Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Kedvenc retro számítógépes játékaink a mozivásznon

  • TV GO
  • 2019. 03. 22., 19:30
  • Animáció

„Ezek a mai gyerekek ahelyett, hogy odakint fociznának vagy formából ennék a homokot, inkább napestig görnyednek a komputer előtt.” – majd a háttérben a Prince of Persia dallamát a Szomszédok váltja fel.

Irigyelt volt az a pajtás, akinek a szülei megengedhették azt a luxust, hogy a kábeltévé mellé még egy multimédiás számítógépet is bevigyenek a háztartásba. A fényes papírba csomagolt flopik és a „kétszeres cd-romok" idején kézről kézre csak az arra szakosodott üzletek polcain keresztül juthattunk hozzá a kor legmenőbb játékaihoz, ezért nem minden otthonban volt vendég Sonic, Aladdin és Sub Zero egyszerre.

A kilencvenes évek informatikai forradalma jó hatással volt a nagyobb stúdiók pénztárcájára is, hiszen egy-egy kasszasiker után már nem csak a videókazetták terjesztéséből, de a filmekből készült játékszoftverek bevételéből is gyarapodhattak. Így születtek a vászon sztárjaiból lett őskori pixel hősök, akikkel különféle emulátorok bevetésével bármikor újra játszhatunk akár a mobilunkon is.

A ráncfelvarrt élőszereplős filmeknek hála 2019 az örökifjú felnőttek sokadik gyermekkorát ígéri!

Film készül ugyebár a DOOM című játék alapján, amitől talán már most jobb félni, mint annak megjelenésekor megijedni. Az Annihilation, azaz a Megsemmisítés alcímet viselő projekt egy csapat űrkadét misszióját mutatja be, miként a gonosz démonok uralta Marsra mennek rendet tenni. A filmet az Tony Giglio írja és rendezi, akitől most hirtelen egyetlen művet se tudunk felidézni, de akihez némi kutatás után olyan címeket csatolhatunk, mint a Halálfutam 2., vagy Az ellenség karmaiban. Igen, közben beugrott a Soccer Dog: The Movie (A kutya rúgja meg) is. A DOOM bemutatója az év folyamán várható.

Novemberben érkezik Sonic, a sündisznó. A tüskéiben kócos figura filmes kiruccanása a már jól ismert videójátékok alapján készült. A történet Sonic és nemezise, dr. Robotnik (Jim Carrey) küzdelmét mutatja be.

Spoiler Alert! A július közepén bemutatkozó Oroszlánkirály kapcsán fontos megjegyezni, hogy az 1994-es animációs produkcióból készült számítógépes játék viszonylag hitelesen követte a film eseményeit. Az Alt Gr gomb megnyomására harciasan nyávogó Szimba elragadó környezetben indult a királyi címért. A pályákon át tartó barangolás során olyan feladatokat kellett megoldani, mint a zsiráfok fején való ritmikus ugrálás, a megfelelő majmok meg "altgr-ezése" és az alattomos hiénák Ctrl általi felpofozása. A 25 éves játék nagyszerű grafikával, fülbemászó dallamokkal és kellemes játékélménnyel tette rabjává a fiatal játékosokat. Vajon milyen lenne az Oroszlánkirály idei játékfeldolgozása?

Már csak két hónapot kell várnunk az új Aladdinra, aminek legizgalmasabb szereplőjének Will Smith ígérkezik - horror dzsinn in the lamp! Az 1992-es rajzfilmből készült számítógépes élmény látványosra, de rendkívül nehézre sikerült, miután a néha lehetetlen nehézségűre dizájnolt pályákon nem volt mentési lehetőség. És ha már horror dzsinn:

Illusztráció: Aladdin PC game, (c) Virgin Games / Disney Software

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Lead kép: © 2019 Disney

Animációk: GIPHY.com

Kategóriák: Animáció

Filmek Neked!

Az igenember

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2008)

A randiguru

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2005)

Aladdin legújabb kalandjai

Színes, magyarul beszélő, francia-belga vígjáték (2015)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)