Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A dzsungel könyve bizonyítja: Falkában az erő!

  • TV GO
  • 2016. 06. 12., 08:30

A vadon törvényei az erdőn túl is érvényesek

Iskolás koromban nem volt kötelező olvasmány A dzsungel könyve, ellenben rengeteg más tanulságos állatmesét ismertem meg a tanítónénim tolmácsolásában. Imádtam őket, mert a fabulák mindig tanítottak valami felnőtteset. Hódolatom jeléül erdei barátaimat bármikor szívesen láttam volna egy kis tízórai almalevezésre, kivéve azt a tudálékos kisoroszlánt, aki Ági néni könyvében jól megmondta az antilopnak: „Örvendek kedves Anti, de lopni nem szabad…”

Kisgyerekként természetes volt számomra, hogy az állatok beszélni tudnak. Olvasás közben tanúja voltam, ahogy a ravaszdi róka kitrükközte a sajtot az öntelt holló szájából és persze lelki szemeim előtt láttam azt is, amiként a gonosz farkas ügynöki határozottsággal próbálta kidumálni a nagyi ebédjét Piroska szőtt kis kosarából. Hiába, az olvasás fejleszti a képzelőerőt.

Ezenfelül a tévében mindmáig oly kedves rajzfilmeket vetítettek, mint a Vuk (szigorúan az első rész), a Vili a veréb vagy a Macskafogó. Nagy kedvenc volt a Micimackó és a Balu kapitány is. Ehhez a listához csatlakozik A dzsungel könyve, amit számos verzióban láthattunk már a moziban és a tévében egyaránt.

A moziba járó közönségnek igenis szüksége van minőségi ifjúsági, és (a felnőtt nézők számára sem kínos) családi mozifilmekre! Norm, az északi környezettudatosságra és felelős gondolkodásra tanít, a Disney-féle vadkaland pedig az összetartozás, a hűség és a barátság példatára.

FOTÓ: Europress / Alberto E. Rodriguez / Getty Images

A történet főhőse Maugli, a McGyver-vénájú emberpalánta, akit csecsemő kora óta farkasok nevelnek. Azonban a fiatal vadászgeneráció már rég lefejlődte a fiút, így jövője bizonytalanná vált. Mivel Maugli nem farkas, így maximum csak erkölcsi és szellemi támogatóként állhat a falka szolgálatára. Ráadásul, hogy ellensúlyozza lemaradását egyre több tiltott trükköt eszel ki, amit a farkasok törvénye nem enged. A nagy aszály azonban csillapítja az ellentéteket egészen addig, amíg Sir Kán, az erdei iskola rosszfiúja vissza nem tér, hogy elvegye azt, ami neki – csak szerinte – jár. Négylábú szőrös családjának érdekében Mauglinak vissza kell térnie az emberek falujába. Hosszú útja során régi és új barátai oldalán számtalan izgalmas kalandba keveredik. Vajon sikerül a kisfiúnak visszatérnie az emberek világába? A választ megtaláljuk a mozikban!

A dzsungel könyve megtekintése felnőttek számára is erősen ajánlott. Egyrészt újra átélhetjük az Oroszlánkirály-feelinget, másrészt (nagy örömömre) az izgalmas történetet nem veri szét a Disney-re jellemző musical kényszer. A mozi végig érthető, az egyes fejezetek tanulsága könnyen értelmezhető és mivel az egész film úgymond kortalan, felnőttként is könnyen találhatunk benne számunkra szórakoztató vagy éppen izgalmas dolgokat.

Sajnos a forgatáson nem lehettem ott, de valószínűleg embert próbáló feladat volt a gyermekszínész (Neel Sethi) számára folyton egy zöld háttér előtt ugrálva, zöldbe tekert figurák között hitelesen hozni a dzsungellakó szerepét. Le a kalappal!

FOTÓ: Europress / Ian Gavan / Getty Images

MESÉS TÖRTÉNETEK A TV GO KÍNÁLATÁBAN:
- PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi
- Tarzan
- Nagyon vadon - Bolondos vadászidény
- Kiskamerák nagy vadak

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Tarzan

Színes, szinkronizált, amerikai animációs film (1999)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)