Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mielőtt leszáll az éj

  • TV GO
  • 2019. 04. 23., 12:36
  • Trónok harca

Egyetlen Trónok Harca rész sem érhet véget unalmasan, és nem is kezdődhet izgalmak nélkül, ezt már évekkel ezelőtt megtanultuk. Azok az események azonban, amik az utolsó évadban, részről-részre történnek, olyan epikus pillanatok, amiket még több liter deres-i vörösbor társaságában is nehéz lenne feldolgoznunk.

Ha még emlékszünk, Sir Jamie (Nikolaj Coster-Waldau) Deresbe való megérkezésével ért véget a 8. évad első része, ami elég sok izgalmas végkimenetel fantáziájával kecsegtetett minket hosszú órákon át, mire végre belefutottunk a nagy pillanatba, amikor Jamie sorsáról dönt Deres minden Ura és Úrnője, meg az összes exkirálya és királynője.
A konklúzió pedig egészen meglepőre sikeredik, amikor is Lady Brienne (Gwendoline Christie), Jamie védelmére kel, ezzel megmentve életét. Sőt, még kezességet is vállal érte, ami azért elég meredek lépés.

Oké, hogy anno a fél kezét adta érte Jamie, hogy megvédje, meg minden, de lássuk be, hogy a Lannister család szénája, ennyire szarul talán még sosem állt. Nagy kérdés, hogy bízhat e bárki a Lannister fívérekben, és hogy valóban Daenerys-t (Emilia Clarke) és Északot szolgálnák-e a majd a jövőben - már ha egyáltalán lesz jövő - ?

Ezek után, in medias res, már át is csaptunk egy csajos beszélgetésbe Sansa (Sophie Turner) és Dany között, akik akár barátnők is lehetnének, ha nem lenne ott Jon (Kit Harington), aki minden nő eszét elveszi, nem utolsó sorban pedig, ugyebár Daenerys trón konkurense is.
S bár Sansa minden nyers őszinteségét beveti, továbbra sem tudja kihúzni Dany-ből, hogy ha vége a nagy háborúnak, az addig őt szolgáló északiak valóban szabadok lesznek-e, vagy szolgálniuk kell tovább az addigra egyetlen uralkodót? Ez a szál pedig, csak egy azok közül, amikből egyértelművé válik a számomra, hogy egy elég komoly pszichés utazásra váltottam ma jegyet, csak oda.

Itt van például Brann, a háromszemű holló, akiről kiderült, hogy az Éjkirály első sorban rá pályázik, hiszen ő maga az “emlékezet”, akiben ott él az emberiség múltja. Márpedig ha ő nincs, emlékezet sincs, és eljön a végtelen éjszaka, amire az Éjkirály oly epedve vágyakozik.

Eközben, a halál árnyékában nem félve a gonosztól, mondhatni mindenki összejött valakivel. Ki egy őszinte beszélgetésre, ki valami olyat keresve, amit még sohasem érzett, ki pedig azért, hogy évértékelje múltbéli tetteit.
Arya például (Maisie Williams) retinaszaggató módon, rávetette magát Gendry-re, ami elég sok rajongónál kivágta a biztosítékot. Igen, nálam is, hiszen a mindig fiús, kis gyilkológép Arya-tól a legkevésbé sem számítottam volna arra, hogy pont most dobja le a textilt. Jó, nyilván mindenki emberből van és a szükség törvényt bont, de na, ez azért eléggé meglepő volt. Bár tegyük hozzá, hogy legalább volt végre egy egészen parányi kis meztelenség és hancúr, amikből az utóbbi időkben már egyre kevesebb jut... Eközben Brienne-ért is egyszerre két pasi szállt szópárbajba, Jon pedig a kriptában színt vallott Danynek, aki a "Ki kinek a kicsodája?" játékban elég kínosan érezte magát, majd durcásan el is távozott. A meglepő fordulatoknak pedig itt még messze nem volt vége, hiszen Grey Worm Missandei-jel kezdett nyilvános csókolózásba, a szerintem legjobb pillanatban pedig, Theon Greyjoy (Alfie Allen) közölte Daenerys-szel, hogy a nővére ugyan a királynő nevében ment el visszafoglalni a Vas-szigeteket, ő maga viszont Sansa oldalán akar harcolni az emberekért. Én mondom, ha nem lennének testvérek, olyan szép pár lehetnének!

Komoly érzelmi viták alakultak ki atekintetben is, hogy ki harcolhat és ki nem, mert hogy mindenki "azt" akarja, de ugye nem mindenki alkalmas erre. Ott van például Sam (John Bradley), aki ugyan elsőként ölt meg egy “más-”t, no meg könyveket is lopott büntetlenül a Fellegvár Könyvtárból, azonban azon kívül, hogy remek, szarkasztikus poénokkal tűzdelték meg a srácok ezt a beszélgetést, azért lássuk be, Sam tényleg nem való a csatatérre.

Eközben A Lannister tesók is igen érdekes és szellemes beszélgetést folytattak le arról, hogy mennyivel könnyebb volt az élet, amikor még Jamie Aranyoroszlán volt, Tyrion (Peter Dinklage) pedig iszákos k****pecér, mégis úgy tűnik, hogy a rutin meg az évek - no meg a tré vörösbor - azért még csak össze tudja hozni őket is.

via GIPHY

A végítélet utolsó óráiban mindenki számot vetett a sorsáról, akit lehet még lovaggá ütöttek, aki pedig tehette, őszintére veszi a figurát, hiszen ha holnap mind meghalnak, már úgyse számít semmi.

S hogy mi lesz, amikor az Éjkirály jövő héten ostrom alá veszi seregével Derest? Na ez az a kérdés, ami még legalább egy hétig mindenkit lázban fog tartani! Minden esetre, őszintén remélem, hogy az öldöklés ismét visszanyeri majd régi, dicső, Trónok harcához méltó fényét.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)