Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/8

  • TV GO
  • 2016. 06. 14., 17:30
  • Trónok harca

Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Akárcsak pár résszel ezelőtt az ifjú Stark-fiú esetében, a sorozat most is azt a megoldást választotta, hogy az epizód végi cliffhanger levezetését a következő rész elejére csúsztatta át. Ez egyfelől jó, mert fenntartja a folyamatosság érzését, másfelől érdemesebb lenne jobban elhúzni a feszültséget.

Na, de ott folytatjuk ahol abbahagytuk: a többszörösen hasba szúrt Arya Stark szénája elég rosszul áll. Utolsó erejével még eljut a színésznőhöz, akit bár meg kellett volna ölnie, erre nem tudta rászánni magát. Most nem is marad viszonzatlan a jótett és rövid, de gondos ápolás után Arya élete megmenekül. Persze ez nem a Trónok Harca lenne, ha ilyen könnyen mennének a dolgok, ugyanis az Arcnélküli lánynak nem tart sokáig, hogy a Stark-lány nyomára leljen. Kezdetét is veszi egy dinamikus és izgalmas hajsza, aminek a végén Arya simán lekaszabolja üldözőjét.

Azt hiszitek ez megdöbbentő? Egy fenét!

A megdöbbentő az, hogy Jaqen H’ghart ez kicsit sem hatja meg. Áll és bambán mosolyog, miközben az egyik legígéretesebb növendéke kijelenti, hogy ő bizony Arya Stark Deresből, és mint aki jól végezte dolgát szépen lelép.

Vagy az a verzió él, hogy azoknak a rajongóknak van igaza, akik azt mondják, Arya tudata meghasadt és igazából az Arcnélküli lány is ő. De ez elég nehezen hihető, valamint ez is csak részben magyarázná Jaqen viselkedését. Valószínűbb, hogy a készítőknek egyszerűen nem jutott jobb az eszükbe, hogy mivel zárják le ezt a szálat.

Kép: inverse.com

Megkérdőjelezhető választás volt az is, hogy miért foglalkoztunk ilyen sokat a Zúgóban zajló ostrommal. Értem én, hogy Brienne és Jammie találkozásának mély érzelmeket kellett volna kiváltania. Meg valamennyire fontos az is, hogy Brienne nem tudta meggyőzni Fekete Halat, hogy embereivel inkább siessen Sansa segítségére. Mégis az az érzésem, hogy ha ez az egész kimarad, akkor se lettünk volna sokkal szegényebbek. Ráadásul Fekete Hal önfeláldozása inkább volt dühítő, mint bármi más.

De nem csak Brienne vallott kudarcot. Tyrion a diplomácia és a piszkos alkuk határán táncoló terve se vált be, és nem hogy békét, hanem egyenesen pusztulást hozott magával. Persze az utolsó pillanatban megérkezett sárkányanyu, majd ő rendet teremt.

Inkább foglalkozzunk azzal, akivel tényleg érdemes. Az már az előző részben is világossá vált, hogy Véreb nem fogja annyiban hagyni barátja halálát. Ennek megfelelően használja a baltáját is, egészen addig, míg bele nem fut Ser Dondarrionba és a Myr-i Thorosba, akik pont azokat akasztják, akikkel a fiatalabb Clegane-fivér le akar számolni. Az itt elhangzó alkudozás messze a legélvezetesebb jelenete az epizódnak, már csak ezért simán megéri megnézni. Az ezt követő győzködésük, hogy Véreb tartson velük északra, már messze nem volt ennyire érdekes.

Kép: thedailybeast.com

Kicsit lapozva, a Királyvár eseményeiből kiderül, hogy annak a rajongói teóriának is befellegzett, hogy Cersei közelgő tárgyalásán a Clegane-testvérek egymással fognak megküzdeni. Az ifjú király ugyanis feleségétől eltérően tényleg megtért, és gyorsan vallásellenesnek ítéltette azt a szokást, hogy párbajon döntsék el valakinek a bűnösségét. Azért a fejletépdeső zombibátyó és a rendkívül szerethető karaterré vált fivér párharca még így is simán megvalósulhat. Csak az nem tiszta egyelőre, hogy hogyan fognak szembekerülni.

A No One egy elég lassú rész, amin muszáj túlesni. Még akkor is, ha sok benne az olyan jelenet, amik nélkül simán meglettünk volna. Azonban Arya szökése vagy Véreb döntése, hogy északnak megy, rendkívül fontos szerepet töltenek be az évadot lezáró két rész felépítésében. És engeszteljen minket a tudat, hogy a sorozatot ismerve az évad végjátéka minden lesz, de unalmas tuti nem.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: imdb.com, thedailybeast.com

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)