Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Disney-mesedélután – Kedvenc repülő artistánk újra száll

  • TV GO
  • 2019. 03. 31., 06:41
  • Akkor és most

Klasszikus történetek klasszikus élethelyzetekről. Talán ezért is szeretjük Walt Disney egészestés rajz- és animációs filmjeit, melyeket most sorozatunkban némi nosztalgia mellett ajánlunk a legkisebbeknek és gyermeklelkű szüleiknek.

Hogy is írhatnánk róla: a szívünk csücske – mindenképpen. Talán emlékeztek még arra, mikor közel két és fél évvel ezelőtt éppen ezzel a kedves teremtéssel indítottuk el cikksorozatunkat. Akkor már megosztottuk Veletek Dumbó történetét, aki egy cirkuszba született, ám mindenki csupán egy torzszülöttet, majd pedig az óriási sikert látta a szürke négylábúban.

Maga Disney is hitt a történetben: a negyedikként megszületett egész estés animációs film megjelenését követő évben 1942-ben egy Oscar-díjat, öt évre rá pedig a Cannes-i Film Fesztiválon is tartolt. Ám az idők változnak, így a stúdió úgy ítélte meg, hogy ideje új életre kelteni az örök klasszikust: a 2010-es évek közepe felé járva kezdték el megszellőztetni, hogy Dumbó is megérdemel egy felújítást, ám akkor még nem igazán tudhattunk róla túl sokat. Négy éve azonban kiderült, hogy a történet – sok más Disney-kedvenccel – egyetemben immár élőszereplős változatban kerülhet újra a vászonra, melyet ez esetben Tim Burton kezébe adtak.

Forrás: TV GO / Disney Media Distribution

Mivel másabb ez a Dumbó, mint az 1941-es történet?

A válasz egyszerű: sokkal, nagyon sokkal. Szembetűnő, de fontos tényező a látvány: míg a korábbi film animációs filmként ragyogott a filmvásznon, addig a héten debütált mozi ízig-vérig élő szereplőkkel megvalósított alkotás lett – és alapjaiban írta át a történetet is.

Ám ez lett végül a legnagyobb változás a klasszikus leporolásával: az élőszereplős változat tulajdonképpen ott folytatódik, ahol a rajzfilm abbamaradt. Míg az eredeti film azzal zárul, hogy Dumbó óriási sikereket ér el azzal, hogy a cirkusz nevezetessége, repülő elefántjává válik, addig a héten moziba került variáns egy emberi szálat is kapott, ami alapvetően az egész mozi hangulatát alakította át.

Az 1941-es egészestés „rajzfilm” bár első blikkre boldogan zárul, ott marad az űr bennünk, amit Dumbó édesanyjának elszakítása, elvesztése jelentett, kérdés megmarad: a siker mindent felülír, még egy szerettünk való elválást is? Nos, talán a most futó premier erre a felvetésünkre választ adhat, mégpedig úgy, hogy Dumbó rajzfilmes sorsát tulajdonképpen az őket körülvevő emberekre „ültetik át”, a debütáló Burton-alkotás befejezésének pedig mást álmodtak meg a forgatókönyv-írók… Hogy egészen pontosan mit is, nem áruljuk el – még.

Tartsatok Velünk ezen a héten is: NÉZZÉTEK MEG AZ EREDETI FILMET a TV GO-n, válogassatok Disney-filmtárunkból vagy olvassátok el további cikkjeinket a Disney-mesedélután sorozatban!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: IMDB / Disney Enterprises Inc.

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Dumbó

Színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm (1941)

Holnapolisz

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi (2015)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)