Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Rowling: Dumbledore és Grindelwald szeretők voltak

  • TV GO
  • 2019. 03. 13., 12:46

Maga az írónő, J.K.Rowling rántotta le a leplet a sokak fantáziáját foglalkoztató kérdésről: Dumbledore és Grindelwald között nem csak legendás ellenségeskedés volt.

Dumbledore nemi hovatartozásáról már hosszú évek óta ment a vita, mígnem Rowling 2007-ben egy nekiszegezett rajongói kérdésre adta meg a mindenkit kielégítő választ: Dumbledore valóban meleg. Már akkor is utalgatott arra, hogy egy bizonyos Grindelwald volt a Roxfort igazgatójának nagy szerelme, ám ez mivel a könyvekben csak pár sor utalt a híres sötét varázslóra, ez a tény valahogy a homályba veszett.

WARNER BROS

Most azonban, amikor Legendás állatok-filmek központjában épp a fiatal Dumbledore és Grindelwald áll, így viszonylag nehéz megkerülni a kérdést, hogy most akkor mégis mi van a két varázsló között. Még a második rész bemutatója előtt volt rengeteg találgatás, hogy vajon nyíltan melegként ábrázolják-e majd a varázslót, esetleg kitérnek a két férfi kapcsolatára is, ám végül győzött a biztonsági játék, és nincs nyílt utalás erre a filmben. Mivel könyvalapanyag ehhez nincs, ráadásul a film rendezője, David Yates is csak olyan homályos szavakkal dobálózott, hogy „beleszerettek egymás eszméibe”, ezért a rajongók csak találgathatnak, mégis milyen jellegű ez a vonzalom a két varázsló között.

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei nemrég megjelent Blu-Ray-kiadásának extrái között azonban található egy interjú, ahol Rowling kerek-perec kijelenti: Dumbledore és Grindelwald szeretők voltak. „Hihetetlenül intenzív kapcsolatuk volt. Szenvedélyes, szerelmi vonzalom volt az övék. De mint minden kapcsolatban, legyen az heteró vagy meleg függetlenül attól, milyen címkét ragasztunk rá, előfordul, hogy nem tudjuk, mit érez a másik. Sosem a szexuális dimenziója érdekelt a kapcsolatnak – bár úgy hiszem, hogy esetükben ilyen is volt -, hanem azok a mély érzések, amelyeket egymás iránt tápláltak, és ami a legcsodálatosabb egy kapcsolatban.” Rowling tehát nem hagyott kétséget a románc felől, arra viszont nem tért ki, hogy Grindelwald komolyan viszonozta-e a hősszerelmes Dumbledore érzéseit, vagy csak egy futó kaland volt számára a Roxfort igazgatója.

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Főkép forrása: Warner Bros

Filmek Neked!

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm (2018)

Amikor lehunyod a szemed

Színes, magyarul beszélő, angol horror (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)