Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mégis mi köze a borsmentának a bosszúhoz?

  • TV GO
  • 2019. 04. 09., 13:37

Ha a John Wicknek lenne egy fantáziátlan, sablonos és bődületesen bután megírt női változata, Peppermintnek hívnák.

Riley Northnak nem a kutyáját vették a gonoszok, hanem a családját. Életbiztosítás-reklámokba beillő idilli képekben láthatjuk, hogy a North család némi lényegtelen iskolai feszkó után nagy szülinapozásra indul a vidámparkba, ahol sokat kacagnak és borsmentás (valamiről csak el kellett nevezni a filmet) fagyit eszegetnek, amikor a gyanús, sötét autó és az azokból kikandikáló fegyverek lecsapnak. Riley az egyetlen, aki megmenekül, és hiába azonosítja az elkövetőket, azokat látványosan engedik szabadon a szeme láttára a bíróságon. Az ’öt év múlva’ feliratnál már tudni lehet, hogy ez a nő bizony nem römizgetett abban az öt évben a strandon, hanem elvégezte a Terminátor-képzőt, és mozgó fegyverraktárt csinált a kocsijából. Riley elhatározza, hogy ha a rendszer nem tud igazságot szolgáltatni, akkor majd ő azt megteszi, igaz sokkal véresebb és törvénytelenebb módon. A hentelés pedig beindul: az elkövetőket már a film nyitójelenetében elintézi, de mivel az egész bagázst el akarja tűntetni a Föld színéről, elég sok vér fog folyni.

Hányszor láttuk már ezt? A legalább négyszámjegyű szám ebben az esetben csalóka lehet, mert egy akciófilmtől sosem várjuk azt, hogy ismét feltalálja a műfajt, de például pont az emlegetett John Wick mutatta be néhány évvel ezelőtt, hogy igenis lehet friss vért pumpálni az egyre fantáziátlanabbá nyüstölt műfajba. Ráadásul a Peppermint rendezője, Pierre Morell még ért is ahhoz, hogy eltalálja ezt: ő jegyzi a 2008-as Elrabolva című filmet, amely szintén nem reformálta meg a műfajt, de egy élvezhető és izgalmas darab volt, nem mellesleg pedig akcióhőst csinált Liam Neesonból.

A Peppermint viszont nélkülözi mindazt, amiben az Elrabolva jó volt, sőt, jóformán minden hiányzik belőle, hogy jó film legyen, cserébe még véresen komolyan is veszi önmagát, szóval még arra sem jó, hogy a szórakoztatóan rossz kategóriába essen. Előhúzza például a bárgyú sztereotípiákat, amit mondjuk ZS-kategóriás vígjátékokban szokás már csak látni: a főgonosz csakis egydimenziós, gagyi pornóbajszos fickó lehet, a bűnbanda tagjai pedig csakis latinók. Nem baj, mert ők úgyis csak arra kellenek, hogy takaros kis hullahalmokká váljanak, miután mind elsütötték legalább egyszer, azt hogy „csináljuk ki a ribancot”.

A forgatókönyvet mintha vak csimpánzok írták volna, egyrészt a cselekmény is hézagos, buta és logikátlan, másrészt olyan mondatokat adnak mindenki szájába – főleg Riley-ébe – amiket, soha élő ember ki nem mondana. Jennifer Garner próbálja menteni a menthetőt és tényleg színészkedik, ám ebben a komolytalan maszlagban még ez is komikusan hat. De legalább kicsit megidézi az Alias-t, ahol jó volt, meg eszünkbe jut a Daredevil, ahol nem volt az, de legalább ő tisztességgel keménykedik, szenved, sír és vérzik.

A Peppermint pont olyan, mint amilyen a plakátja: ott áll rajta Jennifer Garner roppant komoly arccal, mögötte vörössel (csak nem a vér színe?) festett puskagolyókból rajzolódik ki a szárnya, mert ő lett a bosszú angyala. Aki ezt látván nem sejti még, hogy miféle filmmel van dolga, esetleg nem vár el egy akciófilmtől semmi agymunkát, és főleg az akciójelenetek miatt nézi – mert azok legalább rendben vannak -, az adjon neki egy esélyt, mindenki más meneküljön.

A Peppermint - A bosszú angyala elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

A képek forrása: 2017 STX Financing, LLC.

Filmek Neked!

Peppermint: A bosszú angyala

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-kaland (2018)

John Wick

Színes, szinkronizált, amerikai akcióthriller (2014)

John Wick: 2. felvonás

Színes, magyarul beszélő,amerikai thriller (2017)

Elrabolva 2.

Színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller (2012)