Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Már 8 éve megjósolták a Trónok harca szívszorító csavarját

  • TV GO
  • 2016. 05. 26., 00:30
  • Trónok harca

A népszerű fantasysorozat hatodik évadának legutóbbi, ötödik részében igazán könnyfakasztó eseményeknek lehettünk tanúi egyik kedvenc figuránkkal, Hodorral a főszerepben, akinek a nevéhez kapcsolódó rejtélyről is lerántották a leplet. Mit szólnának, ha kiderülne, hogy valaki mindezt előre látta? Vigyázat, a folytatásban spoileresek leszünk!

A Trónok harca múlt vasárnap adásba került epizódjából megtudhattuk, mitől buggyant meg egy életre Hodor, és hogy honnan is származik különös beceneve, ami az egyetlen szó, amit a szimpatikus félkegyelmű figura folyamatosan ismételgetni tud. Már az új évad korábbi részeiben is láthattuk, hogy amikor Bran a Háromszemű Hollóval az oldalán múltbeli tájakra látogat, és ott múltbeli eseményeknek lehet a megfigyelője, a kamasz Hodor még tudott beszélni. Wylisnek szólították, és istállófiúként dolgozott a Starkok udvarában.

Az ötödik rész drámai eseményei közül az egyik legfontosabb pedig az volt, hogy Bran és kísérői menekülni kényszerültek a barlangból, ahol addig menedékre leltek, mivel a Mások eljöttek a fiúért, és el akarták ragadni, illetve még valószínűbb, hogy meg akarták ölni. Miközben Bran még fél lábbal a múltban volt, ahol az ifjú Hodor ténykedését figyelte, a jelenben az öreg Hodor és Meera próbálták kicipelni a helyről tehetetlen testét.

Eközben Meera biztatására Bran „átvargolt” Hodorba (átmenetileg átköltözött a testébe), hogy könnyebb legyen a menekülés, mivel a borzalmak hatására a jóságos óriás sokkot kapott és teljesen lefagyott. Mikor a lány és Bran már a barlang bejáratán kívül voltak, Hodor hátramaradva védelmezte őket és tartotta az ajtót, nehogy az őket üldöző, vérszomjas Mások kitörjenek rajta.

(Forrás: HBO)

Meera pedig mindvégig a „hold the door!” (tartsd az ajtót) szavakat ismételgette mintegy biztatásul Hodornak, aki, hogy önmagát feltüzelje, visszhangozni kezdte a mondatot. Ezután Bran ténykedése miatt időhurok alakult ki, és azt láthattuk, hogy a fiatal Hodor a múltban sokkot kap, és szintén elkezdi ismételgetni, hogy „hold the door”. S ahogy a két Hodor mondogatja a szavakat, azok egyre inkább összemosódnak, egybeolvadnak, így lesz végül belőlük egyetlen szó: hodor – s ezt ismételgeti onnantól kezdve élete végéig az eszét vesztő férfi.

A szívet tépő eseményekre egyetlen Trónok harca-rajongó sem számított előre – gondolhatnánk. Ám úgy tűnik, mégis van egy kivétel: egy Myrddin nevű kommentelő ugyanis már nyolc évvel ezelőtt kitalálta, mit is jelent igazából a Hodor becenév. „A szerencsétlen fickó csak arra kér valakit, hogy tartsa neki az ajtót (’hold the door’), mert mindig cipelnie kell valakit. Egy idő után pedig már annyit mondja, hogy holdthedoorholdthedoorholdthedoor, hogy teljesen bekattan, és a végén már csak annyit bír kinyögni, hogy hodor” – írta még 2008. február 20-án a http://asoiaf.westeros.org/ oldalra az említett felhasználó.

(Forrás: asoiaf.westeros.org)

Sajnos még nem derült ki a látnoki képességekkel bíró kommentelő személyazonossága, de egyesek arra tippelnek: még az is lehet, hogy maga George R.R. Martin (a Trónok harca-regényfolyam írója) trollkodott egyet. Mi a magunk részéről inkább azt tartanánk valószínűbbnek, hogy lehetséges: az író maga is olvasta a bejegyzést, és onnan merítette az ötletet, hiszen saját szavain kívül semmi sem bizonyítja, hogy Hodornak már az elejétől kezdve ezt a sorsot szánta. Bónusz: az alábbi linken arról is találunk infót, hogy 2013-ban is ráhibázott már valaki a „Hodor/Hold the door”-egybeesésre.

A Hodort alakító Kristian Nairn zenészként és DJ-ként is tevékenykedik (Forrás: Sebnem Coskun / Anadolu Agency / AFP)

ÚJDONSÁGOK A TV GO-N:

- Escobar: Paradise Lost
- Stanfordi börtönkísérlet
- Outcast
- Elmentek otthonról

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)