Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/10

  • TV GO
  • 2016. 06. 28., 17:30
  • Trónok harca

Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Király lesz királynak farkasa. Vagyis inkább királynő lesz királynak, vagy király királynőnek… Nem ez a lényeg, hanem hogy az utolsó rész nem véletlenül lett az eddigi leghosszabb a sorozatban, minden perce ki volt töltve, ahogy azt kell.

A fattyak csatája után azt mondtam, hogy minden meg van bocsájtva és az utolsó epizód csak a pontot teheti fel i-re. Beismerem, ha tévedek, ugyanis a 10-ik rész legalább annyira lenyűgöző volt, mint az előző, nem érdemli meg, hogy háttérbe szoruljon.

Kép: watchersonthewall.com

Már, csak azért sem, mert a Trónok harca eddigi legbrutálisabb leszámolását hajtotta végre Cersei. Ehhez foghatót még biztosan nem láttunk és maximum a Vörös Nász vetekedhetne vele, de még ott se haláloztak el ennyien, ilyen rövid idő alatt. A húzás, hogy a Baelo Nagy Szentély alatti katakombákban tárolt futótűzzel egy szempillantás alatt leszámolt, nem csak a Főverébbel, de minden hívével, a királyvári nemesekkel és a Tyrell-ház nagyrészével, Cerseit simán az őrült király szintjére emelte. Ráadásul, akit nem a tűz emésztett fel, azt a koldus gyerekek - meglehetős naturalizmussal - intézték el. Cersei szép lassú leépülését mutatja a bosszújelente is, ahol végre megfizethetett minden neki okozott szenvedésért a nem kevésbé szadista septánnak. Feltehetően az se segít a vérfertőzés hosszútávfutóbajnokának, hogy az ifjú király, Tommen inkább a halált választotta mintsem anyja tettével együtt éljen. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ezek után még Jaime is könnyen elfordulhat Cerseitől.

Ez a jövő zenéje, most még örülhet, ugyanis a Vastrón üres, utód meg nem maradt utána, tehát szabaddá vált előtte az út, hogy végre az kerüljön hatalomra, akit tényleg ott szeretne látni: saját magát.

Kép: moviepilot.com

De nem csak elvesz tőlünk a sorozat (nyugodj békében Margarey Tyrell, hiányozni fogsz), hanem kapunk elégtételt is. Várható volt, hogy lesz valami a Freyekkel, mert egyébként nem kaptak volna ennyi műsoridőt. Araya története meglehetősen furcsára sikerült ebben az évadben (plot-armor), de most a készítők mindent jóvá tettek ezen a fronton is. Így Ramsay Bolton után, ugyancsak egy Stark-lány keze által Walder Frey is elhalálozik, mikor Arya fültől fülig érő "mosollyal" ajándékozza meg őt.

A sok halál és vér közé kapunk egy szusszanásnyi pihenőt Sam történetével, aki végre elért Óvárosba a kis pereputtyával. Ehhez a helyszínhez fűződik a legszórakoztatóbb jelent is, mikor Samet bevezetik az irattárba, hogy ott kishíján a Szörnyeteg könyvtárában dalolászó Bellé változzon a Szépség a szörnyetegből.

Királynővé avatódik Daenerys is, de egészen máshogy, mint Cersei. A végtelenül idegesítő királyanyu mostanra egy igazi, megfontolt és nemesi hidegvérrel átitatott uralkodó lett – nem kevés szerepe van ebben Tyrionnak, aki egy magható jelenetben kifejti Daenerysnek, hogy benne találta meg azt a valakit, akiben végre hinni képes.

Kép: bustle.com

De a világ nem csak délen, hanem északon is kifordul magából. Deres felszabadult és az évad talán leginkább kutyaszájból kirángatott jelenetében száműzik a vörös papnőt… Kicsit érthetelten húzás ez így.

Annak bizonyságául, hogy nem csak Daenerys nőtt fel, hanem az egykor minden második másodpercben valamin hisztiző Sansa is, kapunk egy jelenetet, ahol kiderül, hogy Kisujj intrikus képességei már kevesek, ahhoz, hogy Deres új úrnőjét manipulálni tudja. Pedig nem is vázolt fel annyira légből kapott tervet, simán el lehet hinni neki, hogy valóban akarja Sansát és a Vastrónt.

Korábbi részek:
- Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/9
- Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/8
- Megnéztük helyetted: Trónok harca 6/7

De a végére is maradjon egy jó kis fordulat, a Bolton halála után összegyűlő helyi nemeseket jól kiosztja Lady Mormont, mondván, hogyha már eddig nem voltak képesek segíteni, akkor jobb lesz végre összeszedniük magukat, mert a tél marha gyorsan közeleg. A kis vaslady mondókája annyira sikeres lett, hogy a nemesek egyből királyukká avatják Jont. Vagyis Jon Targaryent, mint kiderült a nagyon szépen átvezetett látomás jelenetből, amit Brannak köszönhetünk. Tehát az ősi királycsalád leszármazottját tisztelhetjük Jonban (is), akit ráadásul frissen kiáltottak ki az Észak királyának.

Ezért írtam azt, amit az elején. A következő évad a királyok nagy csatája lesz, de ne felejtsük el, hogy egy királyról nem szólt az utolsó epizód, pedig az Éjkirály jön és vele a tél is...

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: hbo.com

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)