Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Üss a kölökre a kerítésléccel! - A Fiú kritika

  • TV GO
  • 2016. 07. 07., 17:30

Ne szépítsük, a bohócok mellett a porcelánbabák is dobogós helyet foglalnak el az indokolatlan jelenségek általános toplistáján. Utóbbiak kiváltképp akkor, ha miközben egy ódon hodályban éjszakázunk, ők pajkos kuncogás közepette szaladgálnak az emeleten.

Akik pedig valamiért kapcsolatba kerülnek velük, azokban garantáltan nincs meg az a teljesen természetes ösztön, hogy szívlapáttal törjék őket porrá az első találkozáskor. Pedig mennyi gyötrelemtől óvnák meg magukat! És alkalomadtán a nézőt is. Mert, hát, valljuk be, hasonló témában nehéz emlékezetes filmmel előrukkolni, legalábbis az Annabelle, a Dolly vagy a Chucky-sorozat alkotóinak ebbéli próbálkozásai rútul elbuktak. És A Fiút sem fogják egy ligában emlegetni a Ragyogással, de még a Démonok közöttel sem. (Már csak azért sem, mert a műfaji besorolás jelen esetben sokkal inkább pszichothriller.) De ettől még azon tizenévesek, akik (még) nem törnek ki agyalapi szamárköhögésben a hasonló alkotások kliséitől, illetve túl tudnak lépni a logikai bakikon, akár alkalmanként még borzonghatnak is.

Forrás: L.A. Times

A sztori főszereplője Greta, aki bébiszitterként vállal munkát egy hetven közeli házaspárnál, akik lazák és jókedvűek, mint egy mumifikálódott házvezetőnő a viktoriánus korból. Azonban korántsem ez a legbizarrabb velük kapcsolatban, hanem a felügyelendő személy, aki történetesen egy Steven Seagal-mimikával megáldott porcelánbaba. A „szülők” azonban úgy bánnak vele, mintha mindig is élt volna, és figyelmeztetik a lányt is: ő is járjon el hasonlóképpen, mert különben megbánja. Greta pedig ahelyett, hogy „gratulálok, pszichopatáék” felkiáltással elhúzna, egyedül marad a Brahms névre keresztelt baba társaságában. És persze eleinte kiröhögi Karót Nyelték nevelési útmutatóit, idővel azonban egyre ijesztőbb jelenségekre lesz figyelmes.

A Fiú a szokásos kliséhalmaz (épp, csak a szekrényből kiugró macska hiányzik) ellenére is szépen építkezik, sőt, megkockáztatjuk, képes némi feszültséget is generálni. Ám minden pozitívumot légkalapácsként zúz össze a végkifejlet, melynél ostobábbat egy szivacsos agysorvadásban szenvedő Uwe Boll nem tudott volna kiizzadni magából. Akinek azonban az adrenalinlöket elegendő a hasonló filmek esetében, és nem zavarja, ha sérvet kap a nyakába szakadó logikátlanságok súlyától, nyugodtan tehet egy próbát A Fiúval.

A Fiú már elérhető a TV GO-n!

TUDUNK MÉG AJÁNLANI A TÉMÁBAN:
- Mama
- Deborah Logan pokolra szállása
- Gyermekek a sötétből

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: Popsugar / L.A. Times

Filmek Neked!

A fiú

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2016)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)