Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Fel! Támadunk! – A Kedvencek temetőjének alternatív befejezései

  • TV GO
  • 2019. 04. 17., 18:25

Bizonyára sokan padlót fogtak a 2019-es Kedvencek temetőjének utolsó képsoraitól, köszönhetően annak, hogy az alkotók a legdurvább befejezés mellett döntöttek. Összesen ugyanis három különféle finálé készült a mozihoz, egyet pl. maga Stephen King javasolt. És ezen kívül is akadt néhány mozzanat, amit leforgattak ugyan, de nem került be a végső verzióba. (Vigyázat, spoilerektől hemzsegő értekezés következik!)

Az alkotók három a három befejezést egymás között csak úgy rangsorolták: sötét, sötétebb, legsötétebb. Végül ez utóbbi lett a film hivatalos lezárása. Jelesül: Creed doki, felesége és Ellie táskás szemű zombiként sasolják a kis Gage-t, akit Louis – még humán formátumában - előzőleg biztonsági intézkedés gyanánt bezárt az autóba. (Aki abban reménykedne, hogy a kiscsávó csodával határos módon túlélte a találkozást, azt ki kell ábrándítanunk: a bevezető képsorokon ugyanis a jármű látható nyitott ajtóval, rajta egy véres kéznyommal. Pech!)

Ugyanakkor volt raktáron egy olyan befejezés is, mely már-már pozitív kicsengéssel bírt – ez futott „sötét” fedőnéven, és a sztori szellemi atyja, maga Stephen King javasolta. (Úgy tűnik, Kingen öreg napjaira eluralkodott a szentimentalizmus, ugyanis a regény lezárása minden volt, csak happy end nem.) Ennek záró képsorain Gage-t láthatjuk, amint a főúton tipeg, és egy kamion közeleg felé. Azonban nem jut húga sorsára, ugyanis az utolsó pillanatban egy nő felkapja, és megkérdi tőle: „Hol vannak a szüleid?” King itt le is zárta volna a sztorit, és a néző fantáziájára bízta volna a továbbiakat.
A „sötétebb” befejezés szerint zombi-Rachel és zombi-Ellie egyszerre tér vissza a családi házba, a mozi pedig egy meghitt családi portréval ér véget: a kiscsaj és anyja gonoszan mosolyog, Gage sír, Louis pedig olyan arcot vág, mintha a foci-VB döntőjének közvetítése közben elvágták volna a villanyvezetéket. És bár ez a finálé állt legközelebb az eredeti film befejezéséhez, pszichológus segítségével talán fel tudjuk dolgozni, hogy mégsem ez valósult meg.

Született továbbá megannyi további jelenet Rachel Cosmopolitan-címlap-gyanús nővérének főszereplésével, ám ezek végül nem kerültek bele a végleges verzióba. Az alkotók szerint azért, mert nem akarták, hogy Zelda túlságosan fókuszba kerüljön. Azt viszont már most lehet tudni, hogy ezek a szkeccsek rajta lesznek a DVD-kiadvány extrái között. Akárcsak az a flashback-jelenet, melyen az öreg Jud egykori feleségét láthatjuk egy karosszékben előre-hátra dülöngélni. Ezt a képsort viszont hiba volt kihagyni, ugyanis két dologra is választ ad: hogy miért fűzi Judot oly „meghitt” viszony a „megszentelt” földhöz, és hogy miért mondja neki a szikét szorongató zombi-Ellie, hogy „hagytad a feleséged a pokolban rohadni.” Nem kell Columbónak lennünk, hogy rájöjjünk: neje halála után Jud az alternatív temetőbe hantolta el az asszonyt, ám amikor visszatért, nem nagyon mutatott késztetést rá, hogy almás pitét süssön a férfinek. Így aztán végzett az asszonnyal, pontosabban annak George A. Romero-kompatibilis kiadásával.

Illusztráció: Fox

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)