Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Vihar egy pohár vízben – Szenilla és Izzie nyomában

  • TV GO
  • 2016. 06. 22., 11:30

Egyetlen hét különbséggel jött ki a mozikban a Némó nyomában folytatása és az Asylum filmstúdió animációs filmje, az Izzie nyomában, de már most elmondható, nemhogy premierjük, de a sztori sem tehető egy napra.

Nem kell szépítenünk: Szenilla, a kissé szenilis bohóchal óriásit csobbant a filmvilág akváriumába, hiszen brutális rekorddal jutott a nézettségi listák elejére. Nem csak amerikai, de világszinten is a nyitóhétvégén olyan filmeket szorított maga mögé, mint a szintén múlt héten debütált Központi hírszerzés vagy a már két hete vetített Szemfényvesztők 2 vagy az addig első helyezést elért Démonok között 2.

Pixar: a név, ami mindenkinek szól

De mi lehet a nyitja az animációs film sikerének? A Pixar 17 korábbi filmjével már elnyerte mind a szakma, mind a kritikusok elismerését – talán a Verdák volt az egyetlen kivétel ezek alól. És természetesen a néző a legfontosabb fokmérője annak, ha egy film sikeres: a Pixar-név hallatán már mindenki úgy vélekedik, hogy olyan filmeket gyárt, amelyekre mindenképpen érdemes odafigyelni. De az sem mindegy, hogy az egyes animációs filmek milyen hangokkal kerül a vászonra. A Szenilla nyomában a címszereplőt eleve Ellen DeGeneres személyére, személyiségére – és hangjára – szabták, a magyar változatban a népszerű és mindenki fülében visszacsengő hanggal rendelkező Zakariás Éva adja tehetségét Szenillának.

Ezek a választások – mint az elvárható – nem véletlenek: a Disney történelmileg a fiatal lányok igényeit kívánja elsősorban kiszolgálni. Nem kell túlmagyaráznunk, többnyire ezért vannak hercegnő-amazon központú alkotásai a stúdiónak. Viszont nem csak Őket célozzák meg a hasonló Disney-alkotások: a Szenilla nyomában jelenlegi nézettségi adatai azt mutatják, hogy a film közönségének 26%-a a felnőtt korosztályból került ki, a nézők csupán 9%-a volt tizenéves.

A 13 éve elkészült első rész folytatása iránt már régóta megjelent az igény: a Némó nyomában című epizódból az akkor középiskolás, főiskolás és fiatal felnőttkorban lévők csinálták kasszasikert, a folyamatos internetes streamelés és a televíziós vetítések viszont a fiatalabb generációban is igényt generáltak a második rész megszületésére. A tengeri kalandok folytatására tehát megérte a várakozni, ám egy másik filmről nem így írnak az interneten: bár az nem folytatás, életképessége viszont kétséges már most…

Kategóriájában is „úszott még”? – Az Izzie nyomában című animációról

Forrás: Awg.com

A június 9-i animációt sokan a Némó nyomában kissé balul elsült koppintásának, a Szenilla-film konkurenciájának tartják. Azonban azt kell mondanunk: nincs igazuk. Bár sok mindenben hasonlít a Pixar-mozira, de a TV GO-n is elérhető film ugyanannyira szerethető, mint a Disney tengeri története. Izzie léte és kalandjai önmagunk felfedezésére és megtalálására fókuszál, a történetbeli, Isabelle névre keresztelt hal ugyanis teljes mértékben tisztában van azzal, hogy élet nem a luxushajó akvárium üvegfalainál ér véget. Itt másféle, mégis ugyanolyan emberi történetekkel, szituációkkal kerül szembe a vízi lény, mint Szenilla, csak Izzie élete egy kicsit másabb megvilágításból mutatja a világot. Egy viszont biztos: egy esélyt, egy megtekintést mindenképp megérdemel.

NÉZD MEG IZZIE TÖRTÉNETÉT A TV GO-N:
- Izzie nyomában

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Izzie nyomában

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2016)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)