Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Fejvadászok identitásválságban – Testvérlövészek

  • TV GO
  • 2019. 08. 09., 15:48

A gasztronómiai katasztrófaturisták kedvenc internetes szakácsa rendszeresen sportot űz abból, hogy egy-egy tradicionális(nak szánt) ételt tömlős sajttal és tojáskarikákkal bolondít meg. A végeredmény pedig súlyosabb skizofréniában szenved, mint a francia impresszionisták.

Nos, olykor szellemi táplálékok kapcsán is hasonló érzésünk támad. Ezt már csak azért sem könnyű bevallanunk, mert nincs filmrajongó, aki ne akarna nagyon szeretni egy olyan művet, melyben Joaquin Phoenix és Jake Gyllenhaal egyaránt kvázi főszerepet játszik. Mentségükre szóljon: nem rajtuk múlt, hogy nekünk mégsem sikerült. (Legalábbis Phonenixen biztosan nem.) Jacques Audiard rendező - forgatókönyvíró viszont két dologgal egészen biztosan nem volt tisztában: hogy milyen műfajú és hangvételű filmet forgasson, és hogy mégis mi legyen a sztori konklúziója. Márpedig az ilyen szintű bizonytalansági effektusból nehéz előnyt kovácsolni, ha az ember valami nagyon monumentálisat és letaglózót akar alkotni. Merthogy Audiard szándéka nyilvánvalóan ez volt.

A sztori főszereplői a vadnyugati Sisters fivérek (tehát Sisters brothers), akik bár meglehetősen eltérő személyiségek és nem ugyanazon módszerekre esküsznek, a megfelelő összegért semmire nem mondanak nemet. Ezúttal a magát csak Kapitánynak nevező megbízójuktól azt a feladatot kapják, hogy keressenek fel egy „alkimistát”, és szerezzék meg tőle a vegyületet, mely a vízbe kerülve fluoreszkálni kezd, ha arannyal érintkezik. Csakhogy idő közben változik afelállás, és nemcsak megbízójukkal kerülnek szembe, hanem a szövetségesüknek hitt John Morisszal is.

Íme, egy tőrőlmetszett western spéci kliségenerátorral összedobott története, melyből egy tehetséges rendező egészen pofás művet tudna összehozni a műfajon belül, sőt, megkockáztathatjuk, hogy megfelelő arányérzékkel még némi drámai élt is képes lenne belevinni. Csakhogy Audiard arányérzékét érezhetően bombatalálat érte, így egyszerre kísérelt meg vígjátékot, mélyenszántó drámát, tartalmas művészfilmet és klasszikus westernt kreálni. És sajnos mindegyik komponenst ugyanolyan hangsúlyosnak szánta, így az egyetlen dolog, ami biztosan átjön a filmből, hogy a rendező valami nagyon mélyenszántó dolgot szeretne közölni. És innentől fogva hiába van meg a kölcsönhatás a testvérpárt alakító John C. Reily és Joaquin Phoenix között (akik mellett Gyllenhaal – fájdalom, de – súlytalan mellékszereplőnek hat), a film identitásválságán egy hadseregnyi pszichiáter sem tudna segíteni.

Illusztráció: Fox

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Testvérlövészek

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)