Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

 • Válassz több száz film és sorozat közül
 • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

5+5 érdekesség Villám McQueenékről

 • TV GO
 • 2019. 04. 30., 13:33

A Knight Rider óta tudjuk, hogy a beszélő autókat szereti a nép, a Pixar pedig a gyerekeknek is csinált egy szerethető szériát csupa kedves beszélő autóval. Most a MoziKlub kínálatában megnézhető a Verdák első két része, mi pedig mondunk hozzá pár érdekességet.

Verdák

 • A forgatás előtt a stáb útra kelt, és tanulmányi kirándulásként nekiindult a híres Route 66-nek, amely Amerika egyik leghírhedtebb útja. Mindezt azért tették, hogy tanulmányozzák a környezetet: a tábláktól kezdve a tájon át az elgázolt állatokig. Egy ideig úgy volt, hogy a film címe is Route 66 lesz.
 • Az első rész Paul Newman utolsó filmje volt halála előtt, és egyben ez lett élete legjövedelmezőbb alkotása.
 • Eredetileg az autók fényszóróit akarták szemnek megrajzolni, hisz általában az autós mesékben ezt így csinálják, azonban rájöttek, hogy ha a szélvédőre helyezik a szemeket, sokkal kifejezőbb arcjátékot tudnak adni a karaktereknek.
 • Michael Schumacher autójának maga Michael Schumacher adta a hangját, aki négy nyelven – angolul, németül, olaszul, és franciául – mondta fel a szöveget.
 • Joe Ranft, a Pixar kreatív csapatának tagja a Verdák készítése alatt szenvedett halálos autóbalesetet: kocsijával lesodródott az útról, és az óceánba zuhant. Többek között ő volt az egyik szerzője a Toy Story Oscar-jelölt forgatókönyvének is. A Verdákat a stáb az ő emlékének ajánlotta.

Verdák 2

 • Amikor a film megjelent, egy brit forgatókönyvíró, Jake Mandeville-Anthony beperelte az időközben a Pixart felvásároló Disney-t, mivel állítása szerint a stúdió ellopta az ötletét, amelyet ő még 1990-ben írt meg. A Disney ezt természetesen tagadta, végül fél évvel később a forgatókönyvíró ejtette a vádakat, mintegy kártérítésként a film DVD-kiadványát kapta meg premier előtt.
 • A kritikusok sokkal kevésbé szerették, mint az első filmet – A Rotten Tomatoes oldalán ez az egyetlen Pixar-film, amelynek a ’rotten’ azaz a rohadt értékelést adták -, ráadásul a szakma sem volt teljesen oda érte: ez volt 2001 óta az első Pixar-film, amit nem jelöltek Oscarra.
 • Mivel a Doki hangját adó Paul Newman az első rész után elhunyt, az alkotók tisztelgésként nem hozták vissza a Doki karakterét, csupán egy utalás hallható a filmben arra, hogy mi is lett az autóval. A sors fájdalmas fintora, hogy Newman állandó magyar hangja, Kristóf Tibor is elhunyt addigra.
 • Amíg a Verdák 2 készült, a filmen dolgozók családjában összesen 60 gyermek született.
 • A Disney megtévesztésként több utalást adott 2009-ben arra, hogy World Grand Prix lesz a film címe, és a témája is ezzel lesz kapcsolatos.

A Verdák és a Verdák 2 elérhető a MoziKlub kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztrációk forrása: Pixar/Disney

Filmek Neked!

Verdák

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2006)

Verdák 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2011)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)