Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nincs még egy nyomozó, mint Hercule Poirot

  • TV GO
  • 2019. 04. 05., 11:45
  • Akció-Kaland

Agatha Christie legendás detektív figurájának kalandjait egyszerűen nem lehet megunni, ne c'est pas?

via GIPHY

Megszámolni is nehéz, hogy hány regény és novella fűződik az ápolt bajuszú, zömök, és folyton fontoskodó belga detektív karakteréhez, mint ahogyan abban se lehetünk egészen biztosak, hogy a páratlan szellemi alapanyagból formált tévésorozat mely epizódját ne láttuk volna már vagy ötször. Hercule Poirot kalandjait egyszerűen nem lehet megunni, és még a sokadik megtekintés után is támadhat olyan érzése a nézőnek, mintha egy addig soha nem látott felvonást ült volna végig. Képernyőn innen talán ennél nagyobb dicséretet nem is lehetne kiosztani.

A szürkeállománya csalhatatlanságáról híres belga szimat kosztümét bár többen is magukra öltötték, mégis David Suchet lett az, aki hallhatatlanná tette. Színész és karakter viszonyában volt egy érdekes kitérő: a Vacsora tizenhármasban című 1985-ös Poirot-történetben még Peter Ustinov viselte a bajuszt, viszont Japp felügyelőként Suchet is ott volt a képernyőn. A hazánkban mindmáig rendkívül népszerű krimisorozat első epizódját 1989-ben vetítették le immáron az ő főszereplésével.

via GIPHY

A színész minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy jó gazdája legyen az "örökségnek".

Például a produkció előkészületi fázisában a létező összes könyvet és novellát elolvasta, amiben Poirot felbukkant, és közben egyfajta naplóba gyűjtötte ki a karakter jellegzetességeit beleértve a legapróbb részleteket is. Suchet annyira magáénak érezte a feladatot, hogy még a forgatási szünetek idején is a különc detektív szerepébében maradt, ami izzasztó vállalkozás lehetett, mert a vékony testalkatú színésznek műhasat kellett viselnie a hiteles megformálás érdekében, sőt még francia akcentust is "növesztett". Látszólag mintha erre a szerepre született volna, de vajon tényleg ennyire könnyű dolga volt? Nem, egyáltalán nem.

I find it very hard. Please God it looks easy, but actually Poirot is really tough to play.

via GIPHY

A 70 felvonásos sorozat utolsó epizódját 2013-ban mutatták be, ami egyben a nyomozó karrierútját is lezárta, de nem lepődnénk meg, ha valamelyik jogtulajdonos újramelegítené a történetet. Ebbéli kívánságunk részben teljesült, miután Az ABC Gyilkosságok című darab minisorozatként már elérhető John Malkovich főszereplésével.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / Ben A. Pruchnie - Getty Images

Kategóriák: Akció-Kaland

Filmek Neked!

Red

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (2010)

Con Air - A fegyencjárat

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (1997)

A kém, aki dobott engem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)