Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

„Kis lépés az embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”

  • TV GO
  • 2019. 04. 10., 17:42

Talán manapság nincs is olyan ember, aki ne tudná ezt a mondatot hova tenni – legalább egy eseményhez kötni – a történelemben, de azt már igazából kevesebben tudják, hogy ez az ugrás valójában mennyi áldozatot kívánt az újabb hódítás érdekében.

Minden új dolog a fejlesztés és a kivitelezés során rengeteg kihívást és veszélyt rejt magában, ám vannak olyan dolgok, amelyekkel mindennél többet kockáztatnak: ilyen volt például a holdraszállás is. Neil Armstrong és Buzz Aldrin konkrétan all-in-t lépett azzal, amikor egy igencsak rizikós kísérlethez adta a nevét – és az életét: 1969 júliusa előtt ők lettek kiválasztva, hogy egy jó nagy vasdarabot hűséges égitestünkön, a Holdon tegyen le – és aztán persze jöjjenek is vissza onnan. Az előjelek azonban nem túl sok sikerrel kecsegtettek…

Forrás: TV GO

És ez szó szerint el is hangzott a Ryan Gosling és Damien Chazelle nevével is filmjelzett életrajzi filmben: nem egy utalás volt arra, hogy a holdraszállást célul kitűző Apollo-projekt kifejezetten rossz csillagzat alatt született meg, és ezt a tézist tovább erősítette az Apollo-1 óriási katasztrófája is, amely három ember halálával végződött. A NASA dolgát azonban nem csupán ez nehezítette: valahol a program derekén járhattak, amikor a közvélemény erősen az elnyúló kísérletezés ellen fordult az óriási költségek miatt, de az űrhivatalban is eddigre egyre növekedett a kétség az oroszokkal való űrversenyben való alulmaradás és a csekélyebbnél is csekélyebb eredmények okán.

Chazelle filmje igazából azért is jó, mert a „happy end” garantált: úgyis tudjuk, mi lesz a vége, viszont az odáig vezető rögös út miatt így is kellőképpen végigrágtuk a körmeinket. És pontosan ez az, ami miatt még erősebbek lettünk abban a hitünkben, hogy a továbbra is eléggé hitelesnek beállított holdséta-cáfolatok óriási bullshitek voltak, és azok is maradnak. Az pedig hab a tortán, hogy egy kiváló összehasonlítási alapot kaptunk a készítőktől ezzel a Hold előkészítés alatt lévő újbóli meghódításához, amelyet a nem is olyan távoli jövőben kíván az amerikai űrhivatal megvalósítani a 2030 körüli, marsi expedíció előfutáraként. Kukkants be a színfalak mögé,

nézd meg az online premiert a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Universal/Kobal/Shutterstock

Filmek Neked!

Az első ember

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2018)

A kém, aki dobott engem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm (2018)