Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A dzsungel könyve bizonyítja: Falkában az erő!

  • TV GO
  • 2016. 06. 12., 08:30

A vadon törvényei az erdőn túl is érvényesek

Iskolás koromban nem volt kötelező olvasmány A dzsungel könyve, ellenben rengeteg más tanulságos állatmesét ismertem meg a tanítónénim tolmácsolásában. Imádtam őket, mert a fabulák mindig tanítottak valami felnőtteset. Hódolatom jeléül erdei barátaimat bármikor szívesen láttam volna egy kis tízórai almalevezésre, kivéve azt a tudálékos kisoroszlánt, aki Ági néni könyvében jól megmondta az antilopnak: „Örvendek kedves Anti, de lopni nem szabad…”

Kisgyerekként természetes volt számomra, hogy az állatok beszélni tudnak. Olvasás közben tanúja voltam, ahogy a ravaszdi róka kitrükközte a sajtot az öntelt holló szájából és persze lelki szemeim előtt láttam azt is, amiként a gonosz farkas ügynöki határozottsággal próbálta kidumálni a nagyi ebédjét Piroska szőtt kis kosarából. Hiába, az olvasás fejleszti a képzelőerőt.

Ezenfelül a tévében mindmáig oly kedves rajzfilmeket vetítettek, mint a Vuk (szigorúan az első rész), a Vili a veréb vagy a Macskafogó. Nagy kedvenc volt a Micimackó és a Balu kapitány is. Ehhez a listához csatlakozik A dzsungel könyve, amit számos verzióban láthattunk már a moziban és a tévében egyaránt.

A moziba járó közönségnek igenis szüksége van minőségi ifjúsági, és (a felnőtt nézők számára sem kínos) családi mozifilmekre! Norm, az északi környezettudatosságra és felelős gondolkodásra tanít, a Disney-féle vadkaland pedig az összetartozás, a hűség és a barátság példatára.

FOTÓ: Europress / Alberto E. Rodriguez / Getty Images

A történet főhőse Maugli, a McGyver-vénájú emberpalánta, akit csecsemő kora óta farkasok nevelnek. Azonban a fiatal vadászgeneráció már rég lefejlődte a fiút, így jövője bizonytalanná vált. Mivel Maugli nem farkas, így maximum csak erkölcsi és szellemi támogatóként állhat a falka szolgálatára. Ráadásul, hogy ellensúlyozza lemaradását egyre több tiltott trükköt eszel ki, amit a farkasok törvénye nem enged. A nagy aszály azonban csillapítja az ellentéteket egészen addig, amíg Sir Kán, az erdei iskola rosszfiúja vissza nem tér, hogy elvegye azt, ami neki – csak szerinte – jár. Négylábú szőrös családjának érdekében Mauglinak vissza kell térnie az emberek falujába. Hosszú útja során régi és új barátai oldalán számtalan izgalmas kalandba keveredik. Vajon sikerül a kisfiúnak visszatérnie az emberek világába? A választ megtaláljuk a mozikban!

A dzsungel könyve megtekintése felnőttek számára is erősen ajánlott. Egyrészt újra átélhetjük az Oroszlánkirály-feelinget, másrészt (nagy örömömre) az izgalmas történetet nem veri szét a Disney-re jellemző musical kényszer. A mozi végig érthető, az egyes fejezetek tanulsága könnyen értelmezhető és mivel az egész film úgymond kortalan, felnőttként is könnyen találhatunk benne számunkra szórakoztató vagy éppen izgalmas dolgokat.

Sajnos a forgatáson nem lehettem ott, de valószínűleg embert próbáló feladat volt a gyermekszínész (Neel Sethi) számára folyton egy zöld háttér előtt ugrálva, zöldbe tekert figurák között hitelesen hozni a dzsungellakó szerepét. Le a kalappal!

FOTÓ: Europress / Ian Gavan / Getty Images

MESÉS TÖRTÉNETEK A TV GO KÍNÁLATÁBAN:
- PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi
- Tarzan
- Nagyon vadon - Bolondos vadászidény
- Kiskamerák nagy vadak

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Tarzan

Színes, szinkronizált, amerikai animációs film (1999)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Apróláb

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)