Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az animáció jegyében telik a Magyar Film Napja a Toldi moziban

  • TV GO
  • 2019. 04. 25., 10:55

Április 30-án a Magyar Film Napja az animáció jegyében telik a Toldi moziban. A Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében klasszikus és modern, egész estés és rövid animációkat lehet megtekinteni ingyenesen, míg az előtérben izgalmas játékok várják a látogatókat. Az este „Filmesek a DJ pult mögött" bulit tartogat Buda Flóra Annával, Szabó Simonnal és Szimler Bálinttal.

Országszerte április 30-án ünnepeljük a magyar film napját. A Filmalap ingyenes programja április 30-án kedden 17:30-kor kezdődik a Toldi moziban. A nagyteremben két egész estés animáció, a kisteremben klasszikus és a legújabb, fesztiválkedvenc rövid animációk lesznek műsoron.

17:30-tól a nagyterem vetítővásznán a János vitéz lesz látható, melyet Jankovics Marcell alkotott 1971-ben Petőfi Sándor születésének 150. évfordulója alkalmából.

Az első magyar egész estés animációt 2018-ban a Filmalap Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak szakemberei 4K felbontásban teljeskörűen restaurálták az eredeti színvilág helyreállításával. 19:15-től a Ruben Brandt, a gyűjtő-t Milorad Krstic nagysikerű akció-thrillerét lehet megnézni. Az egyedi látványvilágú animációval a néző az egész világot bejárja egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

A Toldi kistermében 17:45-től klasszikus rövid animációkat vetítenek. A közel 70 percnyi válogatásban szerepel többek között a Variációk egy sárkányra, A rács, a Sysiphus, a Babfilm, az Oscar-díjas A légy is. A második blokkban a legújabb rövid animációk közül hat olyan alkotást mutatnak be, melyek a legnagyobb presztízsű filmfesztiválokon, köztük Berlinben és Cannes-ban már bizonyítottak: A nyalintás nesze Andrasev Nadjától, a Vulkánsziget Lovrity Anna Katalintól, az Entrópia Buda Flóra Annától, a Lidérc úr és Superbia Tóth Lucától, valamint a LOVE Bucsi Rékától.

Az előtérben az animációkhoz kapcsolódó izgalmas játékokkal múlathatják az időt a látogatók egészen 21 óráig, amikor kezdődik a „Filmesek a DJ pult mögött" party, a zenéket Buda Anna Flóra, Szabó Simon és Szimler Bálint fogja pörgetni. A program ingyenes, a vetítésekre ingyenes jegyek igényelhetők a Toldi mozi pénztárában.

Forrás: Origo.hu

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Mozinet

Filmek Neked!

Ruben Brandt, a gyűjtő

Színes, magyar thriller (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)