Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A horror sablonkarakterei – A médium

  • TV GO
  • 2019. 03. 11., 16:02

Nincs mese, a piaci ár ezredéért árult kertvárosi hodályra akkor is le kell csapni, ha egy elátkozott cickánytemetőre épült vagy esetleg az előző tulaj egy napon bal lábbal kelt fel, és szecskavágóba gyömöszölte családját. Ugyanis ez a legbiztosabb módja, hogy az Amerikai Mintacsalád rá legyen kényszerítve a médium felkeresésére.

Erre azonban a házidémonok minden esetben biztosítanak egy kb. ötnapos türelmi időt: először csak a kölkök elemes tűzoltóautójával játszadoznak az éjszaka közepén, esetleg bekapcsolják a tévét, ahol - az 1989-es trendet követve - az éjfél utáni műsorsávban sosincs adás, még Horst Fuchs sem tukmálja a nézőkre a csontozókés-szettet. Aztán a lopótök magától lezuhan a konyhai sublót fölül, a gyerekek ágya rázkódni kezd, a lakók pedig a tükörbe pillantva kötélen himbálózó, vizenyős tekintetű egyedeket észlelnek maguk mögött. De a folyosón sasszézó, fekete lepelbe öltözött nő is aggodalomra adhat okot, lévén, hogy nem a nagymuter az illető. Ez általában már elegendő inspirációt nyújt számukra, hogy felcsapják a Szaknévsort, és tárcsázzák a kerületi halottlátó számát. Róla két dolgot biztosan tudhatunk: szinte kivétel nélkül nőnemű, és sosem fogad el pénzt szolgálataiért. Legalábbis egyszer sem mutatják számlaírás közben. (Hahó, NAV!) Ugyanakkor a látomások mellett gyakran gyötrik flashbackek is: kiderül pl., hogy gyerekkorában egyetlen játszótársa volt. A következetes szülőktől pedig állandóan ezt hallgatta: „Kicsim, Melanie nem létezik.” Majd három perc múlva: „Megtiltom, hogy Melanie-val játssz!”

Az idegen entitásokkal való kapcsolatfelvétel szinte mindig a Klisés rituálék nagykönyve szerint zajlik: a család és a médium elfoglalja a konyhaasztalt, utóbbi pedig transzba esik, mint közmunkás a Dupla Kávé-koncerten. Majd fennakadt szemekkel kontaktusba lép az idegenekkel, és egyre erőszakosabban próbálja kicsikarni a választ, hogy vajon mit akarnak a ház lakóitól. (Nyilván, hogy hozzák el a patyolatból a sportzakójukat.) Az átszellemült médium aztán rángatózni kezd, és mikor már a szája is habzik, a családban felmerül a gyanú, hogy talán nem kéne tovább erőltetni ezt az egészet. Ilyenkor viszont a médium már egy párhuzamos dimenzióban fuldokol egy táskás szemű démon szorításától, majd egy hisztérikus sikoly kíséretében újra az ebédlőasztalnál találja magát. Ezen a ponton aztán közli, hogy ő még életében nem találkozott ennyire gonosz lénnyel, és a tiszteletdíj triplájáért – azaz ingyen – sem hajlandó ujjat húzni vele. Végül a család kérlelésére megtáltosodik, mint a Szupernagyi, lenyomja a sátáni lényt, és a „viszlát a pokolban, rohadék” formulával búcsúzik el tőle.

Illusztráció: Bloomhouse / Warner

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)