Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

˝Ház˝-avató családegyesítés Deresben

  • TV GO
  • 2019. 04. 16., 18:32
  • Trónok harca

Leírhatatlan örömöt érzek, amiért egyike lehetek annak a több millió nézőnek, akiknek a hétfő estéje Deresben ért véget. Mert végre belovagolt a nappalinkba Daenerys és Havas Jon, no meg az egész Stark família.

Talán nem is kívánhatnánk annál nosztalgikusabb és finomabb részt elsőre, mint amilyen a Trónok Harca 8. évad bemelegítő első része volt múlt este. Ahogy a dothrakiak, a Makulátlanok és minden szövetséges belovagolt a Stark-ház székhelyére és ahogyan a sárkányok rettegéssel átitatott szárnycsapásai felverték a szekerek porát Deres városának utcáin, azért egy picit mindenkiben meghült a vér.

A nagy családegyesítés persze vegyes érzésekkel telt, hiszen az örök bizalmatlan Stark lányok - akár csak a nemes urak -, eléggé szkeptikusan fogadták az egyébként kedves és jó modorú Daeneryst (Emilia Clarke). Mindez persze érthető, hiszen az északiak azóta bizalmatlanok, mióta világ a világ, egy délinek pedig - ha nem lenne egyébként is elég problémája -, a hideg mellett még ezt is el kell fogadnia. Akit azonban a szerelem lángja fűt, sokszor nem látja a fától az erdőt, ezért is lehetséges az, hogy mi viszont, akik csak plátóin lógatjuk kocsányon a szemeinket, ha Jon Snow (Kit Harington) feltűnik, azért néha-néha észreveszünk apró jeleket. Például, hogy meglepetésre Dany sárkánya felengedte a hátára Jont anélkül, hogy bántódása esett volna. És ez ugye a legkevésbé sem a véletlen műve.

HBO

Arya (Maisie Williams), aki a Nevem Senkit is simán elvinné a hátán, lenyűgözően adja elő a titokzatos, kis szende lányt. Mert bár Sansa már kezdi kapisgálni Arya erejét, Jonban például fel sem merül, hogy e pöttöm lányka, a tőle kapott Tűre keresztelt karddal, egyébként már egy komplett tornasort kiirtott. Persze szigorúan csak azok közül, akik elárulták a Starkokat.

HBO

Eközben a még mindig csodálatosan szép Sansa Úrnő (Sophie Turner), tele kételyekkel, csak a támogatóit félti, akik a nagy harcban majd melléjük terveznek állni. A kérdés csupán az, hogy melyik uralkodó mellé állnak? Meg egyáltalán, most ki kinek az oldalán áll és hány király, meg királynő is van valójában? És hova lettek a lelkesen esküt tevő Karstarkok?

Mielőtt azonban még nyáladzásig merülnénk a csöpögős, romantikus egymásratalálásokban, ne feledkezhetünk meg Cerseiről (Lena Headey) sem, aki eközben végül is enged a kísértésnek és mint első számú apajelölt, átadja testvére, Jamie staféját Euron Greyjoy-nak, aki egyébként az arany kompániával tér vissza hozzá, bár elefántok nélkül. Hát igen, az elefántok. Cersei gyengéi, amik azonban nem hosszú, tengeri hajóutakra teremtettek, így kénytelen beérnie a nagy trónvédő mentőakciójában, a kompánia katonáival.

HBO

És hogy mi a helyzet a Lannister család dezertőr testvér párjával, Jamie-vel és Tyrionnal? Nos, Tyrion (Peter Dinklage) helyzetét már ismerjük, és nyugodt szívvel mondhatnánk, hogy Jamie is csak háborúzni ment Északra az emberiségért, hiszen ez lényegesen szebben hangozna, mint az igazság, miszerint Cersei vérdíjat tűzött ki immáron mindkettejük fejükre. De igazából Cersei mindenki fejére vérdíjat tűzött ki, úgyhogy ennél rosszabb már Deresben sem történhet a Lannister fiúkkal. Kivéve persze, ha a háromszemű holló és Jamie (Nikolaj Coster-Waldau) össze nem futnak a várban…

HBO

Amire viszont én a leginkább kíváncsi voltam már az első perctől fogva, hogy Sam Tarly mikor és hogya tudja meg, hogy az apját és a fivérét Daenerys sárkánya porrá égette, Jon pedig valójában rohadtul nem Ned Stark fia, hanem ő is egy Targaryen?

S hogy természetesen jövő hétig se legyenek nyugodt éjszakáink, az utolsó előtt pillanatban azért csak szembesül az igazsággal Jon is, ami felveti a sztori egyik legérdekesebb kérdését: Habár Jon gondolkodás nélkül feladta képzeletbeli koronáját a népéért, amikor még az sem tudta, hogy a szó legszorosabb értelmében véve is király, vajon megtenné e ugyanezt az embereiért Daenerys Targaryen, a láncok leverője is? Vajon hinni lehet e benne, hogy tényleg nem lép apja, az őrült király helyébe, amikor eljön az idő, hogy a trónért kelljen harcba szállni? S vajon mit ér majd a szava akkor, ha megtudja, hogy a trón jogos örököse mégsem ő, hanem Aegon Targaryen, alias Jon Snow, alias a szerelme?

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)