Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Félelmetes kopogás újratöltve – Hívatlanok 2

  • TV GO
  • 2019. 02. 28., 14:10

A Hívatlanok egy borzalmasan túlértékelt film volt. A folytatás se jó, de legalább nagyon szórakoztató.

A 2008-as Hívatlanokkal a probléma elsősorban abban ragadható meg, hogy semmi értelme. Ezen felül pedig még unalmas is volt. Egy horror esetében az első még bocsánatos bűn lehet, ha valaki csak az ijesztgetés miatt nézni, de az utóbbira nincs mentség. Ettől függetlenül sokakban az a tévképzet alakult ki, hogy a Hívatlanok egy jó film. Talán amiatt, hogy sikerült befűzniük az akkoriban még releváns névnek számító Liv Tylert, vagy az elképesztően lassan kibontakozó és mindenféle értelmet nélkülöző cselekményét keverték össze valami mélyebbel.

Ki tudja. Az viszont biztos, hogy ennek a mérsékelt sikernek köszönhetően elkezdődtek egy folytatás előkészületei, ami aztán csak tíz éves késéssel volt képes kiizzadni magából valamit, amit újra Hívatlanoknak hívhatnak.

A Hívatlanok 2 - Éjjeli préda már minden tekintetben egy tipikus slasher horror, nem akar kamu művészkedni meg titokzatosnak tűnni, mindössze egy kevés vért akar az arcunkba fröcskölni. Azonban valahogy mégiscsak az első részhez kellett kapcsolni a másodikat, szóval a gyilkosok ezúttal is értelmetlenül sokat játszadoznak áldozataikkal, és továbbra is csak a nézőknek szólnak az ijesztgetések.

Talán némi magyarázatra szorul, hogy ez miért is baj, de semmi nehezen érthetőt nem akarunk mondani. Arról a jelenségről van szó, mikor a gyilkos jól láthatóan lép a színre az egyik főszereplő vagy leendő elhalálozó mögött, esetleg annak ijesztő közelségében, de az ennek ellenére sem veszi észre. Még akkor sem, mikor már mi érezzük tarkónkon a filmes halál jeges közelségét, de hőseinken még az érzetük se támad láthatóan. Na, ekkor bizony az a feszültség nem a film keretein belül keletkezik, hanem simán a nézőnek szól. Így viszont nagyon nehéz elmerülni az adott filmben, ugyanis csak a mi félelmeinket gerjesztik, de a szereplőkét nem. Hát, hogyan érezzünk velük együtt akkor?

White Comet Films

A Hívatlanok 2-ben egy négytagú család pár nap nyugodt kikapcsolódást remélve kibérel egy faházat egy elhagyatott kempingben. Szól a felvezető, és igen, ennyiben le is írható az alapszitu. Az ő életüket teszik igen nehézzé, majd befejezetté is némely esetben a maszkos gyilkosok. Így tehát továbbra sincs igazi történet, mindössze L'art pour l'art gyilkolnak gyilkosaink.

Sőt, nem nagy spoiler elárulni, hogy igazából a két gyerek,egy elég átlag srác és az ő húga körül forog a film nagy része, mivel a szülőkről viszonylag gyorsan letudja a gondot a film. Jönnek a tipikus elemek, van kopogás meg felbukkanás és eltűnés, amik nagyrésze, ahogy már említettük nem a főszereplőknek szólnak, hanem nekünk, tehát izgulni lehet, csak minek.

Ettől függetlenül egyszer simán nézhető a Hívatlanok 2 - Éjjeli préda, mert kb. a legidegesítőbb dolog, hogy kötelező jelleggel tuszkolták bele a 80-as évek nosztalgiát, amire más magyarázatot nem tudunk, minthogy a készítők is szeretik a Stranger Thingset. Minden más vagy egy átlagos horror szintjén van kezelve, vagy annál valamivel viccesen bénábban. A végén az autósüldözés például tökéletes jelenet lenne, ha a Benny Hill zenéje csendülne fel alatta. A színeszek sem túl jók, de nagyrészük úgyis meghal, szóval ez valahol növeli a katarzisélményt. Ezen kívül meg tényleg nem tudjuk mit lehetne várni egy ehhez hasonló tucat horrortól.

Nézzétek meg, és nevessetek egy jót a félelmetesen kopogó Hívatlanokon a TV GO-n.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket,sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: White Comet Films

Filmek Neked!

Hívatlanok 2: Éjjeli préda

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)