Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Ide süss! receptgyűjtemény: Melinda sztracsatellás tölcsérei

  • TV GO
  • 2019. 04. 16., 12:20
  • Ide süss!

Összegyűjtöttük neked a VIASAT3 cukrászvetélkedőjében komponált süteményköltemények konyhatitkait. Mint édes íztornádó, úgy csap le Melinda csábító finomsága az ínyenc kóstolóra. Jönnek a tölcsérek, amik garantáltan felforgatják a hétköznapjaidat!

MELINDA SZTRACSATELLÁS TÖLCSÉREI

Leveles tészta:

  • 400g liszt
  • 100g rétes liszt
  • 50g porcukor
  • 25g élesztő
  • 3db tojássárga
  • 1ek 10%-os ételecet
  • 30g vaj
  • 50g olaj
  • 10g só
  • 175ml víz (hideg)
  • 2,8 dl tej
  • 250g lapmargarin vagy 260g vaj
  • 30g liszt
  • 1db tojás
  • 1,4 ek őrölt fahéj

Krém:

  • 150g étcsoki
  • 150g mascarpone
  • 100g natúr krémsajt
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek van.cukor

A díszítéshez:

  • pirított mandulaforgács és pisztácia apróra vágva

ELKÉSZÍTÉS:

Kis műanyag tálban a porcukor felében elkeverjük az élesztőt (folyósítjuk). Robotgép üstjébe szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a porcukrot és a sót. Felmelegítjük a tejet 40 C*-ra, majd a lisztes keverékbe rakjuk a tojássárgáját és az élesztőt, majd a tej ¾-ét is hozzáöntjük. Egynemű tésztát gyúrunk, amíg el nem válik az üst falától. Folpackba csomagoljuk és 20 percet hűtőben pihentetjük. Nyújtódeszkán, nyújtófával lóhere formára nyújtjuk. Közepére rakjuk a lapmargarint és a tésztával becsomagoljuk. Kinyújtjuk. Szimplán hajtjuk, majd kinyújtjuk. Ezt dupla hajtás követi, majd újra nyújtás. 20 percre pihenni tesszük a hűtőbe. Megismételjük ezt a folyamatot, majd újra hűtőbe tesszük a felhasználásig.

Az étcsokit nagy éles késsel apróra vágjuk, keverőtálban összekeverjük a mascarponéval, a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A sütőt előmelegítjük 200C*-ra.
A mandulaforgácsot megpirítjuk száraz serpenyőben. A lepihent tésztát kinyújtjuk és 1cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat rátekerjük a tölcsérformákra. Megkenjük őket a felvert tojással és megforgatjuk a fahéjjal összekevert cukorban. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk és 20 percig sütjük. Ha kihűltek, csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a tölcséreket, és a tetejüket megszórjuk a pirított mandulával.

Illusztráció: VIASAT3

Ide süss! - Az ország nagy cukrász versenye a VIASAT3-on. Kövesd a versenyzők küzdelmeit és tudj meg többet az édes (vagy éppen sós) különlegességek receptjeiről!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Forrás: VIASAT3

Kategóriák: Ide süss!

Filmek Neked!

Bohém rapszódia

Angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film (2018)

Egy kis szívesség

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi-thriller (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)