Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Ezekért a magyarokért szurkolhatunk vasárnap éjjel az idei Oscaron

  • TV GO
  • 2019. 02. 23., 12:46

Az Amerikai Filmakadémia zsűrije nem volt 2019-ben kegyes a magyar ifjú titán filmkészítőkhöz: míg az első körben szűkített Oscar-jelöltek listáján két produkció is szerepelt, addig a január 22-én nyilvánosságra hozott, végleges nomináltak közül kiestek a magyarok kötődő alkotások.

A tavalyi év folyamán cikkeztük róla, hogy az idei Oscar-on Magyarország rekordszámú pályázattal indult: egészen pontosan öt magyar film versengett négy kategóriában. Ebből az ötösből elsőként a már Oscar-díjas Saul fia rendezőjének, Nemes Jeles Lászlónak legutóbbi alkotása, a Napszállta esett ki a legjobb idegennyelvű filmek kategóriájából, később azonban a legjobb egészestés animációs film kategória jelöltje, a Ruben Brandt, a gyűjtő is kihullott.

Az utolsókörös listaszűkítésben már nem láttuk viszont az Ostrom című, a legjobb élőszereplős rövidfilm; valamint a legjobb animációs rövidfilm kategóriák jelöltjeit, így A nyalintás nesze és a Solar Walk című produkciókat sem – ez alapján felületesen (!) azt gondolhatnánk, nem maradt magyar név a vasárnap éjjeli showra.

91. Oscar jelöltek ebédje február 4-én – forrás: Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S.

Ám, ha jóbban megnézzük az idei Oscar-nomináltakat, azért ketten bizony még versenyben maradtak: az egyikük Rachel Weisz, aki A kedvenc című film kapcsán jelenik majd meg a Gálán, a másik magyar érdekeltségű versenyző pedig Elizabeth Chai Vasarhelyi.

Rachel Weisz A kedvenc című filmben Sarah-t, a királynő jobbkezét domborítja fenomenálisan; a film 10 Oscar-jelölést tudhat magáénak ebben az évadban, ráadásul a magyar származású színésznőt is jelölték a Legjobb női mellékszereplő kategóriájában – Emma Stone-nal, filmbéli partnernőjével egyetemben.

Minek ellenség, ha vannak rokonaid? - Olvass még többet a filmről szerkesztőnktől >>

Elizabeth Chai Vasarhelyi esetében kicsit más a műfaj: Ő férjével, Jimmy Chinnel együtt a Legjobb dokumentumfilmnek járó kategóriában indult, s el is jutott a legszűkebb jelölti körig a Free solo című közös produkciójukkal. A 2018-as alkotás Alex Honnold-ról, a világ első sziklamászójáról szól, aki kötél nélkül megmászta az El Capitant. Ez az ezer méteres függőleges sziklafal, biztosítással is rendkívül veszélyes, ezért a sikeres vállalkozás hatalmas elismerést hozott a fiatal mászónak.

Egy sajnálatos esemény kapcsán azonban az In Memoriam visszaemlékezésben is lesz részünk: a műsor vége felé bemutatott epizódban várhatóan megemlékeznek majd a nemrégiben elhunyt filmes szakemberről, a magyar Andy Vajna-ról is, aki mind nemzetközileg, mind pedig az álomgyárban is maradandót alkotott élete, karrierje során.

Ha már ma szeretnél díjvárományos filmeket nézni,

válassz filmünnepi összeállításunkból.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Forrás: TV GO, Facebook/Filmszakértő, Oscar.com, Magyar Filmadatbázis
Illusztráció forrása: TV GO / Jon Kopaloff / Getty Images

Filmek Neked!

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)

Csuklyások: BlacKkKlansman

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2018)

Nagyfiúk

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2010)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)