Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Torkolattűz és emancipáció – Nyughatatlan özvegyek

  • TV GO
  • 2019. 03. 29., 12:42

Minden, ami az Ocean's 8-nek nem ment, sikerül a Nyughatatlan özvegyeknek.

Valami lehet a Los Angeles-i levegőben. Ugyanis annak ellenére, hogy Hollywood mennyire szereti állítani magáról, hogy neki mennyire fontosak az erős és jól megírt női főszereplők, valahogy a valóságban nem érhető ez tetten.

Főleg, hogy azt mostanra mindenféle vádaskodás nélkül kijelenthetjük, hogy a női Szellemírtók és a tisztán női főszereplőkkel leforgatott Ocean’8 borzalmas próbálkozások voltak. Semmi eredetit nem tudtak felmutatni, sőt izzadtságszaguk csak rontotta az egyébként nemes és támogatandó célt, hogy több nő kerüljön főszerepbe.Tényleg unalmas már a folyton megmentésre váró hercegnő karatere.

Ez így szomorú önmagában is, de még szomorúbb, hogy mégcsak arról sincs szó, hogy közben ne lenne film, ami tényleg érdekes, izgalmas és nőket helyez a főszerepbe. Szegény 2018-as Expedícióról egy kanyi szó nem esett Hollywoodban, az Oscaron meg már kínosan hallgattak a filmről, amiben kvázi csak okos és erős nők szerepeltek, mindenféle erőltetettség nélkül. A női egyenjogúságról költött tirádásan giccses előadások zuhatagában még csak egy említést sem érdemelt.

20th Century Fox

Miért is érdekes ez? Mert a Nyughatatlan özvegyekkel is ez a helyzet. Ez egy igen jól összerakott heist movie, tehát rablásos mozi, mint az Ocean’s 8. Ráadásul a rendezője is olyan név, történetesen Steve McQueenről van szó, akinek hallatán azt gondolnánk, hogy dicshimnuszok özöne árasztja majd el a filmet. Ehhez képest a poros úton magányosan elsuhanó ördögszekeren kívül másban nem váltott ki mozgolódást a Nyughatatlan özvegyek.

Miről is van szó? Adott négy tolvaj, akiket magukat is igen rendes színészek alakítanak: Liam Neeson, Jon Bernthal, Manuel Garcia-Rulfo, Coburn Goss. Az ő jelenlétükhöz azért ne nagyon szokjunk hozzá, mert egy nagy balhét követően igen brutális halálban részesülnek. Ez már magában is probléma az özvegyeiknek, de az pláne, hogy a szenesre sült férfiak által lenyúlt pénzt rajtuk akarják behajtani.

Persze a négy nő, Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) és Belle (Cynthia Erivo) dönthetett volna úgyis, hogy keres pár új férfit, akik majd jól megvédik őket, de nem ezt az utat választották. Ők inkább a saját kezükbe veszik a saját sorsukat, és elég keményen oda is vernek az őket terrorizáló rosszfiúknak. Mindeközben még Colin Farrell is feltűnik, aki szintén remekül hozza, amit kell, szóval a stáb egészében jól muzsikál.

20th Century Fox

Ahogy a látvánnyal sincs baj. Szépen szólnak a fegyverek és a robbanások is pont a hihetőség határain belül maradnak kivitelezésüket tekintve, igaz lehetett volna kicsit több is. Talán mindössze a film sebességének időleges hullámzását tudjuk, mint negatívumot felhozni, na meg, hogy azért a végkifejlettel nem lett feltalálva a spanyolviasz, de ezt ugye nem is várta senki.

Aki szeretne látni pár komolyanvehetően kemény csajt, esetleg csak megnézne egy jó heist movie-t az ne hagyja ki a Nyughatatlan özvegyeket.

A Nyughatatlan özvegyek elérhető a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: 20th Century Fox

Filmek Neked!

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)