Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

MIB: Neutralizálóm van és nem félek használni!

  • TV GO
  • 2019. 03. 22., 14:30
  • Akció-Kaland, Vígjáték

A sötét zsarukról kis szerencsével mindenkinek két név jut az eszébe: Will Smith és Tommy Lee Jones, avagy filmbéli karaktereik, J és K ügynök, akik rettegésben tartják a földet leigázni óhajtó idegeneket.

A két, kalandos sorsú titkosügynök, akiket kedvenc neutralizálójuk és állandó, már-már házaspáros civódásaik tesznek életre szóló barátokká, több, mint két évtizede költöztek be az idegenekért nagymértékben rajongó, földlakók életébe.
A földönkívüliek, nagyjából az X-Akták és a Millenium óta nem idegenek a számunkra, ám mindezt, a félelem és reszketés faktorából, azt hiszem, az MIB-nek sikerült elsőként egy új, szórakoztató szintre emelni.
Mivel ismét egy folytatásos filmről van szó - amiről tudjuk, hogy általában lutri a siker -, kifejezetten meglepetés volt, hogy az első, amolyan bevezető rész után, amiben K (Tommy Lee Jones), ügynökké avanzsálta J-t (Will Smith) és először csaptak bele az intergalaktikus ufó-lecsóba a Föld megmentéséért, még mindig tudtak újat mutatni.

sonypictures.com

Nem is akármilyet, hiszen amikor már azt hittük, hogy mindent láttunk és egy diónyi méretű galaxisnál többet már tutira nem tudnak nekünk nyújtani, Rosario Dawson-nal elhozták nekünk a Zarta fényét. A galaktikus gyilkolászás a második részben is tovább folytatódott, amiből ugye a mi fekete ruhásaink sem maradhattak ki. Bár K ügynök az első rész végén nyugdíjaztatta magát, J pedig, társa távollétében, szép sorjában legalább féltucat új társat neutralizált, a Zarta fénye újból összehozta a postamestert a feketeruhás ügynökséggel. Ráadásul még a Jackass-es Johnny Knoxwille és korának ikonikus szépsége, Lara Flynn Boyle is csatlakozott hozzájuk.

sonypictures.com

Egy a Central Parkban landoló űrhajó, egy beszélő mopsz és néhány, szétlőhető fejű idegen, lássuk be, idővel már csak J ügynöknek okozott meglepetést. Viszont amikor felbukkant a kylothiai Sereena, hogy megszerezze a Zarta fényét és a változatosság kedvéért megölje az egyébként mindig mogorva és besavanyodott K-t, a film elkezdte érdekelni a rajongókat. Persze az is sokat nyomhatott a latba, hogy az első rész Frankeinsteinjére hajazó, óriási csótányt, ezúttal egy fehérnemű modell bőrében parádézó ufóra cserélték, ami azért mérföldekkel vonzóbb volt, mint egy marék csótánnyal szemezni. Persze a Will Smith-től megszokott "fekete" humorról sem feledkezhettünk meg, aki a maga lazaságával és oktalankodásaival tökéletes ellentétje volt a szabálykövető K ügynöknek.
Ami pedig a készítők kreativitását illeti, komoly plasztikai beavatkozásokon ment át minden rész: az első, kicsit szép főhősnőjét és nagyon ronda főgonoszát a másodikra már egy fullos gonoszra és egy csupaszív nőre (Rosairo Dawson) cserélték. A minőségi váltást pedig, a harmadik részben is csak tovább fokoztak, amibe már magát az ex-Pussicats Dolls-os Nicole Scherzinger-t is megnyerték, ráadásul latex miniben.

sonypictures.com

Tekintettel arra, hogy kevés olyan film van, aminek a folytatásaira azt lehet mondani, hogy ez jobb, mint az előző, vagy hogy a harmadik lett a legjobb, az MIB mondhatni kifogástalanul hozta a szintet eddig minddel. Igaz ugyan, hogy nem túl szellemesre sikerültek az alcímek (Sötét zsaruk 1-2-3), ráadásul a harmadik részben még Tommy Lee is relatíve kevés szerephez jutott, viszont az "újítsunk be egy színészt" akinek a neve legyen Thanos, vagyis Josh Brolin, telitalálat volt. A kvázi előzményfilmnek készült részben, K egyik pillanatról a másikra köddé válik, a történelem pedig teljesen átíródik. Éppen ezért, J-nek időutazásra kell adnia a fejét, csak hogy megmentse társát attól, hogy mindenki múlt időben beszéjen róla később. Ja meg hogy elpusztuljon a bolygónk. A csavar, hogy mindezt annak az iratlan szabálynak a tudatában kell megtennie, hogy nem idézhet elő újabb töréseket az időben és nem találkozhat K fiatalkori énjével (Josh Brolin), amit persze nyilván megszeg. Mert ahhoz, hogy legyőzze Borist, az utolsó élő bogloditot, aki egy kis időutazgatással éppen K-t próbálja kicsinálni még 1969-ben, nincs más választása, mint hogy beavassa K 40 évvel fiatalabbik énjét is a buliba. Na ugye hogy az első részhez képest, durván megugrották a forgatókönyvírók ezt a történetet? Arról nem is beszélve, hogy az időutazgatás közben végre megtudhatjuk, mi köze is van az egykor igen dögös Ó ügynöknek (ALice Eve) K-hoz, no meg hogy miért lett utóbbi oly karót nyelt öregúr? A megannyi titok mellett pedig, még a látvány is magáért beszél, hiszen 2012-re már azért rendesen felfejlődött a technika, így nem volt nehéz a látványvilágot az első részekhez képes is, mérföldekkel lekörözni.

sonypictures.com

Egy ilyen sikersztori után, a rajongók joggal tehették fel magukban a kérdést, hogy mikor lesz majd még egy rész? Nos, bár sokáig reménykedtünk benne, hogy az elmúlt 20 évben a szívünkhöz nőtt, forrófejű J ügynök és a mindenkit megvakuzó K, vajon újból felkapják e a neutronfegyvereiket, úgy tűnik, hogy az "öreg urak" úgy döntöttek, átadják a stafétát a fiatalabbaknak, akiket ez alkalommal Chris Hemsworth, és a Rosario Dawsonra igen csak emlékeztetőt Tessa Thompson (nem, nem rokona a nyugdíjas M ügynököt játszó Emma Thompson-nak) alakítanak majd. Természetesen a készítők azért még nem mondtak le teljesen a két ügynökről, ezért egy olyan 4. részt hoztak össze, ami továbbra is nyitva hagyja majd a kis kaput a két színész előtt, ha a deneutralizálásukat követően mégis visszatérnének egy utolsó utáni, galaktikus küldetésre.

via GIPHY

Illusztáció forrása: sonypictures.com

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akció-Kaland Vígjáték

Filmek Neked!

Men in Black - Sötét zsaruk

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (1997)

Men in Black - Sötét zsaruk 2.

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (2002)

Men in Black - Sötét zsaruk 3.

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2012)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)