Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Régi nagy kedvenc tűnhet fel a Star Wars 8-ban

  • TV GO
  • 2016. 05. 19., 14:40
  • Akció-Kaland, Sci-fi, Star Wars

Lehetséges, hogy nem kell tovább nélkülöznünk a 900 éves apró zöld jedi mestert az újabb Csillagok háborúja-folytatásban?

Egyes értesülések szerint Rian Johnson, a jelenleg készülő Star Wars: Episode VIII forgatókönyvíró-rendezője Frank Ozt, Yoda mester megformálóját is felkérte, hogy csatlakozzon a stábhoz.

Annyi biztosnak tűnik, hogy a népszerű szinkronszínésszel/bábossal már rögzítettek hangfelvételeket a folytatás számára, ám az még nem világos, mekkora szerepről van szó, és hogy Johnson vajon a „Yoda-bábot” is fogja-e használni a filmben, esetleg a karakter csak hangjával lesz jelen.

Frank Oz tavaly decemberben Az ébredő Erő premierjén (Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP)

Az információ sajnos meg nem erősített forrásból származik, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne drukkolhatnánk kedvencünk visszatérésének. Hiszen Oz már Az ébredő Erő-ben is majdnem megismételte a szerepét, csak J.J. Abrams végül mégsem rakta bele a filmbe a vele készült hangfelvételeket.

Yoda Rey álomjelenetében beszélt volna a lányhoz, amikor az először kerül kapcsolatba Luke Skywalker fénykardjával, de a zöld jedi mesteré helyett végül Ewan McGregor hangját hallhattuk, miközben Oztól csak a már korábbi Star Wars-részekben is hallott mondatokat vágták be.

Yoda és a Mark Hamill alakította Luke Skywalker A Birodalom visszavágban (Forrás: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12)

Ezenkívül az is némi bizakodásra ad okot, hogy a hetediktől eltérően a nyolcadik epizódban Mark Hamillnek minden bizonnyal nagy szerepe lesz Luke Skywalkerként, és Yoda biztosan hasznos tanácsokat tudna adni akár neki, akár Reynek a Kylo Ren és az Első Rend elleni harcban.

A rendezőként is ismert Frank Oz (Rémségek kicsiny boltja, A Riviéra vadorzói, Jöttem, láttam, beköltöztem stb.) a Muppet Show számos részében és rengeteg Muppet-filmben dolgozott bábosként és szinkronhangként. Ugyanilyen minőségben volt jelen a Csillagok háborúja, A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és a Baljós árnyak című Star Wars-filmekben.

A komputeranimált Yoda a Star Wars: A sith-ek bosszújában (Forrás: LucasFilm / Walt Disney Pictures / Collection Christophel)

A klónok támadása és A sith-ek bosszúja című folytatásokban Oz azonban csak hangját kölcsönözte a kis zöld jedinek, mivel ott a sok közeli és a harcjelenetek miatt már nem bábként, hanem komputeranimációval keltették életre a figurát. Hogy a Star Wars: Episode VIII-ben örülhetünk-e a visszatértének, az majd 2017. december 15-én derül csak ki.

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér
- Star Wars: Az ébredő Erő

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi Star Wars