Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Oktatófilmtől Amerika Kapitány pajzsáig

  • TV GO
  • 2019. 03. 19., 19:13
  • Akkor és most

Chris Evans sem Amerika Kapitányos pajzsával a kezében süvített e világra az anyaméhből, neki is meg kellett másznia a szamárlétrát. Lássuk, hogy lett a tinifilmes nevettetőből szuperhős.

Biodiversity: Wild About Life (1997)

Valahol mindent el kell kezdeni, Chris Evans első alakítása nem is lehetne aranyosabb: a legelső „filmszerepét” egy tizenöt perces edukációs videóban kapta, ahol tiniként a barátaival okosodnak meg teknősöket simogatnak. IMDB-n kár is keresni, mégis ez a karrierjének kezdőpontja.

Forrás: Youtube

Nemek harca (2000)

A kisfilm után ott folytatta, ahol a színészet szépségét megízlelő, feltörekvő tehetségek szokták: meghallgatásokra járt, és tévésorozatok epizódszerepeiben bukkant fel. Első állandó szerepét a Nemek harca című középiskolás sorozatban kapta, ahol Cary-t alakította.

Warner Bros

Már megint egy dilis amcsi film (2001)

Egy tinisorozat után a filmes hierarchiában legtöbbször a tinifilm jön, ráadásul Evans külseje is tökéletesen megfelel a laza, jólelkű tinihősök szerepére. Az áttörést és az ismertséget is ez a film hozta meg a számára, bár túl sok színészi kihívást nem tartogatott az, hogy a suli lúzeréből jó nőt kellett faragnia, de legalább sokan megjegyezték a nevét.

London (2005)

Evans nem akart beleragadni a tinibálvány szerepkörbe, így hirtelenjében többféle műfajt kipróbált: játszott akciófilmben (Mobil), vígjátékban (Halálbiztos vizsga), az egyik legjobb filmje ebből a korból viszont a méltatlanul keveset emlegetett London, amelyben Jessica Biel és Jason Statham oldalán szerepelt. Az alkoholista és drogfüggő Syd szerepében kezdte meggyőzni a kritikusokat is arról, hogy nem csupán egy csinos arc, hanem tehetsége is van.

© Destination Films

Fantasztikus Négyes 1-2 (2005-2007)

Bár azóta kissé kikopott a köztudatból, de Evans már az Amerika Kapitány előtt is belekóstolt a szuperhősvilágba és a Marvel-képregényekbe is, amikor megkapta a Fáklya szerepét a Fantasztikus Négyes-filmekben. Szuperhőstársaival kék tapadós kezeslábasában mentette meg a világot két részen keresztül nem elhanyagolható öngyulladó-képességével, és bár a film anyagilag siker lett, a képregényrajongók közt annyira azért mégsem. De szuperhős-ugródeszkának legalább jó volt Evans számára.

Twentieth Century Fox - © TM and2005 Twentieth Century Fox.

Amerika Kapitány, Bosszúállók

A Marvel első fázisában már megmutatkozott, hogy elég nagy a kereslet az univerzum szuperhősei iránt, ám pont emiatt nehéz döntés hárult a stúdióra, hogy olyan színészeket szerződtessen a főszerepekre, akik képesek egy étvizeden keresztül szuperhősgúnyába bújva szórakoztatni a nagyérdeműt. Amerika Kapitánynak a fázis utolsó előtti filmjét, az Amerika Kapitány-Az első bosszúállót szánták a Bosszúállók előtt, és nyilván sok A-listás színész álma volt a legöregebb és legamerikaibb szuperhős megformálása.

Marvel

John Krasinski és Ryan Phillippe is esélyes volt rá, válogatni tehát volt miből, ám a stúdió egyvalakihez ragaszkodott: Chris Evanshoz. A színész azonban háromszor utasította vissza a szerepet, mondván, hogy elrettentette a hatfilmes szerződés, amit a stúdió kínált, és egyáltalán nem tudta, hogy jót tesz-e majd ezzel karrierjének. A rábólintás természetesen kifizetődött, azóta is ő Amerika Kapitánya, igaz az idei Bosszúállók: Végjátékban veszi kézbe utoljára a híres pajzsot.

Nézz Chris Evans-filmeket a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Amerika Kapitány - A tél katonája

Színes, szinkronizált, amerikai kalandfilm (2014)

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2011)

Bosszúállók

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm (2012)

Bosszúállók: Ultron kora

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2015)