Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/9

  • TV GO
  • 2016. 06. 21., 17:30
  • Trónok harca

Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Minden meg van bocsájtva! Na, nem Westerosban, hanem itt a valóságban. Az utolsó előtti rész jött, ontotta a vért, mi meg csak ámulunk.

Pedig nem volt ez ennyire egyértelmű győzelem. A hatodik évad előző nyolc része, ha nem is mindig, de nagy átlagban elég semmilyen volt. Sőt, ha Arya történetét nézzük, akkor egyenesen ellentmondásos. De ahogy azt már a korábbi évadoknál megszokhattuk, az igazán nagy dolgok az utolsó előtti, azaz kilencedik részben csúcsosodnak ki. A kérdés mindössze annyi volt, hogy sikerül-e neki feledtetni a korábbi részek bénaságait – valamint, hogy tényleg annyira monumentális lesz-e, mint ígérik. Lehet elfogultságot kiáltani, de ez volt az a rész, amire már annyira vártunk!

Még mielőtt átadnánk magunkat a fattyak csatájának, térjünk ki rá, mi minden történt még

Kép: moviepilot.com

Mereenben ott folytatjuk, ahol a nyolcadik részben abbahagytuk: Daenerys kedvenc sárkánya hátán pont jókor kerül elő, ugyanis a város ostroma igencsak előrehaladott. Sárkányanyu pipa is lett, még szerencse, hogy mellette van Tyrion, aki némi józanészt csöpögtet belé. A várost ostromló rabszolgatartók armadája így se kerülheti el végzetét: Daenerys és sárkányai tesznek róla, hogy a támadást rövidre zárják. Ezzel a támadók megmaradt 900 hajója is hozzájuk kerül, tehát lassan minden adott lesz, hogy kihajózzanak. Maguk a Mesterek se járnak jobban: kettejüknek el kell búcsúznia az árnyékvilágtól fizetségül, hogy megszegték a szavukat és rárontottak Mereenre.
Közben befut Yara és Greyjoy is, akik felajánlják segítségüket sárkányanyunak. Amint csatlakozik még Daeneryshez és Yarahoz Sansa is, tökéletes Powerpuff Girlst alkotnak majd.

Most már tényleg menjünk oda, ahol a nagy dolgok történnek. Irány Deres!

Mint minden filmeben a nagy csata előtt, most is végig kell mennünk a kötelező körökön: haditanácskozás, ahol a nagy stratégiát kieszelik - és ahol Sansa és Snow kicsit hajba kapnak, amiért Jon Jesus nem kérte ki húga tanácsát Boltonnal kapcsolatban. De ezek egy másodpercre se kezdik el untatni az embert – nem úgy, mint az előző epizódok túlnyújtott, eseménytelen jelenetei. Ez a csata előtti felvezető szakasz kell, hogy jobban izguljunk majd a vérontás hevében is. És persze a Boltonnal való egyezkedés is azért kellett, hogy a kedves néző emlékezzen, hogy egy féregről van itten szó.

Felvirradt a nagy nap és a seregek felsorakoznak. Boltonnak még sikerül egy nagyon szemetet húznia azzal, hogy megöli a fogságában sínylődő Rickont, de tőle nem is vártunk mást. Meg egyébként is megszoktuk a Stark-család magas halálozási arányát. Ahogy Sansa is, mi is lemondtunk már róla jó régen.

Kép: moviepilot.com

A küzdelemről tényleg nehéz elfogultság nélkül beszélni. Monumentális, elképesztően véres és brutális – akit ez meglep az vagy nem figyelt eddig, vagy elfelejtette, hogy George R. R. Martin nevéhez fűződik a sorozat. Azonban nem öncélú brutalitásról van szó. Végig átélhető mekkora veszélyben vannak kedvenceink, és hogy csak egy hajszálnyira állnak a végleges bukástól. Még az se zavaró, hogy pontosan tudjuk, a haláltorkából a kicsit késve, de nem későn érkező Kisujj húzza ki Snowt a megfelelő pillanatban. Egyébként nem lennék meglepődve, ha Snow megfürdetné húgát a friss hóban...hiszen Sansa elfelejtette megemlíteni azt az aprócska tényt, hogy feltehetően érkezik még egy rahedli lovas a Völgyből a segítségükre.

Kép: moviepilot.com

De ne szőrözzünk. Sokkal fontosabb, hogy a mindenki által gyűlölt Bolton pontosan azt kapja, amit megérdemelt: miután Snow pépesre veri a fejét, Sansa nem kevés gúnnyal és kárörömmel az arcán felzabáltatja őt a saját vérebeivel. Ezt nevezzük mi Isteni igazságszolgáltatásnak!

Ezek után tartogasson bármit is az utolsó rész, az már csak a pontot teheti fel az i-re. Tényleg mindent megbocsájtottunk.

Korábbi részek:
- Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/7
- Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/8

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: moviepilot.com

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)