Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Irány a legjobb Pókverzum!

  • TV GO
  • 2019. 04. 12., 12:36

Szegény Pókembert eddig valahogy egyszer sem sikerült minden igényt kielégítő módon a szélesvászonra varázsolni. Eddig.

Volt már sok próbálkozás, hogy az amerikai képregényolvasók legnagyobb kedvencének igazságot téve, megfelelő filmet kapjon a Pókember. Ehhez legközelebb Sam Raiminek és nem is olyan régen Jon Wattsnak sikerült kerülnie, de még nekik se sikerült igazán. A 2012-es A csodálatos Pókembert és annak folytatását, meg egyszerűen csak felejtsük el, mert azokhoz képest a 2007-es Pókember 3. emosként táncikáló Peter Parkere is a filmművészet csúcsát képezte.

Majd eljött a tavalyi év és vele a Pókember – Irány a Pókverzum, ami messze kimagaslik az összes Pókember-film közül. Ehhez nem is kellett olyan sok, mindössze, hogy végre nem élőszereplős filmet akarjanak a torkunkon ledugni, na meg egy olyan forgatókönyvíró személye, mint Phil Lord. Ő volt a felelős a Derült égből fasírt, a Jump Street filmek és A Lego kaland forgatókönyvéért is, szóval nem most adott el nekünk először elsőre borzalmasnak tűnő dolgot.

Sony Pictures Entertainment

Az Irány a Pókverzum ugyanis nem volt egyértelmű győzelem, az első trailerek után többen voltak, akik kiborultak, mint akik izgatottak lettek. Nehezen lehetett érteni, hogy miért kell ennyi karaktert bezsúfolni a filmbe, és persze sokan irtóztak a gondolattól, hogy Peter Parker helyett új főszereplővel azonosuljanak.

Most már tudjuk, hogy egyik félelmünk se volt jogos. Miles Morales az eddigi legjobb Pókember, de igazából Peter Parkert se kellett hiányolnunk, mivel, ha nem is a megszokott formájában, de szinte végig része a filmnek.

A forgatókönyv meg egyébként is gyermeki könnyedséggel kezeli a számos karaktert. Amire szükség is van, mert a párhuzamos univerzumok létére építő sztori mégiscsak megköveteli ezt.

Miles szerethetősége főleg abból ered, hogy nem távolodik messzire az általunk már ismert és szeretett Pókember tulajdonságaitól. Mindössze modernizálja és felrázza kicsit a karaktert. Továbbra is nagyon okos, de már nem kiemelkedő, hanem egy a többi tehetséges gyerek közt. Viszont szociálisan messze nem olyan kitaszított, mint az eredeti Pater Parker, és hát szabadidejében grafitiket fúj és Post Malne-t hallgat. A radioaktív pókcsípést követően meg tényleg ugyanúgy kell megbirkóznia a hirtelen szerzett erejével, mint az már annyiszor láttuk más Pókember filmben.

Sony Pictures Entertainment

A változás annyi, hogy míg ő próbálja valahogy feldolgozni az eseményeket, még egy halom másik Pókember is folyamatosan segítve zrikálja – direkt képzavar –, ami a film jelentős részében inkább csak hátráltatja szegény Miles fejlődését. Persze közben a magánéletét is sodorban kell tartanija, ami nehéz egy túlféltő, rendőr édesapa és egy nagyon laza, de megbízhatatlan nagybácsi mellet.

Igen, May néni is szerepel, és soha nem volt még ennyire menő, de nem akarunk minden puskaport ellőni elöletek.

Egy film azonban csak annyira jó, mint a gonosza(i). Ezúttal Kingpin lesz az, akivel Pókembernek elsősorban meg kell mérkőznie, és ennek a meccsnek fele se tréfa. Az Irány a Pókverzum már a történet elején leszögezi, hogy dacára egy rajzfilmnek, itt igen súlyos árat kell fizetni a kudarcér. Csak említés erejére meg kell emlékezni Doc Ockról is, aki a női szupergonoszok közül magasabban a legnagyobb kedvencükké avanzsált.

Sony Pictures Entertainment

Ha mindez nem lenne elég, hogy meggyőzve érezzétek magatokat, akkor utolsó kártyaként még kijátszanánk a látványt. Az Irány a Pókverzum ugyanis vizuálisan is magasan a többi Pókember film fölé tornyosul. Kristály tisztán követhető még a legzsúfoltabb akció is, de sokszor azon kapjuk magunkat, hogy azt annyira nem is követjük, vagy csak félszemmel, mert a lélegzetelállítóan részeletes környezet megköveteli, hogy többször rácsodálkozzunk.

A látvánnyal még a párhuzamos univerzumokból érkező megannyi karakter követhetőségének problémáját is rövidre tudták zárni, mivel megvalósításukban és stílusukban is annyire különbözek, hogy képtelenség nem egyből megjegyezni őket.

És említhetnénk még a megannyi vizuális főhajtást a korábbi Pókemberek irányába, mint apró, de annál hatásosabb gegeket, de azokat már tényleg fedezzétek fel ti magatok.

A Pókember: Irány a Pókverzum! elérhető a TV GO kínálatában!

Illusztráció forrása: Sony Pictures Entertainment

Filmek Neked!

Pókember

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2002)

Pókember 2.

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2004)

Pókember 3

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2007)

A csodálatos pókember

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm (2012)