Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Minden, amit az önálló Han Solo-filmről tudni kell

  • TV GO
  • 2016. 05. 20., 08:15
  • Akció-Kaland, Sci-fi, Star Wars

Miután végre kiderült, ki játszhatja el a hőn áhított szerepet, itt az idő összefoglalni, mit is lehet tudni a két év múlva érkező Star Wars-spin offról.

A Millennium Falcon kapitányának ellentmondásos figurája talán a Csillagok háborúja egész világának legizgalmasabb karaktere, akiről pontosan lehet tudni, hogy számos kalandban volt már része az 1977-es első rész előtt is. Szerencsére hamarosan elérkezik a pillanat, és többet nem kell elképzelnünk, mi mindenen ment át a fiatal Han Solo hűséges szőrös másodpilótájával az oldalán, hiszen mint azt jó ideje tudni lehet, tovább bővül a Star Wars mozis univerzuma, és filmet forgatnak Han korai éveiről.

A CSELEKMÉNY

Az önálló Han Solo-mozi azokba az időkbe visz vissza, amikor a Birodalom ereje teljében volt, így megtudhatjuk, hogy alakult ezen külső körülmények hatására a pénzsóvár, elszánt, gyakran könyörtelen, ám barátaiért mindenre kész űrcsempész jelleme olyanná, amilyennek a Csillagok háborújá-ban megismertük.

Akik azonban attól félnek, a film esetleg túl régre nyúlik vissza, és a gyermek vagy kamasz Hant fogja bemutatni, megnyugodhat, hiszen Lawrence Kasdan egy podcastben elmondta, hogy nem azt készülnek elmesélni, milyen körülmények között született és nevelkedett a hős. Inkább csak olyan jó tíz évvel vagy valamivel többel mennének vissza korábbra (az 1977-es részhez képest), hogy megmutassák, mi minden formálta a kantinban megismert figura összetett személyiségét.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója ezenkívül egy konferencián azt is elárulta, hogy a film Han és Chewie találkozásáról fog szólni, ami logikus, hiszen Han Solo és a wookie nagyjából abban az időszakban találkozhattak, amit a mű bemutatni készül – úgy is mondhatnák, Chewbacca személye megkerülhetetlen egy Han-eredettörténet elmesélésekor.

A FORGATÓKÖNYVÍRÓK

Mivel Han Solo ikonikus figurája az ifjúkori évek ábrázolásakor értelemszerűen más színész illetékességi körébe kerül (hiszen Harrison Ford lassan 74 éves), az alkotók megpróbálják egyéb módon biztosítani a folytonosságot – nehogy még egy Hayden Christensen/Anakin Skywalker-katasztrófa történjen, és inkább a Ewan McGregor/Obi-Wan Kenobi-féle forgatókönyv valósuljon meg.

Lawrence Kasdan a Star Wars: Az ébredő Erő tavaly decemberi premierjén (Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP)

Ennek érdekében a Han Solo-filmet az a Lawrence Kasdan írja, akinek A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő scriptjét is köszönhetjük, mindezt leszámítva pedig nagy gyakorlata van a „faszagyerek”-karakterek megalkotásában is, hiszen ő volt az egyik forgatókönyvírója Az elveszett frigyláda fosztogatói című első Indy-kalandnak. Kasdan munkáját fia, Jon fogja segíteni, aki Különcök és stréberek-, illetve Dawson és a haverok-epizódokkal, illetve két saját nagyjátékfilmjével edzett a nagy feladatra.

A RENDEZŐK

Az egyszerre komoly és vicces sztorik vászonra álmodása, az animáció használata és a jól megkoreografált akciójelenetek nem állnak távol szerencsére a Han Solo-mozi megrendezésére kiszemelt direktorduótól sem. Phil Lord és Christopher Miller eddig olyan alkotásokat rendeztek, mint a Derült égből fasírt és A Lego-kaland című animációs filmek, illetve a 21 Jump Street – A kopasz osztag és a 22 Jump Street – A túlkoros osztag című akciókomédiák. Sőt valamilyen formában már a Star Wars világához is közel kerültek, hiszen A Lego-kaland-nak volt egy Millennium Falcon-os jelenete is, amit (az egész művel együtt) remekül oldottak meg.

A SZEREPOSZTÁS

Több hónapig tartó találgatás és 2500 színész meghallgatása után május elején végre kiderült, ki játszhatja el a fiatal Han Solót. A Lucasfilm választottja Alden Ehrenreich, akit korábban olyan filmekben láthattunk, mint a Tetro, a Vonzások, a Lenyűgöző teremtmények vagy a Blue Jasmine.

A 26 éves színész azonban a sok felejthető alakítás után még csak az idén hívta fel magára először igazán a világ figyelmét, méghozzá a Coen fivérek Ave, Cézár! című szatírájában. Az ötvenes évek Hollywoodjának zűrzavarában játszódó alkotásban Ehrenreich nagyon szimpatikusan és szerethetően formálta meg a komfortzónájából kimozdított mucsai cowboyfilmes színészt, de azért erősen kell iparkodnia, hogy meggyőző űrcsempészként is bizonyítani tudjon.

Alden Ehrenreich az Ave, Cézár!-ban (Forrás: Universal Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12)

Más szereplőt és szerepet a filmesek egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, de mint írtuk, egy önálló Han Solo-mozi elképzelhetetlen lenne Chewie nélkül, így a műben minden bizonnyal megjelenik a szőrös jelmezt korábban is magára öltő Peter Mayhew, illetve – mivel a brit sztár sem fiatal már – dublőre, a finn kosaras, Joonas Suotamo, aki már Az ébredő Erő-ben is besegített a wookie életre keltésében. Suotamo ugyan 12 centivel alacsonyabb a 2 méter 21 centiméter magasra nőtt Mayhew-nál, de ez a jelek szerint a hetedik Star Wars-filmben sem okozott gondot.

Peter Mayhew (félig) Chewbacca-jelmezben a Star Wars: A sith-ek bosszúja forgatásán (Forrás: Kobal / The Picture Desk)

A CÍM

A produkció többi szereplőjéhez hasonlóan egyelőre rejtély a film pontos címe is. A befektetők és üzleti partnerek Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film-ként ismerik a mozit, ahogy ezen a munkacímen hivatkoznak rá a rajta dolgozók és az IMDb filmes adatbázis is. Vélhetően hatalmas szenzációt fog majd kelteni, amikor nagy csinnadratta közepette bejelentik végre a pontos végleges címet is.

A PREMIER

Ezzel szemben az már napra pontosan tudható, mikor láthatja a világ először a várva várt alkotást: 2018. május 25-én lesz az amerikai premier, nagyjából öt hónappal a Star Wars: Episode VIII 2017. december 15-i érkezése után és egy évvel a Star Wars: Episode IX bemutatásának dátuma (2019. május 24.) előtt. A 2020-ig érkező összes Csillagok háborúja-moziról egyébként itt találunk részletes ismertetőt.

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér
- Star Wars: Az ébredő Erő

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Kobal / The Picture Desk / AFP

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi Star Wars