Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Puerto Rico-i Magnum esete

  • TV GO
  • 2019. 04. 17., 20:05
  • Akció-Kaland

Az a sorozat, ami az AC/DC Thunderstruck-jával kezdődik, nálam már abszolút megüti a mércét. Hát még akkor, ha az egy gyerekkori kedvencem, egy igazi kult-sorozat, ami éppen vadi új testet ölt. Igen, ez bizony nem más, mint a 80-as évek egyik talán legjobb sorozata - jó jó, a Knight Rider, meg a Szupercsapat mellett -, a Magnum.

Biztos mindannyian emlékszünk még a tűzpiros Ferrarira, a két dobermannra, a közös gyűrűre, TC-re, Rick-re és Higgi Bébire, alias Jonathan Higgins-re. Naná, hogy emlékszünk! A 80-as években elég menő volt magánnyomozós sorozatokat készíteni egy jóképű, igazság bajnoka főszereplővel, akinek lehetőség szerint még egy elég menő autója is volt. E lehetőséget elég sokan meg is ragadták anno, és még többen szeretnének ma is egy kiadós reboot-ot készíteni, szinte bármelyikből. A Magnum esetében szerencsére még az eredeti sorozat befejezetlen befejezése is kedvezett egy esetleges folytatásnak, vagy feldolgozásnak, szóval minden adott volt ahhoz, hogy ebből még egyszer legyen valami.

Belisarius Productions

Bevallom, először eléggé kétkedve fogadtam a hírt, hogy jön a Magnum remake, mert számomra Magnum mindig is a bajszos Tom Selleck volt és lesz. Ám amikor megnéztem az előzetest, gondoltam egye fene, adjunk ennek is egy esélyt, hátha a bajusztalan, alacsony, ám a Rossz Anyákban már szexi felsőtestet villantó Jay Hernandez is tud még újat mutatni. Aztán lenyomtam az első részt és az igazság az, hogy tök jó lett. Nem mondanám, hogy túl sok újdonság ért azon kívül, hogy Higginst egy csinos, szőke, MI6-es csajra cserélték, de azért vastagon felpiszkált bennem nosztalgikus érzéseket. A Ferrarik, a kutyák, Hawaii, a birtok, a bajtársak, mind ugyanazok maradtak, kivéve az őket alakító színészeket. Ráadásul Higgins cseréje is passzentos lett, bár az állandóan szkeptikus és rátarti Johnatan figurájának hiányát azért megkönnyeztem.

Hogy az új Magnum folytatása lenn-e valaminek, vagy éppen totális feldolgozása az eredetinek, nehéz megmondani. A karakterek a régiek, ám az eredeti színészgárda egyik tagja sem tért vissza. Viszont zseniális megoldásként szerepeltetik benne Higginst, aki ezúttal szintúgy egy fantom, mint Mr. Masters volt a 80-as években.

Aki emlékszik még az eredeti sorozatra, az tudja, hogy Magnum szempontjából alapvetően úgy ért véget a történet, hogy nem is ért igazán véget, hiszen a kóma jegyében, kvázi nyitva hagyott neki egy ajtót Donald P. Bellisario, ha esetleg egyszer még lenne tovább. Ez a szál azonban sosem folytatódott.
Visszatérve a jelenbe, a mostani sztori egy ex-SEAL-es Afganisztánból való hazatérése utáni időkről szól (szintén Bellisario közreműködésével), és mindössze annyi közös van benne korábbi kiadásával, hogy mindketten magánnyomozók. No meg sármosak és ájuldoznak utánuk a nők.

101st Street Entertainment

A sorozat egyébként, a maga negyven pár percével remekül odaszögez a képernyő elé, ami a már megszokott poénokkal, ironikus beszólásokkal, Magnum és a dobermannok közti feloldhatatlan ellentétekkel, a Ferrarik, amolyan Cobra 11-es stílusban történő leamortizálásával úgy repül el, hogy szinte észre sem vesszük. Hawaii még mindig gyönyörű és Magnum továbbra is kimegy reggelente evezni, miközben pofátlanul élvezi Robin Masters kegyeit, a határokat azonban rendre túlfeszíti. Higgins női változatával, Juliett-el (Perdita Weeks) viszont nagyot mentek és azt kell, hogy mondjam, remek ötlet volt nőre cserélni a kis kopaszodó, arisztokrata földi helytartót. Mert hát mégiscsak üdítőbb, ha egy vonzó szőkeség szurkálódik az elektromos nyakörvvel, mint amikor még Jonathan Higgins dirigált.

101st Street Entertainment

Ja és persze kedvenc helyi hadnagyunkról sem feledkezhetünk meg, hiszen Tanaka nélkül nincs Magnum. Őt pedig nem más alakítja, mint a Halálos Iramból is ismert, örökifjú Sung Kang. Hozzáteszem, hogy ő is jó választás volt, mert bár centikben jóval a gyári Tanaka fejére nő, főnökösködő, “Ki, ha én nem?” stílusa azért eléggé sínen van.

Az egész végére pedig, nyilván még mindig ott motoszkál egy kérdés a fejekben, teljesen indokoltan: vajon Magnum ezúttal is magában beszélve narrálja az eseményeket?
Aki tudni szeretné, az vetődjön le minden kedd este 21:40-kor a tévé elé és kapcsoljon az RTL Klub-ra, mert ha valahol, akkor ott biztosan fel fog csendülni a legendás Magmun intro! Egy kicsit pedig minden más lesz és mégis ugyanolyan.

101st Street Entertainment

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: 101st Street Entertainment

Kategóriák: Akció-Kaland

Filmek Neked!

Rossz anyák karácsonya

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2017)

Rossz anyák

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2016)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)