Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Tényleg olyan rossz Nicolas Cage?

  • TV GO
  • 2016. 07. 09., 12:35

Három film, három szerep, legalább öt személyiség. Mindez egy színészben csak a TV GO-n!

Nicolas Cage tipikusan olyan színész, akit szinte lehetetlen hova tenni. Fantasztikus ifjú tehetségnek indult, majd leereszkedett a középszerűség mocsarába, hogy onnan időközönként, ha csak egy jelent erejéig, de megvillantson valamit a régi fényből. Egyszerűen van abban valami magával ragadó, ahogy a Las Vegas, végállomás Oscar-díjat érdemlő alakításától eljutott a visszafojtott őrülettel vegyes ripacskodásig, amit a Rejtélyek szigetében teljesített ki igazán.

Azonban nem temetni jöttem Cage-et, hanem bemutatni három filmjét a közelmúltból, amik miatt továbbra is igényt tarthat az emberek figyelmére az amerikai színész.

Next - A holnap a múlté

Kép: TV GO

Philip K. Dicket egy vallásosabb korban feltehetően Hollywood védőszentjévé választották volna, mivel akárhányszor ötlettelenségben kezd el szenvedni az álomgyár, őt hívja segítségül. A Next is így jött létre, az ugyanis Philip K. Dick – Az aranyember című novellája alapján fogant meg Lee Tamahori fejében. Sajnos a novella háromnegyedét kikukázták, pedig nagyon megnéztem volna Cage-et, mint aranyszőrű ösztönlényt, akinek egy nő se tud ellenállni. Bár erre a szerepre inkább David Duchovny lenne a tökéletes választás. Szerencsére az eredeti történet időutazós vonalát nem vágták ki, hanem a cselekmény középpontjába helyezték. Ezért is van az, hogy Cris Johnson (Nicolas Cage) képes két percre előre utazni az időben. Ez a képessége kifejezetten értékessé teszi az FBI terrorizmus elleni harcában. Igaz, hogy a sztori nem emelkedik valami magasra, de az időutazós jelenetek elég szórakoztatóak ahhoz, hogy lefoglalja az ember figyelmét.

Ide kattintva nézhetitek is!

Képlet

Kép: TV GO

Amennyire botrányosan rossz lett Az esemény, annyira lett kellemes meglepetés a Képlet.
Alex Proyas, aki nem kisebb címekkel örvendeztette meg az emberiséget, mint a Dark City, A holló és az Én, a robot, levonta a logikus következtetést addigi munkásságából: végre elszánta magát, hogy a forró kása kerülgetése helyett, rendezzen egy világvége filmet. A sztori szerint 1959-ben egy kislány, Lucinda megjósolja egy számsoron keresztül a világvégét. A cselekmény azonban akkor indul be, mikor a számsor John Koestlerhez (Nicolas Cage) kerül. Cage visszatalál régi önmagához, és tökéletesen hozza azt az egzisztenciális válsággal vegyes alkoholista egzaltáltságot, ami annyira jóvá tette a Las Vegas végállomásban, vagy a Holtak útjában. Arról nem is beszélve, hogy a világvége mindig jó móka.

Ide kattintva nézhetitek is!

Ha/Ver

TV GO

Egy vértől csöpögő képregény vérgőzős adaptációja. Igaz, hogy itt egy mellékszerepben tűnik csak fel Nicolas Cage, de így is a film legjobb jeleneteit köszönhetjük neki és a lányát játszó Chloe Moertznek. Az önkéntes igazságosztó szerepe nagyon jól fekszik Cage-nek. Feltételezem azért, mert ő maga is legalább annyira hasadt személyiség, mint Damon Macready, aki egyfelől a tökéletes kispolgár mintapéldája és gondos apa, másfelől meg ő Vérprofi, a hidegvérű gyilkos. Cage rá nem jellemzően, végig egyenletes teljesítményt nyújt, végig szerethető és drámai a karaktere. Persze most is egy meghasonlott karaktert játszik, de ha tényleg ez áll neki jól, akkor nincs mit tenni. Ráadásul a színészt körbe lengő kettőség még az általa megformált karakter sorsára is jellemző: a spoilermentesség jegyében csak annyit árulok el, hogy Vérprofi nem került be a második rész szereplői közé, amivel ő járt a legjobban: így legalább ezt a karaktert nem gyalázták meg a rettenetes folytatásban.

Ide kattintva nézhetitek is!

EGYBEN AZ AJÁNLOTT FILMEK:
- Next - A holnap a múlté
- Képlet
- Ha/Ver

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: TV GO, Europress / Jason Kempin - Getty Images

Filmek Neked!

Képlet

Színes, magyarul beszélő, ausztrál akció sci-fi (2009)

Ha/Ver

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol akció-vígjáték (2010)