Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mire jó ennyi rosszfiú?

  • TV GO
  • 2019. 03. 14., 16:15
  • Akció-Kaland, Vígjáték

A válasz “pofon” egyszerű: arra, hogy a 90-es évek egyik legmenőbb zsarupárosa, Marcus Burnett és Mike Lowrey elkapja és hűvösre tegye őket. Mindezt persze az ő sajátos stílusukban, humorral, golyózáporral és rengeteg szarkazmussal átitatva.

Ki ne emlékezne azokra a bizonyos 90-es évekre, amikor egymás után pörögtek a mozikban a jobbnál jobb akciófilmek. Die Hard 2-3, A szikla, Az utolsó cserkész, no meg persze a Halálos fegyverek is, csak hogy néhányat említsünk. És ekkor huppant be közénk Martin Lawrence és Will Smith lehengerlő nyomozó párosa is, akiknek a neve egy csapásra összeolvadt a Bad Boys kultuszával. Kettejük sikerének köszönhetően, az első részt egy második, szintúgy nagy sikerű rész követte, és hosszas huzavona, no meg bő 13 év elteltével, már a várva várt folytatás is úton van.
Na de ki is ez a két pasi valójában? Leginkább a “tűz és a víz” szópárjához tudnám őket hasonlítani. Ugyanis, amíg Burnett (Martin Lawrence) igazi családapa típus, szereti a rendet és a nyugalmat, addig Lowrey (Will Smith) csak falja és falja a nőket, a lehető legnagyobb lazaság jegyében. De akkor mégis mi a közös bennük, azon túl, hogy a miami rendőrség drog nyomozóinak kötelékét erősítik? A humoruk és a tökösségük, hogy nem ismernek lehetetlent és a legelvetemültebb akciókban is, az utolsó golyóig odateszik magukat. No és persze, hogy van egy hatalmas arc főnökük, Howard kapitány (Joe Pantoliano), akinek az egész világ nevében köszönjük, hogy megalkotta a “szúszá” fogalmát!

Ami a storyboardokat illeti, lévén, hogy drognyomozókról beszélgetünk, nyilván ekörül forog minden. Az első részben például egy csinos szemtanút (Téa Leoni) kell megvédeniük, aki végignézi az egyébként zsaru barátnője megölését.

sonypictures.com

Eközben az évszázad drogfogásának is lába kél - konkrétan a kapitányság raktárából lovasítják meg azt -, és naná, hogy ennek a visszaszerzése is a két nyomozó nyakába szakad.A szálak szerencsére hamar összeérnek, az ügy pedig, egyre szövevényesebbé válik. Drogbárók, heroin, szép nők és a család, a kulcsszavak, amik garantálják az ütős végkifejletet.

sonypictures.com

Már megint a rossszfiúk?
Bár folytatást csinálni egy ráadásul kasszasiker filmhez, mindig kockázatos. A Bad Boys esetében viszont igenis bejött. Földrajzilag a helyszín ugyanaz, és az ügyosztály is, csupán a tét emelkedik. Ezúttal Mike és Marcus nem a heroin nyomába, hanem a Miami-t elárasztó extasyt terítő drogbáró, Johnny Tapia (Jordi Mollá) nyomába ered, aki habcsóknak öltözött kislánya, gépfegyveres anyukája és a maga megnyerő, boci szemei ellenére, egy kegyetlen és könyörtelen gyilkos. Ráadásul amellett, hogy extasy cunamit készül zúdítani a városra, a saját irányítása alá akarja vonni annak egész drogkereskedelmi felügyeletét is, amihez azért Mike-nak és Marcus-nak is lenne egy-két szava. Mondanám, hogy ez a sztori ennél durvább már nem lehet, de amiben szerepel egy olyan dögös nő is, mint a Gabrielle Union által megformált “titkosügynök” Syd, aki mellesleg Marcus unokahúga, fű alatt pedig a flörtkirály, Mike barátnője, megelőlegezi az orbitális nagy felfordulást.

sonypictures.com

Syd ugyanis egy drogháború közepébe csöppen, amiből Mike-nak és Marcus-nak kell őt kimentenie, miközben mindent elborít a kábítószer, a patkányok, a pénz, és még egy ravatalozó is befigyel az incidensbe.

Hogy mégis mit szeretünk annyira egy olyan filmben, ami Amerika sötétebbik oldaláról fest idilli képet? Azt hiszem, hogy a srácok zseniális stand-up-ját és ahogyan orrvérzésig tudják egymást, és az egész környezetüket is szivatni. Persze számos dilemmát is felvet sokunkban e páros, mint például, hogy Mike-ot a gyerekeim közelébe engedném e, aki estimese gyanánt prostikról és heroinról kezd el nekik mesélni?

Vagy, hogy engedném-e, hogy olyan valaki vigyázzon a kutyámra, akinek magam is előbb vennék egy plüsskutyát, mintsem igazit? Nos, hosszas gondolkodás után, erre tuti nemet mondanék, a szép beszéd hívei pedig fontolóra se vennék ezt az egészet, hiszen a trágárságból is bőven kijut mind a két részben. Ettől viszont, mi még továbbra sem ábrándulunk ki belőlük, amit zseniális humoruknak, jóban rosszban való összetartásuknak és annak köszönhetnek, hogy olyan jól senki más nem tudja elénekelni az Inner Circle Bad Boys-os refrénjét, a “Bad boys, bad boys whatcha gonna do whatcha gonna do? When they come for you”-t, mint Will Smith és Martin Lawrence.

via GIPHY

A Bad Boys első és második része már a TV GO kínálatában is megtekinthető.

Illusztráció forrása: sonypictures.com

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akció-Kaland Vígjáték

Filmek Neked!

Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (1995)

Halloween (´18)

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

Bohém rapszódia

Angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film (2018)