Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Amikor fojtogat az álom

  • TV GO
  • 2019. 04. 10., 14:25

Fogunk egy maroknyi Freddy Krueger történetszálat, megfűszerezzük a mai mozihorrorok hangulatvilágával és némi középszerű, ám olykor kifejezetten szórakoztató színészi játékkal és már meg is kaptuk a Mara vagy magyarul Amikor lehunyod a szemed című mozit.

Az elmúlt években már megszokhattuk számos horror filmtől, hogy egyre inkább a hétköznapi dolgok minél groteszkebb és ijesztőbb módon való ábrázolása lett a cél. Hisz mitől félne jobban a moziban ülő közönség, mint a „velem is megtörténhet” gondolatától.

Jelen filmünk az alvászavarok által jelentkező problémákat és az ébredés utáni ijesztő állapotot hivatott feldolgozni, amikor csak a szemünket vagyunk képesek mozgatni, de a testünk merev marad. Aki ilyenkor még félálomban van, számos félelmetes dolgot láthat a szobában maga körül, amik valójában nincsenek ott, csak az agy szüleményei.

És nagyjából ennyi a háttérinformáció, amit erről az egyébként valóban érdekes és megdöbbentő jelenségről kapunk, ugyanis színre lép a démonunk, aki nélkül mostanában nincsen horrorfilm és sorjában gyilkolja le az embereket.

Innen a történet szinte ugyanazt a struktúrát követi, mint számos másik társa. Találkozunk a démonnal, először csak sejtelmesen, aztán már valódi alakjában. Megjelenik a főszereplőnk sötétre fényelt szobájában (aki egyébként épp egy megoldásra váró ügyön dolgozik, aminek jobban részese lett, mint szeretett volna), ráijeszt párszor, közben szedegeti áldozatait a környezetében. A rendőr nem hisz a főszereplőnknek, de a végére már ő is gyanakodni kezd.

Az alaptörténet nagyjából ennyiből áll és egészen másfél órán keresztül tart is. A próbálkozások, amik arra irányulnak, hogy fokozzák a feszültséget és félelmetesre sikerüljenek, hamar elbuknak. De talán ez a gyengéje egyben az erőssége is ennek a filmnek.
Nem tudunk meg sokat a témáról, nem remegünk úgy a félelemtől, hogy az összes popcorn a padlóra hullik, de mégis néha azt vesszük észre, hogy jól szórakozunk.

Derülünk az ijesztő részeken, nem pedig megijedünk. Izgulunk, de nem azért, mert annyira magával ragadó a történet, hanem mert várunk végre valami minőségibb snittet.

Nem mindig sikerül neki az, ami a célja lenne, de aki szereti a hasonló című Amikor kialszik a fény-t és társait, vagy szeretne megnézni egy horrort, de nem szeretné utána rettegve lesni a függönyt éjszaka, az jól fog szórakozni. Még akkor is, ha nem tud annyira megijedni mint anno Kruegertől és a vaskörmeitől.

Hogyha kedvet kaptál egy könnyű horrorhoz, akkor nézd meg Filmek neked ajánlatunkat.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Fotó: Saban Capital Group

Filmek Neked!

Amikor lehunyod a szemed

Színes, magyarul beszélő, angol horror (2018)

Feledés

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2013)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)