miatt, hanem saját adottságai jogán került be a filmbe anyja mellé. Tehetségét hat évvel később, A cél szerelmesíti az eszközt című érzékeny kamaszdrámában már főszerepben bizonyíthatta – és ezúttal az anyját játszó Susan Sarandon volt a mellékszereplő őmellette. Lehet mondani egyébként, hogy az anya-lánya páros már-már sportot űz a dologból, hiszen az említett példák mellett együtt játszottak a Ments meg, Uram!-ban és a frissen bemutatott Mothers and Daughters-ben is.

BEN ÉS JERRY STILLER

Ben Stiller színész-rendező igazi színészdinasztiából származik, hiszen édesapja, az elsősorban a Férjek gyöngye című sorozat mogorva apósaként ismert Jerry Stiller és édesanyja, Anne Meara is komikusok. Az irántuk érzett tiszteletet és szeretetet pedig az Apádra ütök sztárja többször is úgy fejezte ki, hogy saját filmjeibe is beválogatta őket. A Stiller által rendezett Zoolander, a trendkívüli-ben édesapja játszotta az ügynökét, míg édesanyja csak cameózott, de apróbb szerepekben egy korai vígjátékában, az 1995-ös Nehézfiúk-ban is feltűntek. Az Agyő, nagy ő! című romantikus komédiában pedig a két Stiller apát és fiát játszott.

Agyő, nagy ő! (Forrás: Zade Rosenthal / Kobal / The Picture Desk)

WILL ÉS JADEN SMITH

A Men in Black-filmek sztárja és Jada Pinkett Smith Jaden nevű kisfia élete első filmszerepét mindössze hétévesen a papa oldalán játszotta. Ő volt A boldogság nyomában című életrajzi drámában a Will Smith alakította főhős édes, bungyur hajú gyermeke. Hét évvel később, a 2013-as A Föld után című akció/sci-fiben apa és fia ismét apát és fiát játszott, legnagyobb sikerét viszont a Smith fiú nem édesapja oldalán, hanem a modern Karate Kölyökként aratta. Jaden Smithnek egyébként kishúga, Willow is színészkedik, de egyéb munkái mellett ő mindössze egy aprócska mellékszerepben tűnhetett fel apukájával közösen a Legenda vagyok című akcióhorrorban.

A boldogság nyomában (Forrás: Zade Rosenthal / Kobal / The Picture Desk)

MERYL STREEP ÉS MAMIE GUMMER

Míg az eddigi esetekben a filmesek legtöbbször arra használták fel a híres szülő és gyermeke között fennálló fizikai hasonlóságot, hogy a vásznon is apát és fiát vagy anyát és lányát játszassanak el velük, addig gyakran adódik olyan helyzet is, hogy a gyermek formálhatja meg felmenője fiatalkori énjét. Így történt a Koltai Lajos rendezte Este című filmdrámában is, amelyben az egyik főhősnőt érettebb korában Meryl Streep, fiatalon pedig legidősebb lánya, Mamie Gummer játszhatta el.

Dübörög a szív (Forrás: TriStar Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12)

De nem a szóban forgó páros volt az egyetlen anya-lánya duó a műben, hiszen a másik főhősnőt Vanessa Redgrave alakította, filmbeli lányát pedig igazi lánya, a 2009-ben síbaleset következtében tragikusan fiatalon elhunyt Natasha Richardson. Streep és Gummer is játszott már egyébként szülőt és gyermekét a vásznon: a Dübörög a szív című 2015-ös zenés drámában.

ALEXANDER ÉS STELLAN SKARSGARD

Alexander Skarsgardot a True Blood – Inni és élni hagyni című amerikai sorozat szexi vámpírvezéreként ismerte meg a világ, míg édesapja, Stellan igazi moziveterán, akit számtalan nemzetközi produkcióban láthattunk. A két svéd színész 2011-ben a dán Lars von Trier kedvéért közösen tért vissza skandináv gyökereihez. A világ pusztulását egy esküvő keretei közé helyező Melankóliá-ban a két Skarsgard nem apát is fiát játszott (igaz, ők annyira nem is hasonlítanak egymásra): Alexander a vőlegényt (Kirsten Dunst jövendőbelijét), Stellan pedig a tanúját formálta meg.

(Forrás: Cirko Film)

DEMI MOORE ÉS RUMER WILLIS

Bruce Willis és Demi Moore legidősebb lánya sokat szenvedett attól, hogy nem olyan mutatós, mint híres anyukája, ezért valószínűleg nem tehetett túl jót az önbecsülésének, hogy élete első két szerepét nem túl szép gyerekként a gyönyörű mama oldalán játszotta. Míg a Tegnap és ma című nosztalgikus moziban csak egy cameo jutott neki, addig a Sztriptíz című provokatív vetkőzős drámában a Moore által megformált főhősnő lányát játszotta. Rumer következő két munkáját a papa filmjeiben kapta (Bérgyilkos a szomszédom, Túszdráma), hamarosan azonban sikerült kitörnie híres szülei árnyékából, és olyan filmekben szerepelt, mint a Kegyetlen titok című horror vagy A házinyuszi című bájos vígjáték.

Sztriptíz (Forrás: UIP-Duna Film)

MARTIN ÉS CHARLIE SHEEN

Habár az 1987-es Tőzsdecápák a másik férfi főszereplőnek, Michael Douglasnek hozott Oscar-díjat, ez volt talán a legfontosabb alakítás a botrányhős színész, Charlie Sheen egész pályája során. S habár az életben édesapja, a színészveterán Martin Sheen a fajsúlyosabb színész, itt csak a másodhegedűs volt fia mellett – mindössze egy-két jelenetben játszotta Charlie figurájának az apját.

Tőzsdecápák (Forrás: Kobal / The Picture Desk)

De nem ez az egyetlen film, amiben a két Sheen közösen játszott: A megtörhetetlen című remek 1990-es katonadrámában mindketten főszerepet alakítanak – sőt az egész cselekmény kettejük párharcára épül. Fiát támogatandó Martin Sheen ezután Charlie sorozataiban is feltűnt, míg azonban a Két pasi – meg egy kicsi-ben csak egy rész erejéig bukkant fel, addig a Nyugi, Charlie!-ban rendszeresen megjelent mint a címszereplő apja.

COLIN ÉS TOM HANKS

Tom Hanks Colin nevű fia – aki már maga is félszáznál is több produkcióban szerepelt – a papa Nyomul a banda! című 1996-os filmjében alakította élete első, még elég nyúlfarknyi szerepét (a zenés filmet egyébként Tom Hanks is írta és rendezte). A 2008-as A tökéletlen trükk című szatírában azonban már Colin Hanks volt a főszereplő John Malkovich oldalán, míg Tom Hanks a Colin által hozott karakter apjaként egy nem kevésbé fontos, de sokkal kisebb szerepben tűnt fel.

A tökéletlen trükk (Forrás: Kobal / The Picture Desk)

MATTHEW ÉS JOHN BENNETT PERRY

A Perry család esetében az a különleges helyzet áll fenn, hogy a fiú, Matthew sokkal híresebb, mint az apa, John Bennett – igaz, ez elsősorban előbbi egyetlen alakításának, a Jóbarátok-ban Chandler megformálásának köszönhető. A két Perry legfontosabb közös megjelenése a1997-es Bolond szél fúj: a bájos romkomban a fiatalabb Perry Salma Hayekkel alkot teljesen valószerűtlen, mégis működő szerelmespárt, míg édesapja a filmben is az apját kelti életre. De Matthew és John Bennett ezt leszámítva is többször jártak egymás nyomában, a foglalkoztatott karakterszínésznek számító idősebb Perry ugyanis feltűnt Matthew egy-két sorozatában is (a Jóbarátok-ban és Az elnök emberei-ben), csak sosem volt közös jelenetük.

Bolond szél fúj (Forrás: Frank Masi / Kobal / The Picture Desk)

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Mr. Holmes
- Apák és lányaik
- Holtpont
- Macbeth

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Getty Images NA / AFP / Kobal / The Picture Desk

Kategóriák: Akció-Kaland Dráma Horror Krimi-Thriller Romantikus Sci-fi Vígjáték Sztárcsemeték